Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 фев. 2012, 13:28 ч.

Уейт Уотчърс (УУ) Тема № 5

 • 66 030
 • 642
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Това е темичката на Weightie и аз само я копирах, за да можем да продължим да си пишем и споделяме, тъй като нея я няма наоколо напоследък Heart


Какво е Уейт Уотчърс?

Това е режим на хранене, който се базира на точки, които се изчисляват индивидуално за всеки по ред фактори: тегло, ръст, възраст,пол и ежедневна дейност (т.е. дали седя по цял ден или се движа главно и т.н.) На всеки свалени килограми променящи десетиците  точките за деня се променят, като се редуцират с една например: от 70кг ставате 69-дестицата е променена, следователно изкарвате 1 точка от дневинте точки.  Диетата е с седмично засичане. Т.е. теглите се например в понеделник сутринта на гладно и започвате с диетата, значи следващия понеделник се теглите отново и засичате отслабването-в килограми и в мерки.
Всички хранителни продукти имат определен брой точки и така всеки може сам да реши кои продукти да включи в дневния си режим. По долу в поста ще намерите главните продукти с точки, както и формулата за изчисление на точките. Тя се базира на кал. и мазнините. на дадения продукт. Тези данни се намират винаги върху опаковката на всеки продукт, така че изчислението е много бързо и лесно. Забранени продукти няма!!!

Тази диета е гъвкав план, чийто разновидности дават възможност човек да намери най-подходящия за него начин да променя хранителните си навици. Оригиналният вариант на програмата е Flex планът (Внимание! Тук са публикувани точките по немската система!) . В това разклонение на програмата, участниците имат определен позволен брой точки на ден, а всяка храна има определена стойност в точки. Физическата активност има отрицателни стойности на точките и така с повече упражнеия можете и да хапвате повече, понеже така печелите точки.Създателите осъзнават и промотират необходимостта човек да се научи да контролира храненето си. Позволения брой точки за седмицата помагат на следващите Уейт Уотчърс  да го направят, като се научат да си угаждат с любими храни, без да жертват успеха от свалените килограми. Въпросът е в баланса и това е, което програмата се опитва да промотира.

Според философията на Уейт Уотчърс  хранителния режим не е единствения елемент. Тя отдава дължимото на упражненията. Когато участниците се справят с установяването на хранителния си режим се предоставя и план за упражнения. Фокусът при него пада върху прекарване на по-малко време в седящо положение и увеличаване на активността в ежедневието като изкачване на стълби, ходене пеша и т. н.

'Никой не трябва да се опитва сам' е също важна част от програмата . Тя насърчава включването в група или просто споделянето с някой, така че да можете да си помогнете взаимно.

Какво казват експертите?
Учените смятат, че въпреки промените в диетата през годините, тя е издържала изпитанието. Според тях тя предоставя нужните хранителни вещества, въпреки ограничения прием на калории. Одобрено е и наблягането на тренировките като начин за понижаване на теглото и подобряване на здравословното състояние. Относно груповия метод на насърчаване има различни мнения, но не се смята той да вреди по някакъв начин.

Диетата получава респекта на хората, занимаващи се с въпросите на здравословното хранене. Тя е балансирана, гъвкава и не ограничава. Дори ефектът да се забележи по-бавно, тази диета е безопасна и в голяма степен хората, подложили се на нея са променили коренно начина си на живот към по-добър и са задържали теглото си, което е цел на Уейт Уотчърс.
Продукти с фактор «Ситост»: все още Уейт Уотчърс или на кратко УУ се опитват да държат в тайна главните фактори на които се базира диетата им. През последните години обаче все по-лесно откриваме разгадани формулите им за пресмятане на дневни точки и на продукти. УУ е режим на хранене, който се развива почти ежедневно. Това доказват и често променящите се аспекти, нови фактори и точки на продуктите, които се дължат на дългогодишни проучвания на диетолози, здравни експерти и куп научни специалисти. Преди години УУ въведоха продуктите със фактор ситост, които се делят на два вида: въглехидрати и протеини/белтъчини. Продуктите в двата ръздела са изключително полезни въглехидрати и протеини/белтчини с нисак състав мазнини/масленост. Тези продукти са много важни за метаболизма и обмяната на веществата напр. овесени ядки, пълнозърнести продукти, млека...и засищат много добре и не краткотрайно. Така участниците в диетата придобиват усет за порциите, от които се засищат още при практикуването на диетата в стадий на отслабване, което им помага за по късния стадии «задържане на тегло». По този начин те се научават, кои продукти засищат дълготрайно без да се отразяват на теглото. Важно е обаче тези продукти да се приемат в граници, докато наистина сте сити, а не прекомерно докато се «пръснем» от преяждане. Използването на продуктите с фактор ситост не е задължително, но е препоръчително, тъй като по този начин се избягва гладуването и атаките с глад за сладко и вредни захари и въглехидрати. Ако решите, че прекалявате с фактор ситост т.е. не може да установите достатъчната за вас порция (неможе да кажете край!!!) и това се отразява на теглото ви, имате възможността все още да претегляте продуктите си и да работите с точките за количество на дадените продукти напр. Пълнозърнест хляб 1фил. Има 1,5т. Т.е. 4 филии биха имали 6 точки а според фактор ситост 4 точки. Естествено ако решите да използвате фактор ситост, но не използвате продуктите напълно за насищане напр. Неможе да изядете повече от  2 филии хляб си сметнете само 3т. Или ориз: 1с.л. варен ориз има 1т. А ориз до наяждане има само 4 т. Кога и как ще използвате фактор ситост зависи само от вас, количеството продукт, което поемате и вашият организъм. Някои участници с по-бавен метаболизъм използват например за вечеря само белтъчини за фактор ситост. В повечето случаи това не е от значение.
Преди УУ да обяви новости в програмата си, всяко обновение се тества за 6 месеца на произволно избрана група. Ако резултатът е ефикасен, новия аспект от диетата се комуницира и на участниците в режима на хранене. Фактор ситост съществува от 2007 година, като 3 пъти е обновяван и всеки път се добавят нови продукти, към вече съществуващите в този раздел.
Смисълът на фактор ситост е организма ни да не гладува, за да не складира резерви във фазата на зъдържане на тегло и да се научим да се засищаме от правилните продукти, тъй като след успешната загуба на тегло, трябва да продължим да се храним здравословно, нормално и достатъчно.
Уейт Уотчърс не е само режим на хранене или диета, а начин да се научим да се храним здравословно и разумно, без да се ограничаваме от любимите ни продукти.  Можем ли да започнем да се храним «нормално» след уейт уотчърс? Въпросът е какво разбираме под нормално? Ако това е начинът ни на хранене, който ни е довел до наднормено тегло, то този начин не е бил нормален а нездравословен. Опитайте се да свикнете с режима и начина на хранене и да го приемете като даденост и начин на живот. Нищо не е забранено в УУ, защото мотото на създателите (една домакиня преди години) е да напаснем диетата към живота си, а не живота си към диетата. Храним се за да живее! Не живеем за да се храним!!!!!


Как да си изчисля дневните точки:

ПОЛ: мъже 15 точки/ жени  7 точки
Възраст 18-20 години 5 точки / 21-35 години 4 точки  /36-50 години 3 точки/ 51-65 години 2 точки/над 65 години 1 точки
Килограми: притеглете се и си запишете десетиците от вашето тегло: т.е. ако сте 84 кз. си записвате 8 точки/ ако сте 102кг. си записвате 10 т. и т.н.
Ръст: под 160 см 1 точка/ 160 или над 160 см 2 точки
Ежедневно занимание/ движение/работа:Седнала-0т./ Стояща-2/в движение-4т./физически мн натоварваща (предимно за мъже в стрителството например)-6т.
Искате да загубите тегло - 0точки / искате да поддържате теглото си - от 2 до 4точки.
За кърмачки: пълно кърмене +10т. На ден / на кърмене и добавки/други храни+5т. На ден.


Има два вида за използване на дневните точките.
1) всеки ден си ям определения за мен брой от точки
2) план везна: един ден ям 4 точки по-малко, на следващия 2 то4ки повече, после дневната
 дажба и така докато ги изям всичките на края. Примерно изглежда така:
ако имам 18 точки на ден:
1ден: 4 точки по-малко
2ден: 2 точки повече
3 ден: точките за деня
4ден: 2 точки по-малко
5ден: 4 точки повече
6ден: 2 точки повече
7ден: 4 точки по-малко

Всеки може да експериментира и да реши как за него е най добре.


Спестяване на точки

Всеки ден мога да спестявам максимум по 4 точки на ден. Т.е. да ям по малко, ако например в събота съм канена на гости на вечеря и искам да си похапна. Така мога да спестя за 5 дена например по 4 точки общо 20 точки, които мога да изям на веднъж. Важно е на ден да не ям по малко от -4 точки от дневната ми дажба иначе организма пуска аларма и започва да пести от всеки следващи точки мазнини за черни дни и така немога да отслабна дълготрайно. Следва ЙОЙО

Бонуси:
Ако спортувам редовно мога да спестявам точки и така на всеки две седмици си избирам ден в който мога да ям каквото си пожелая. Так анаречения захранващ ден. Така организма се лъже, че никога няма да гладува и това помага и от друга страна на метаболизма. Как да изчислите бонусточките си, ще разберете по-долу .

Ето и списък на базистните продукти с точки:

всички плодове и зеленчуци имат 0 точки. Моля внимавайте с бананите, гроздето и черешите, понеже те имат мн високо съдържание на захар!

Малък списък на някои продукти. Всички точки на продуктите ще намерите в табела (линк по-долу), която се подновява от всички Уотчърки ежедневно! Благодаря ви за това!

Хляб и хлебни изделия:
Черен хляб ръжен пълнозърнест докато си сит 4Т.
Бял хляб – 1 филия 2Т.
1 филийка сухар 0,5Т.
Геврече малко -2т
Геврек със сусам – 6т.
Софианка – 7,5
Розичка – 6т.


Мазила:

Мармалад 1.ч.л. (сутрин първата ч.л. няма точки) 0,5Т
Мед (2 ч.л.) 0,5Т
пастет диетичен 1с.л. 1т.
пастет нормален 1с.л. 1,5т.
Горчица -0т.


Други:
Компот 1с.л. 0,5Т.
1 топка сладолед = 50гр. 2,5Т
Сладолед от машина 100гр. 3Т.
Леден сладолед на пръчка 1бр. 1Т.
Ескимо 4,5Т.

Мазнини:
1 ч.л. масло/маргарин 1Т.
Нискообезмаслен маргарин  1 ч.л.0,5Т.
Майонеза 2 ч.л. 1Т.
Олио 1 с.л. 2Т.
Мас 1 ч.л. 1,5Т.


Риби:

Всички морски риби на скара докато си сит 3Т.
морска риба (сурова) 150 гр. 2т.
Всички речни риби докато си сит 4Т.
речна риба (сурова) 150гр 3т.


Меса:

Хамбурски салам 1 пар4е 20гр. 1,5Т.
Салам шпеков 20гр. 2Т.
Смесена кайма сорова 30гр. 1 с.л. 2Т.
Кремвирш 100гр. 7,5Т.
Агнешко 80 гр. 4Т.
Пастет 1 с.л. 1,5Т.
Лионка 125гр. 10Т.
Телешка кайма 30 гр. 1,5Т.
Телешка пържола 140 гр. (сурова) 4,5Т.
Шунков салам 20гр. 1,5Т.
Шунка 20 гр. 0,5Т.
Свинска нискомаслена пържола на скара 120 гр. 3Т.
Свинска кайма 30гр. 2Т.
Наденичка 100гр 8т

Пилешко:
Пилешки дроб 100гр.сурово състояние  2,5Т.
Пилешки салам или кренвирш 30гр. 1,5Т.
Пилешко бутче 100гр с кожа 5Т.
Пилешко 100гр бутче без кожа 4Т
Пилешки шницел 150гр. 4,5Т.
Пилешка пържола филе  докато се наядеш 3Т.
Гъска с кожата печена 150гр. Порция 10,5т.
Гъска без кожата печена 150гр 5т.


Зеленчуци:
Царевица 50гр.(2 с.л. зрънца) 0,5Т.
Маслини  зелени 5бр. 0.5Т.
Маслини черни 1бр.  0.5т.
Боб, леща,грах 1с.л. (сурови) 0,5Т.
Спанак – 0т.
Лапад – 0т.


Питиета:
Бира 0,5л. 5Т.
Кола 200мл. 2Т.
Битер лимон 200мл. 1Т.
Кола Лайт 0т.
Вино бяло и розе 100мл. 1Т.
Ракия малка 50гр. 2,5Т.
Вино червено 100мл. 1,5т.
Мартини 50мл. 1т.
Кафе с мляко 0,5т.
1 сметанка течна 0,5т.
Портокалов сок 100% 100мл. 1Т


Други за гризкане:

Пуканки 1 шепа. (15гр.) 1Т.
Пуканки 100гр. 8,5Т.
Шоколад 1 квадратче 0,5Т.
Солети 5бр.-0,5т.
Слънчоглед  2с.л. необелен – 1,5т
Тиквено семе 2 с.л. необелено – 1,5т
Кашу – 5бр.1т.
Бадеми 5бр. 1т.
Орех 1 цял-1т.
Фъстъци – 4бр.1т
Лешник  5бр. 1т.
Сусам 1ч.л. 0,5т.
Кокос настърган – 1ч.л. 1т.

Картофи:
Варени картофи докато се наядеш 4Т.
Варени картофи 200 гр. 2,5Т.
Картофено пюре 2 с.л. 1Т
Пържени картофи 150гр. 9Т.
Паржени картофи за фурна 150гр. 6,5Т.


Сирена и кашкавали:
Топено сирене 30гр. 1,5Т.
Сирене крема 1 с.л. 0,5Т
Кашкавал пълномаслен 30 гр. 2,5Т.
Кашкавал нискомаслен 30 гр. 1,5Т
Овче сирене 15гр. 1Т.
Краве сирене пълномаслено 30 гр. 1,5Т
Сирене нискомаслено или растително 35гр. 1Т./50гр. 2т.


Гризинки:
печени фъстъци със сол 5 парченца 1Т.
Чипс 1 шепа 2Т.
Зрънчо 1 шепа 1Т.
Слънчоглед 1 шепа необелен 2Т.
Бутерки бани4ки 1 бр. 150гр. 8Т.
Масленки 10гр. 2бр. 0,5Т.
Бутерка с мармалад 70гр. 5,5Т.

Мляко:
Кисело мляко 150 гр.2% 2Т.
Прясно мляко 250мл. Пълномаслено 3,5Т
Прясно мляко 1,5% 100мл. 1Т./ 250мл. 2,5Т.
Киесело мляко 100гр. 1,5% 1Т.
Кисело мляко 100гр. 0,1% 0,5Т.
Кокосово мляко 1с.л. 1т./ 50мл.2т.
Извара пълномаслена 100гр. 3,5т.
Извара 20% 100гр. 2т.
Извара обезмаслена 100гр. 0,1-0,2% 1т.

Пица със салам 350гр. Порция 18т.
Пица с риба тон  350гр. 16т.
Пица с шунка 350гр. 14,5т.
Пица с гъби 350гр. Порция 12т
Пица маргарита 350гр. Порция 12,5т.
Спагети само варени (докато се наядеш) 4Т.
Гъби 0т.

Плодове:
Фурми 2бр. 0,5Т.
сушени плодове 20гр. 0,5т.

Всички пресни плодове и зеленчуци с изключение на изброените, имат 0т!
ВНИМАНИЕ!!!не прекалявайте с плодовете, особено с бананите и черешите а и със смокините, понеже съдържат много захар!Така че с тях по умерено.


Харибо /гумени мечета 5бр. О,5Т.
Шоколадов бонбон 1 бр. 1Т.
Яйце варено например 2Т.
Дюнер 9,5Т.
Брашно 10гр. 1с.л. 0,5Т.
Захар 1 с.л. 1Т.
По 1 ч.л. на ден захар е без точки
Горчица 0т.
Доматен сок/доматено пюре 0т.
Майонеза  пълномаслена 1 ч.л. 1т.
Майонеза диетична  1с.л. 1т.
Бульон (пилешки телешки)1кубче 0,5т.
Бильон зеленчуков 0т
Оцет 0т


Правилото 3х0
Има продукти от които може да се яде по три пъти на ден една единица продукт без да се смятат точки:
мармалад 1 ч.л. -0т
кетчуп 1с.л.
захар 1 ч.л.
мармалад диетичен 1с.л.
пилешки/телешки бульон на прах 1ч.л.
мед 1ч.л.
Това означава: или 3хмед по 1ч.л. или мед 1ч.л.+захар1ч.л. (в кафето напр)+мармалад1ч.л. и т.н. Общо казано 3 пъти от един от тези продукти общо!

Захарин има 0т. в течно и твърдо състояние независимо от количеството.Продукти с Фактор "Ситост"

от тези продукти може да се яде на едно ядене по толкова, колкото сте сити, без да се измерва.Но внимание ДОКАТО СТЕ СИТИ, а не до преяждане, пръскане и т.н....тогава вече е било прекалено много!

За 3 точки докато сте сити:

Кисело мляко до 1,5% масленост, всички видове риби, скариди и морски деликатеси (ако се приготвят, да се смята олиото например за пържене или печене отделно), пилешки гърди, свинско месо без мазнини, телешко, телешка кайма (не смес), яйца, агнешко филе, риба тон в собствен сос, пилешка/пуешка шунка, шунка от риба, боб, царевица, грах, леща, нахут,тофу.

За 4 точки докато си сте сити:
пълнозърнест хляб, макаронени изделия, картофи, жито, булгур, грис, ориз, овесени ядки чисти без захар, базисно мюсли без добавки на захар и ядки.


А ето и формулата за изчисляване на точките на продуктите:(Kaлории / 60) + (Мазнини / 9) = Точки
Обикновено на опаковката са дадени кал и мазн за 100 гр. Изчислявате си точките за сто грама и ако сте изяли по-малко или повече съответно си ги пресмятате после сами.

Исках само да добавя, че с този режим на хранене (диета) се отслабва средно с по 500гр до 1,5кг на седмица. Това зависи от наднорменото тегло на всеки. Колкото по високо е то, толкова повече се отслабва, колкото по близко сме до крайната цел, толкова по малко се отслабав на седмица.

Фази на застой на тегло, т.е. фазите в които спазваме всичко, но нямаме минус. Ето няколко трика, които препоръчват други участници в режима, които са отслабнали успешно.
1.  направете си захранващ ден. Ако сте се придържали към точките си през изминалите 7 дена но не сте свалили нито грам. Изберете си един ден от следващите 7 най добре в началото или в средата и през него яжте колкото и каквото ви се яде.
2. Правете спорт, поне на два дена през следващата седмица. По принцип трябва винаги да се прави спорт. Без движение няма бързо и красиво отслабване.
3. Пийте повече течности: чай, вода. Минимум 1,5-2л на ден
4. Яжте повече пълнозърнести продукти или продукти богати на фибри и баласти.
5. Разгледайте плана си от миналата седмица и вижте да не сте направили някъде грешка. Да сте яли повече а да сте пресметнали по-малко точки? Дали не сте си похапвали повече сладко или сте яли плодове но не и зеленчуци. Ако менюто ви е било еднообразно, сгответе нещо ново. Разнообразието в храната помага за свалянето на килограми.
6. Проверете дали не сте яли по-малко отколкото е трябвало и организмът ви да е включил на аварийно захранване. Ако правите спорт но не сте си изявали бонусточките, пробвайте една седмица да спортувате и да изядете всичките точки. Ако правите много спорт пробвайте максимум 12 точки от бонусите си да изядете.
7. Ако всичко е наред. Опитайте се да включите нов зеленчук, или повече ябълков оцет или горчица.
Фитформулите на Уейт Уотчърс, които всички трябва да спазваме:
1.   Минимум 2 порции плодове и минимум 3 порции зеленчуци в сурово или сготвено състояние (1 порция=1 шепа)
2.   Пийте много вода минимум 1,5-2л. На ден
3.   Минимум 1т. В полезни мазнини (растителни) и минимум 1т. В продукти полезни на калций на ден.
4.   Движете се
5.   Яжте пълнозърнести продукти
6.   Хранете се достатъчно и разнообразноЕто и полезни линкове:

Тема нр. 1. ще намерите ТУК
Тема нр. 2 ТУК
Тема нр. 3 ТУК
Тема нр. 4 ТУК
Линк към списък на точките на продуктите: ТУК
Седмичен Базис+Калкулатор на точките на продуктите+бонус точки, вкойто може да нанасяте вашето меню и изчислявате: ЗА УЙНДОУС 2007       ЗА УЙНДОУС 97-2003
  Моля ви не нанасяйте нищо в табелите!!!! Първо  си ги свалете на вашия компютър и след това може да ги използвате. Прочетете Упътването.
Калкулатор за точките на продуктите: ТУК
Линк към Калкулатор за бонус точки : ТУК
Линк към Рецептите(всеки който има нова рецепта, може да я пуска там) ТУК
Линк към базисните бонус точки за спорт, грубо сметнати ТУК


Важно: това е немската програма на УУ за Флекс Пойнтс. Има различия в програмите на различните страни, които се озразяват в различия в дневните точки и точките на продуктите. Има и различни видове програми. Това е маркетингова стратегия на уейт уотчърс. Базата на диетите е еднаква но начина на изчисление и формулите различен. Моля не смесвайте програмите!
Уейт Уотчърс е идеален режим за хранене, поради липсата на забрани в менюто, както за вегетарианци, веганци, любители на протеиновите, млечните продукти и на тези клонящи към въглехидратите. Всеки може сам да състави менюто си, като се включва в рамките на точките си за деня.


Успех и много минуси! Нека се подкрепяме взаимно! 
Hug  bouquet

# 1
 • Мнения: 1 077
dariah, чудесно си се справила !   bouquet

# 2
 • Мнения: 15
Хайде да се запиша в новата тема  Laughing Да отговоря на въпросите от предната .На 33 годи съм,в майчинство.Килограмите ми са натрупани по време на бременноста.Предразположена съм към напълняване,както се казва генче,от него човек не може да избяга.След раждането на първото ми дете много трудно си върнах килограмите.В крайна сметка успях след 3 години с Дюкан.Сега се опитвам от почти година,но вместо да свалям дори качвам килограми .след раждането бях 71 сега съм 75.Та положението е отчайващо.Мисля да си направя седмично меню.Искам да попитам храненията трябва да са само 3 или мога да имам междинни хранения без да надвишавам точките за деня?  Извинявам се за многото въпроси,но все още разучавам режима.сигурна съм че нещата за които питам са коментирани,но се уча в движение и не съм изчела всички теми.

Редактирам се след като прочетох и рецептите.Естествено пак въпрос  newsm78 забелязах 4е не се смесват меса с въглехидратни и скорбялни зеленчуци-месо с картофи,месо с ориз или катр.пюре,с боб ...мога ли да ям месо с картофи без да надвишавам точките за деня или трябва да спазвам един вид разделното хранене и да не смесвам белтъци и въглехидрати

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 15:32 от kremka78

# 3
 • Мнения: 5
Kremka можеш да ядеш колкото пъти искаш на ден, мое лично мнение е, че 3 хранения плюс две 'похапвания' е най-добрия вариант, но за съжеление не винаги има време за това. Можеш да смесваш каквото си поискаш, за пример пиле (гърди) с ориз на фурна би било 3т за пилето до ситост + 4т за ориза до ситост + точки за мазнина. Когато нещо може да се яде до ситост но си яла по-малко от него, напр. картофи за 2т винаги смятай по-малкото точки. Общо взето има много малко, ако въобще има някакви забрани в този режим. Иначе си питай, то нали за това са тези теми да си горорим и да се питаме. Първите седмица две е малко объркано, но после много бързо и лесно се смятат точките.

И аз сериозно започвам от днес, ще си водя дневник и т.н да видим до къде ще се стигне:

До сега:
З:  Овесени ядки 2т + индийски живовляк 0т + конопени семена 0.5т+ мед 0.5т + банан 0т + кафе 0т  - 3т
О: спагети 4т + зеленчуци + мазнина 1т + сирене 1т - 6т.
Междинни: бадеми 1.5т орехи 2т - 3.5т
Общо 12.5 от 17т
Сигурно ще ям салата с риба тон за вечеря, че имам маруля, която ще се развали, а и ми се вписва в точките.# 4
 • Мнения: 15
Дари ,благодаря!мисля че като почета малко повече ще разбера абсолютно всичко ,но на този етап питанки много.Момичета ,как ви се струва това меню
 закуска: 2 сухара-1т    2ч.л мед - 1т  сирене 30 гр. 1,5т общо 3,5т
 обяд скумрия на скара 3т  варени картофи с пикантина 2,5т общо 5,5т
 междинка 2 шок бонбона или някаква глупост  или плод за около2т
вечеря : пилешко бутче  и салата зеле + 1 сухар незнам колко точки е ,салатата 2 точки за мазнина,но бурчето не знам печено колко ще тежи ,но мисля че с тази вечеря ще се вместя в полащите ми се 20т за деня.

# 5
 • Мнения: 1 073
  dariah  Hug Благодаря за темата, бях се притеснила и аз, че ще ни я заключат.

  kremka78     welcome  и поздравление за избора на режим  Smile
   Питай смело, всички от там минахме. Бутчето бих му сложила 7т. ( 5+ 2 за м-ната) Аз да ти кажа с пилешкото съм новатор. 10 години не бях яла и от 10 дни ям заради едни изследвания, които си правих и малко ме постреснаха. За скумрията не знам, на скара- на скара, ама сигурно има 1т. мазнина.  Но пък в закуската махаш точката за меда ( правилото 3 х 0) и точките ти са 20  Wink
 

  Моето меню за днес:
З. Филия с масло и пил. филе  4т.
кафе с мляко   0,5т.
мини гевречета  -2т.
O. Леща 1/4 от купичката, зел. салата без м-на  - 2т.
пил. пържола- 50гр.+ 0,5- м-на - 2,5т.
                                         Общо: 11т.
  С останалите 6т. до моите 17 ще вечерям пилешко филе до ситост- 3т., малко картофена салата-2,5т. и с 0,5т. ще се черпя парченце нат. шоколад Wink

 

# 6
 • Мнения: 1 077
Тоничка, ти не си ли вегетарианка или бъркам нещо ???  newsm78

А защо на пилешкото месо не му слагате точки до ситост ??

# 7
 • Мнения: 1 073
Тоничка, ти не си ли вегетарианка или бъркам нещо ???  newsm78

А защо на пилешкото месо не му слагате точки до ситост ??

     Даам, бях... както съм писала по- горе "10 години не бях яла и от 10 дни ям заради едни изследвания, които си правих и малко ме постреснаха"  Но това само за пилето, надявам се да не ми се налага да ям друг вид месо и месни продукти, защото убежденията не са ми се променили.
     За пилето- както казах новатор съм, но мисля, че се слага "до ситост" само на филето. Бутчето си има точки, както следва:
Пилешко бутче 100гр с кожа 5т.
Пилешко 100гр бутче без кожа 4т.
 ... сигурно е по- мазно  newsm78 . А за приготвянето си има допълнителни точки за м-ната. Но пък си мисля, че ако е само варено бутче отделено от кожата би могло да е до ситост .....

# 8
 • Мнения: 1 077
Момичета, как я карате ?
Аз днес приготвям заешко, мисля да го опека с малко картофи Simple Smile
В сряда ще видим какъв е резултата ? Simple Smile

# 9
 • Мнения: 1 073
Моето меню днес:
Км с 2с.л. трици и 2 бисквити-  4
Кафе със сметана- 0,5
гевречета и 1 дом. кифличка-   5
O. Карт. огретен- 1/4, зел. салата  - 3,5
студен чай  - 1
    До тук: 14т.
  За останалите 3 ще вечерям бъркани яйца без м-на ( до ситост)

  *Tea* , ти водиш ли си дневник. Споделяй менюто си. Успех в сряда, дано имаш "-", за да не се демотивираш  Peace

   kremka, dariah , а вие къде се изгубихте момичета

# 10
 • Мнения: 1 077
Tonichka, водя си дневник, но все не се наканвам да напиша и тук менюто си.
Днес цял ден карам на фотосинтеза, че нямам нищо подходящо за ядене Simple Smile След малко сядам да вечерям с фамилията Simple Smile

# 11
 • Мнения: 15
Здравейте   Yum  тук съм,режимна и без прегрешения:) ама то аз съм нова тук ,ако от сега съм в издънка какво ще правя по -нататък:)
Момичета ,моля ви да ми разясните като на малоумник как да изчисля точките в храните 4е не ми стана ясно .ако може с пример.И още нещо -как смятате точките в таратора,само от млякото ли ?( аз още съм под влияние на точковата диета ,а там супите и таратора не бяха на по4ит,даваха им много точки) Задължителна ли е водата или само препоръчителна( не пия вода по принцип,но ако това ще попречи на отслабването ще се наливам)

измислих си мезе за ръбкане пред компа.нарязах 2 тикви4ки на куб4ета,сложих ги във фурната и си ги изядох бавно ,бавно .за 0 точки е перфектно:)
моето меню днес:
2 палачинки с мед 4т
1 сухар с пастет 2т
скумрия на скара 4 + варени картофи 2,5т и черен хляб 1,5т
банан и 2 квадрат4ета шоколад 1т
тикви4ки на фурна  без подправки и мазнина 0т
за веря пил.пържола на скара + салата зеле +сухар 3,5т
ще измисля още нещо до 20т които ми се полагат за деня")

# 12
 • Мнения: 5
Здравейте, и аз съм тук, но тази седмица ми е малко лудница и така. Вчера и аз бях като теб Теа цял ден на нищо, защото се успах сутринта и изхвърчах без закуска, а после в офиса няма какво да се яде. Така най мразя, защото после ям като невидяла, а и просто си е лошо веднъж на ден да се яде. Та после освен стабилна порция паста със зеленчуци за вечеря блъсках всякакви болкуци, не съм превишила точките, но се дразня на себе си така.

Днес по добре защото закусвах, но бяхме на кино и ядох доста пуканки Simple Smileне знам колко точно 1 средна кутия си разделихме, слагам им 4.5т, но това ей така ми дойде, защото ме устройва, ако някой е по-наясно кажете, моля. Аз на пуканки по принцип не налитам, но много ми се усладиха  Embarassed

Иначе за днес:

З: nesvita 3.5т (по прицип ям овесени ядки но тая чаша, която я дават ако си купиш няколко пакетчета трябваше да я имам и така тази седмица несвита всеки ден Simple Smile )
О: пиле 3 + 1 и гъби на тиган 2т за мазнина - 6т
В: идеята беше боб, но се прибрахме преди 30 мин и просто стана много късно, не знам какво ще ядем ако ядем въобще, може да ям салата или нещо такова, защото няма време да варя боб.
Други : пуканки 4.5
Общо 14 от 17т

Кремка ако нещо не е до ситост и го няма в списъка, но знаеш колко ккал и мазнини има го смяташ по тази формула (Kaлории / 60) + (Мазнини / 9). За пример вадя едно топено сирене от хладилника, което има 200ккал на 100 гр и 17гр мазнини, цялата опаковка е 150 гр. да кажем аз изяждам 1/3 т.е 50 гр. => съм изяла 200/2 ккал и 17/2 мазнини, което е ~ 100кал и 8.5 гр мазнини т.е (100/60) + (8.5/9) , което е ~ 1.5 + 1т = 2.5т грубо сметнато.

Аз използвам на  Weightie седмичния график/дневник, само малко съм си го пипнала тук там за да ми е по удобно. В него и ма и калкулатор за точките, т.е само нанасяш колко калории и мазнини нещото има на 100 гр и колко си изляла и то ти ги смята автоматично. Има и какулатор за спорт. Много е удобен препоръчвам го на всички.

За таратора ако нямаш мазнина или орехи предполагам само млякото се смята, аз не съм голям фен на таратор. Иначе за водата не знам колко е задължително, то по прицип нищо не е задалжително, но е ясно, че е добре да се пие вода. И аз не пия, не мога да се насилвам, събира ми се около 1.5 литра заедно с кафета и чайове в добър ден Sad# 13
 • Мнения: 5
Само да допълня за тези пуканки аз виждам, че пише 1т за една шепа ама според мен аз поне 10 шепи съм изяла може ли една средна кутия пуканки да има 20 точки ако не и повече?

# 14
 • Мнения: 1 073
Здравейте   Yum  тук съм,режимна и без прегрешения:) ама то аз съм нова тук ,ако от сега съм в издънка какво ще правя по -нататък:)
Момичета ,моля ви да ми разясните като на малоумник как да изчисля точките в храните 4е не ми стана ясно .ако може с пример.И още нещо -как смятате точките в таратора,само от млякото ли ?( аз още съм под влияние на точковата диета ,а там супите и таратора не бяха на по4ит,даваха им много точки) Задължителна ли е водата или само препоръчителна( не пия вода по принцип,но ако това ще попречи на отслабването ще се наливам)

измислих си мезе за ръбкане пред компа.нарязах 2 тикви4ки на куб4ета,сложих ги във фурната и си ги изядох бавно ,бавно .за 0 точки е перфектно:)
моето меню днес:
2 палачинки с мед 4т
1 сухар с пастет 2т
скумрия на скара 4 + варени картофи 2,5т и черен хляб 1,5т
банан и 2 квадрат4ета шоколад 1т
тикви4ки на фурна  без подправки и мазнина 0т
за веря пил.пържола на скара + салата зеле +сухар 3,5т
ще измисля още нещо до 20т които ми се полагат за деня")

Предполагам те интересува това изчисляване: (Ккал : 60 )+( Мазнините : 9) = т. Ако е над 0,26- закръгляш на 0,5, ако е над 0,76- на 1т. Ако имаш вафла която е 30гр. а имаш данните за 100гр. умножаваш получените точки на 30%, а ако е 130гр. аз умножавам по 130% . Малко като счетоводител го обесних, но професионално изкривяване.
  За таратора: ти само кис. мляко ли му слагаш. Аз му слагам и олио и орехи... За това да ти кажа таратор не ям. Излиза ми около 3т., а не ме наяжда и предпочитам за тези 3т. да си хапна нещо засищащо.   Водата... уууф и аз не пия, само когато съм много гладна, за да си напълня стомаха и да издържа до следващото ядене. Понякога ми се допива зверски. Насилвала съм се да я пия, но не е вариант. Замислям се, защо да се насилваме, явно организма ни няма тази нужда на 2-3-5л. на ден  Mr. Green Една колежка 3години все ми напомняше да пия и ми обесняваше как клетките се къпели с водата, но пак не ме научи. Така, че.... какво да ти кажа. Гледай поне 0,750-1 л да пиеш

  Като цяло си си сметнала много добре менюто, само отново погледни шоколада- 2 парчета може да имат и 2т. в зависимост от големината им. Сметни ги по схемата ( умножи по грамажа на шоколада точките и раздели на броя парчета  Wink )


Моето меню днес. Малко ми идва в повече пилешкото, но близките ми, от както ям пиле, ме тъпчат основно с него, а не мога да кажа, че ми е любимо.В офиса сме на кетъринг и освен пилешкото, всичко друго е много мазно и неподходящо за УУ, а пилешкото се оказва доста нискоточково.

З. Филия с масло и пуш. пиле   4т.
кафе, 1 бонбона и малко уиски   2,5т.
О.Пил. пържола от бут и малко зелена .салата   4,5т.
домашни таралии    1т.
В. Пил. шишчета на скара до ситост   4т.
2п. кашкавал   1т.

   dariah писали сме заедно  Hug

 За пуканките: средните пуканки имат около 12-13т. доколкото си спомням.Смятам на база тези за микровълновата- те на 90 гр. имаха 10т. Но не знам защо са им толкова точките, нали царевицата до ситост има 3т. + маслото, чак толкова не са, но знам ли. Аз мноо ги ядях по едновреме. Даже не вечерях , за да ям пуканки и бях решила да си пукам ( имам от едно време машина за пуканки) и да си ги подправям с малко масло и подправки, но слава Богу ги отказах  Mr. Green .

 Оххх пак се разприказвах, а астана късно... Лека вечер от мен.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:26 от Tonichka

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт