Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 21
Здравейте, момичета. На 22 ноември ми беше направена пластика на маточна тръба, поради извънматочна бременност. Зная, че периода на изчакване за нов опит е минимум 3 месеца, т.е., след седмица те се навършват. Естествено се пазим и изобщо първият ни полов контакт беше няколко дни преди предходния ми цикъл, който  приключи този месец на 10-ти /февруари/. В последния ден от цикъла имахме полов контакт отново. Големият ми проблеми е, че от три дни гърдите ме болят и имах едно, две присвивания ниско , а следващият си цикъл очаквам най-рано на 30-ти... Ако съм забременяла по- някакъв безумен и  изумително невероятен начин, да правя тест е твърде рано, а мисълта какво да правя, ако се е случило не ми дава мира. Ако някой има представа,  моля за помощ и съвет! Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 21
На кратко въпроса ми е ако съм забременяла 2 месеца след операцията-дали ще мога да си го задържа? или...  да се настройвам за още неприятности  no no Sad

# 2
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Дори да е настъпила бременност от този полов контакт, то е почти невъзможно тя да доведе толкова скоро до осезаеми за Вас симптоми за наличието на такава. Описаните от Вас усещания могат да се дължат по-скоро на настъпваща овулация. Все пак за Ваше успокоение около 14 дни след предполагаемата дата на зачеване можете да направите уринарен тест, а ако не искате да чакате до тогава сигурен резултат може да имате от кръвен тест за бременност. По отношение на втория Ви въпрос от разстояние без запознаване с Вашата медицинска документация и преглед трудно може да се отговори.

С най-добри пожелания,
д-р Мария Юнакова,
акушер-гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

# 3
  • Мнения: 21
Много ви благодаря, д-р Юнакова, облекчи ме информацията, че тест мога да направя още след 2 дни, а симптомите този месец дойдоха твърде раничко, от там се породи въпроса ми дали ако се е случило преди да са изтекли поне 3 месеца може да се задържи. Разбира се, ако съмненията се окажат факт веднага ще направя консултация. Още веднъж, благодаря за вниманието, желая ви всичко най-добро!

Общи условия

Активация на акаунт