Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 945
Здравейте майки, бащи и близки на дечицата с увреден слух,

Аз пиша тук като майка, но съм специалист, д-р  по Специална педагогика (интегрирано обучение), слухово-речев рехабилитатор. Казвам се Таня Беева и работя в кабинет за рехабилитация на интегрирани дечица в масово училище - 4 ОУ "Джон Атанасов".
В момента съм в майчинство, но доколкото разбирам от колегите кабинетът работи, заместват ме. Предстои ми връщане на работа догодина. Този кабинет бе мое дело. Много тичах, докато открия интегрирани деца в района и се оказваше, че родителите не знаят за правата си. Те са насочвани към ресурсните учители, разбира се, но имат право и на рехабилитация, както и децата в специалното училище.
Кандидатстването е елементарно - молба, копие от Акт за раждане и ТЕЛК, аудиограма и актуална снимка на детето. Записването става в училището за деца с увреден слух или при рехабилитатора в района.
Ако желаете от септември да ползвате полагаемите ви се часове, трябва тази пролет, най-късно до ваканцията да заявите желанието си за това. Не е задължително децата да учат в Дружба, може и в съседни квартали - от детска градина до завършване имат право на помощ. Всичко е безплатно. Както казах, засега ме заместват, но можете да се обръщате и към мен тук и на лични съобщения. Можете да се допитвате и до Директора на ССУ с детска градина за деца с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев".
На деца до 5 кл. се полагат по 30 минути всеки ден, или 3 пъти в седмицата по 45-минутни часове.
На по-големите ученици се полагат два часа в седмицата по 45 минути.

Ако имате въпроси, питайте!

# 1
  • Мнения: 945
Забравих да спомена, че се работи в кабинета и с деца със съпътстващи нарушения,  при които не е водещо слуховото. Осигурен е и ресурсен учител, освен слухово-речевата рехабилитация.
Ние ходим и до съседни градини и училища, не е наложително родителите да водят децата в 4 ОУ. Всичко е за удобството на децата и родителите.

# 2
  • Мнения: 945
Само да уточня, че става дума за София, ако не е ясно.

# 3
  • Мнения: 945
Благодаря на тези, които се свързаха с мен на лични съобщения. Надявам се да се срещнем лично.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт