Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте,
Годеникът ми е българин с американско гражданство и от 11 години живее в САЩ. Решихме да сключим граждански брак в България през август тази година. Прочетох какви документи се изискват, но въпросът ми е следният. Тъй като той е с двойно гражданство в свидетелството за брак той ще си бъде като български гражданин, знам че след това трябва да го легализираме с апостил за да може той когато се върне в САЩ да подаде петиция за К3. Това ще бъде ли проблем т.е. че ще бъде като бг гражданин. Другият ми въпрос е относно К3 – виждам че има хора който са минали по дълъг дълъг път – но колко време отнема това приблизително.
Мерси предварително !

# 1
 • Мнения: 213
С две ръце препоръчвам да се насочите към К1. Ще спестите време и нерви. Годеникът Ви може да подаде петицията сега. Доказването на истински брак ( обща собственост, финанси и прочие) е по-трудна задача от доказването на продължаваща връзка с годеник! Продължителността на процеса зависи от категоричността на доказателствата. Ако сте решили да сключите брак в България Ви съветвам да се насочите към IR1 или CR1. Отнема повече време, но няма нужда от Adjustment of Status. Визата е имигрантска, спонсорираният получава статут на Permanent Resident с кацането на американска земя. Успех!

# 2
 • USA
 • Мнения: 3 030
Разликата между К1 и К3 е предимно времето.Първата процедура отнема около 5-6 месеца,втората,по-тромава и сложна, минимум година.

# 3
 • Мнения: 1 800
K3 e non- immigrant  visa, прекалено дълго време отнема, ненужни пари ще харчите. Ако все пак решите да я използвате трябва да се подаде  в България, само след като съпругът ти е подал I -130 петиция  в САЩ. По- добре изчакай да одобрят направо I-130 и да кандидастваш за имигрантска виза от България.
I-130 отнема около 5 месеца, К3 се одобрява за същото време, след одобряване на I -130  за имигрантска виза отнема само няколко седмици.
Ако си живяла в други държави повече от 6 месеца провери дали още изискват, за имигранстката визa, police clearance от тези държави, ако да може от сега да ги изискваш, защото на мен ми отне близо 3 месеца да ги получа.

Информация в сайта на us консулството:
http://bulgaria.usembassy.gov/iv-family3.html
И тук: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1315.html
Тук може да проверите колко време се чака: https://egov.uscis.gov/cris/processingTimesDisplay.do

Лена1, те ще се женят в България, К1 е не-имигрантска виза за годеници (fiancé ). Peace


Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 05:50 от benson10

# 4
 • Мнения: 213Лена1, те ще се женят в България, К1 е не-имигрантска виза за годеници (fiancé ). Peace
 Ние избрахме точно К1 по много причини. Споменах го като предложение. Годеникът може да подаде още сега, а не да чакат до лятото. Може да си организират някаква церемоня в България, а да сключат брак в САЩ.  За да може обаче да подаде петиция чрез посолството, трябва да е живял в България над 6 месеца преди това.
И за неимигрантските К1 и К3 се изискват police reports за всички страни, в които си живял повече от година ( дори и да са две, три посещения). Не всички страни предлагат подобна услуга. На мен от Корея не са ми искали, но и на интервюто провериха дали е в списъка със страните изключения. Ето го и списъка.
http://www.immihelp.com/immigration/police-certificates.html

# 5
 • Мнения: 3
Много ви благодаря момичета !!!!!!!!

При нас проблема е следният: През 2008 година е сключил брак с момиче там като е подал документи за нея чрез К3. Две години по-късно се разделят, но правят голямата грешка да не подадат документи за развод. Също така е спонсорирал баща си през 2006 г за зелена карта. Ние се запознахме месец преди той да подаде документи за развод. Разводът е факт - януари 2012 година, като през това време поддържахме връзка - видяхме се два пъти, но все пак през това време той документално е бил все още женен - това ме притеснява най-много. Ако подадем документи за К1 - знам че това е най-добрият начин мисля че има голяма вероятност да ни откажат поради факта че е бил документално женен когато сме се запознали - Вие какво мислите? Връзката ни е наистина истинска, обичаме се страшно много и просто искаме да сме заедно. Лошото е че една грешка в миналото може да попречи на едно прекрасно бъдеще ;o( 
Няма ли да е странно факта че вече е спонсорирал двама души - баща си и бившата си жена и сега и мен.

Много ви благодаря !!!!

# 6
 • Мнения: 2 563
Е те имигрантските визи не са само за хора, които не изневеряват и не ухажват женени мъже  Laughing

Понеже е спонсорирал друга жена в толкова кратък брак, ще ви гледат под лупа. Подгответе си обяснение, всичките ви факти да са точни, историите ви да съвпадат, всичко да ви е общо и да ви личи и от Луната, че не е фиктивен брак. Ще го доказвате няколко пъти, така или иначе.

# 7
 • Мнения: 213
Проверете дали има законов период, в който годеникът ти не може да сключва брак в щата, където живее. Също как се гледа законово на извънбрачните връзки. Бъдете откровени още в Cover letters и се подгответе за много детайлен разпит. Съветвам ви да установите общи финансови дела. Снимки от двете срещи и писма, за жалост, не се достатъчни доказателства. При повечето сигнали за евентуална измама ( предишния брак,разликата във възрастта) ще е малко по-трудно от обичайните случаи, но според мен ако сте откровени и представите категорични доказателства, всичко ще е наред.  В кръга на шегата- направете си едно бебче.  Laughing

# 8
 • Мнения: 3
Хих нямаш представа как ми се иска едно бебче, но чак когато всичко е наред. Не мога да реша дали да използваме К1 или К3. Просто искам по най-бързият начин да сме заедно. Що се отнася до период за сключване на брак - той е в щат в които няма такова изискване слава богу.
Момичета ако решим да преминем към годеническа виза и НЕДАЙ СИ БОЖЕ ни откажат, варианта след това да минем към К3 е валиден нали. От седмица чета visajourney и получавам различни съвети ...

# 9
 • USA
 • Мнения: 3 030
Ако си живяла в други държави повече от 6 месеца провери дали още изискват, за имигранстката визa, police clearance от тези държави, ако да може от сега да ги изискваш, защото на мен ми отне близо 3 месеца да ги получа.

Все още се изисква.

Доколкото разбирам имате само 2 срещи очи в очи,плюс това е бил женен в началото на връзката ви,плюс това сравнително наскоро е подавал документи(К3) за друго момиче? Не искам да съм черногледа,но К1 мисля,че няма да мине. Много черни точки се събират.

# 10
 • Мнения: 106
Здравейте и на мен ми предстой годеническа виза . Приятелят ми в момента е в процес на развод . При вас как се развиха нещата?

Общи условия

Активация на акаунт