Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2012, 17:35 ч.

Как се разрежда шоколад

  • 4 495
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3
Здравейте и извинете че ви пиша у форума аз не съм мама, но както и да е.

Интересува ме как се разрежда разтопен шоколад на водна баня? С вода не стана Sad Спешно ми трябва. Благодаря

# 1
  • София
  • Мнения: 902
С олио. Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 3
Аз може да не съм готвач ама отговорът ми се струва крайно невъзможен.

# 3
  • Мнения: 311
Пробвай, ще се убедиш, че е възможно.

# 4
  • Мнения: 10 523
Аз може да не съм готвач ама отговорът ми се струва крайно невъзможен.

Колкото и невероятно да ти звучи, става чудесно и глазурата, която се получава, е много хубава. Само наливай по-мъничко и бъркай, докато решиш, че ти е достатъчно. Не отива много, не се притеснявай, и не се усеща. Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 902
Пробвай - ще стане.  Правила съм го десетки  пъти. Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 3
аха мерси. С масло не е ли по-удачно? Последен въпрос.

# 7
  • Мнения: 9
И с краве масло става, с олио е по рядко. (на 100 гр. шоколад слагам 60 гр. краве масло за глазура за торта)

# 8
  • Мнения: 0
аха мерси. С масло не е ли по-удачно? Последен въпрос.

Зависи за какво ще го ползваш. Ако е за глазура, олиото е по-удачно, защото с маслото става на петна  Peace

# 9
  • Мнения: 14 426
Глазурата с масло става твърда и трошлива при рязане. С олио е по-мека и лъскава. И се реже по-лесно.  Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 13 180
Аз също ползвам масло. В съотношение 2:1 не ми става трошлива и твърда, но пък има риска да се втвърди на крем още при разтапянето, ако маслото е с повечко водица, като повечето бг масла.

# 11
  • Мнения: 1 091
На 100 гр. шоколад колко олио се слага?

# 12
  • Мнения: 10 523
На 100 гр. шоколад колко олио се слага?

сиси, аз го правя на око, но съм записала на 200 гр шоколад 1-2 с.л., така че това ориентировъчно. Обикновено начупвам шоколад в чашка, врътвам го в микровълновата да омекне, почти до разтопяване, сипвам малко олио направо от шишето и бъркам с лъжичка. Зависи колко гъста глазура ти трябва. Направи опит, като слагаш по малко олио и бъркай, добавяй олио, докато се получи нужната ти консистенция. Можеш да пробваш и с 2-3 блокчета, имам предвид парченца от шоколада. Peace

# 13
  • Мнения: 1 091
Благодаря! Олиото все пак е доста малко/слагала съм масло и наистина беше трошливо и трудно за рязане/.

# 14
  • под тепетата
  • Мнения: 2 270
Късно, ама да си кажа. На 100гр шоколад - 3 или 4 лъжици олио. За да не се троши при рязане се топи ножа в гореща вода, избърсва се със салфетка и се реже без проблем.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт