Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
Добър ден Мами  Wink.

Имам един голям проблем със моето дете.95година е и имаше проблем със училището миналата година .Тази трябваше да е във десети клас а той ни е лъгал 1 година,че ходи на училище.Обаждали сме  се на директора на класната (дубликати)Но го е измислил много добре и не разбрахме до онзи ден.
И сега детето ми е само със 8ми клас колкото и да ме боли,че ме е лъгал толкова време искам да му помогна да си влезне във класа на връстниците му.
От старото му училище ми казаха за чл.88 (индивидуална форма на обучение)Която може да учи по нея и да се оправи.

Обаче сега се връщам от едно училище и ми отказоха такава форма на обучение.И ми предложиха юни месе да започне от 9ти клас.А неговите приятели ще са във 11 и го е срам.

Ако имате някаква идея какво бих могла да направя моля споделете.

Лек ден ви желая  Simple Smile

# 1
  • Мнения: 2 567
Аз нещо не мога да разбера. Как така от юни месец да почне 9 клас, а не септември и кой клас е в момента? Разбирам, че е пропуснал миналата година, ами тази. Вече втория срок почна.

# 2
  • Мнения: 3
Ние го записахме за учебна година 2010/2011 демек девети клас и има завършен 1ви срок от 9ти клас и края на година са го преместили във друго училище и той не е отишъл и фактически няма завършен девети клас.Ние разбрахме на 10януари отидохме във училище и казаха,че не съществува такъв ученик. И следователно трябваше 2011/2012година да е във 10ти клас но тъй като и минал първия срок нищо не може да се направи.

От училището казаха юни месец да се запише и да започне със някаква подготовка.
Тои си има почти целия 9ти клас със хубави оценки но заради една случка,че е уцелил госпожата по немски език и са го преместили 1месец преди да свърши учебната година.

Дори и аз не мога да го усмисля още какво ми причини но това е на лице..

# 3
  • София
  • Мнения: 2 207
1. Спомняте си, че имате дете;
2. Интересувате се с какво трябва да се занимава дете на тази възраст;
3. Разбирате, че това, че имате дете означава, че вие сте родители и имате отговорности към него;
4. Ако не можете да се сетите сами какво значи да си родител, искате съвет от някой с дете на горе долу същата възраст да ви разясни какво се очаква от вас;
5. Правите си план програма:
    - задължения на детето - мои задължения;
    - права на детето - мои права;
6. Стриктно се водите по програмата, като особено наблягате на собствените си задължения.

И накрая, но разбира се не на последно място, се опитвате да намерите останали някъде дълбоко във вас ЛЮБОВ и ТЪРПЕНИЕ, защото това са нещата от които се нуждае вашето дете. Синът ви трябва да знае, че милеете за него и че може да разчита на вашата подкрепа.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 239
Ние го записахме за убена година 2010/2011 демек девети клас и има има изскаран 1 срок от 9ти клас и края на година са го преместили във друго училище и той не е отишъл и фактически няма завършен девети клас.Ние разбрахме на 10януари отидохме във училище и казаха,че не съществува такъв ученик. И следователно трябваше 2011/2012година да е във 10ти клас но тъй като и минал първия срок нищо не може да се направи.

От училището казаха юни месец да се запише и да започне със някаква подготовка.
Тои си има почти целия 9ти клас със хубави оценки но заради една случка,че е уцелил госпожата по немски език и са го преместили 1месец преди да свърши учебната година.

Дори и аз не мога да го усмисля още какво ми причини но това е на лице..
Би трябвало да има  начин да държи изпити върху материал по предметите от 2 срок на 9 клас,за да има после годишни оценки, базирани на резултатите от двата срока. Но и да има такъв начин, то при най-добро стечение на обстоятелствата, синът Ви от септември би могъл да е в 10 клас, докато съучениците му, с които желаете да бъде, ще са 11-ти.
А и нали е  бил принуден да напусне точно това училище? Защо държите да го върнете в него? Потърсете начин да се оправи с приключването на 9 клас, след което го запишете през новата учебна година в 10 клас в друго училище. Никой няма да го подиграва, понеже като нов ученик няма да го познава.

# 5
  • Мнения: 2 567
Аз може би малко трудно схващам, но от написаното от теб излиза, че синът ти не е ходил на училище почти целия втори срок на миналата година и целия първи срок на тази. И как така е преместен без ваше знание. Че то се уведомяват родителите за къде по-маловажни неща, та остава за такова нещо. И то това е дори крайната мярка, с която се наказва ученика. Нали документи трябва да подпишете, да занесете отпускното в новото училище....

Цялата тази работа ми е много странна и ако нещата са наистина верни, а не е пързалка, бих те посъветвала да послушате това, което ви казват от училището, защото те най-добре си знаят процедурите при едно подобно нещо и ако искате синът ти да завърши, да му отделите малко повечко време и внимание.

# 6
  • Мнения: 3
И аз не знам как така не ни уведомиха.Съпруга ми ходи в училището и те мълчат.Представете си тои сам си е зимал документите дипломата отпусното всичко.
Аз не искам да го върна във същото училище.Ако има шанс да си завърши поне 9ти клас и тази да е 10ти пак ще е по добре.Отколкото 9ти клас

# 7
  • Мнения: 372
Ами като ви е лъгал толкова време откъде на къде и претенции.Като не иска да го е срам да е ходил на училище когато и връстниците му са ходили.Да му е за урок,а вие го следете малко по-сериозно.За 1 година е веднъж ли не отидохте в училището да говорите лично с учител.
Запишете го в девети клас и изобщо не го съжалявайте ,че го е срам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт