Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 699
След 3 дни е рождения ден на големия ми син. В момента обсъждаме подаръците с бабите, за да няма дублирани и някак си естествено ми се струва, че и малкото ще има подарък. Не мога да си представя да подаря нещо на едното си дете и да не дам на другото. Вярно, че подаръка на рожденика ще е по голям, а на братчето нещо дребно, но все пак ще има и за него. На рождения ден на малкия, имаше дребно подаръче и за големия. И бабите им така правят.
Обаче днес, майка ми, хвърли бомбата (тя много обича да прави с мен така  Mr. Green ), че може би не ги учим правилно и че празник има само едното дете! Другото трябва да знае, че подаръците са само за този, който има повод!
Ми да, ама в моето семейство празниците са семейни.
Има мъже, които купуват подаръци и на жените си за това, че са ги дарили с наследник.
Е моя мъж не е от тоз модел, пък и е спорен въпрос кой кого и с какво е дарил при положение, че детето е общо и за него трябват двама, но това е друга тема. Simple Smile

Моля да споделите как "разпределяте" подаръците между децата си на рождените дни! Simple Smile
Дали рождения ден на брат ти е "чужд" празник ?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 207
Винаги и двамата получават. Разбира се акцентът е върху подаръците на рожденика. Ако не е техният рожден ден получават нещо по-скромно, понякога дори символично /обикновено е изненада/, но то е достатъчно, за да са щастливи и да не се чувстват пренебрегнати. Тези подаръци са израз на внимание - те казват - не сме те забравили въпреки цялата суетня около брат ти/сестра ти; обичаме те толкова, колкото и него/нея.

# 2
 • Мнения: 1 699
Благодаря, че сподели! Simple Smile
Така или иначе днес е празника и двата подаръка отлежават в гардероба за довечера! Simple Smile

# 3
 • Мнения: 966
да нещо малко

# 4
 • Мнения: 3 090
Да .

# 5
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 456
естествено, че няма да получи, ако зависи от мен. Празникът си е личен. Друг е въпросът, че гостите често носят нещо малко и символично за другия, за да не се чувстват неудобно - въпреки че аз точно обратното уча.

# 6
 • Някъде по Дунава
 • Мнения: 1 918
Мисля че трябва да има и за другото дете нещо дребно. След време живот и здраве ще се сблъскаме с това.

# 7
 • Мнения: 2 846
Ами аз досега винаги съм вземала по нещо и на брата на рожденика, макар и дребно да е. Или и на двамата нещо дребно и една по-голяма играчка/пъзел/книжка, с която могат да играят и двамата. При нас го има този момент, че са на много близка възраст, съответно и интересите и игрите им са едни и същи и няма да понеса гледката едното дете да получи любим и желан подарък, а другото да гледа отстрани и да чака брат му да се наиграе с нещото, за да може и той да поиграе.

# 8
 • Мнения: 337
Има ли единият брат празник - подаръци получават и двамата. Може на другия да е нещо дребно, но винаги има. Освен това, ако някой подари на едното дете, но не се е сетил да донесе на другото, почти винаги имаме нещо скрито и за него.
Моите родители винаги казваха, че ако има за едното, ще има и за другото. И повечето важни неща се купуваха по две, макар че със сестра ми имаме 5 години разлика. Ние с нея си знаехме, че ще има и за двете ни и си бяхме спокойни една към друга.
Така че за нас това е правилният начин Peace

# 9
 • Мнения: 83
Винаги купувам и на другото дете,не може само едното да получи а другото да седи и гледа като сираче,така всички са доволни.

# 10
 • Мнения: 2 096
Аз не одобрявам тази порочна практика. Всеки да си знае празника. Този празник трябва да е специален и да накара рожденника да се чувства уникален. Никой не е останал без подарък на собствения си РД и всеки си има свой РД. Пък и хубаво е да се научат да се радват и на чуждото щастие. Не всичко се измерва в личните ти подаръци.
Нито одобрявам политиката - като има за едното нещо и същото трябва да има и за другото на общо основание. Ако имат желание за едно и също разбирам, но масовото мисене е "ще купя две, за да има и за брат му"

# 11
 • Перник
 • Мнения: 178
Купувам и за двамата. На този етап не мисля че мога да ги науча и да им обясня че всеки трябва да си знае празника, особено на малката. Мисля обаче, че и когато пораснат ще продължим така, струва ми се по-правилно.

# 12
 • София - Дианабад
 • Мнения: 642
Не мога да си представя едното дете да получи подарък, а другите да гледат тъжно. Дори вече и на гостите се дават подаръчета /в клубчетата най-вече/. Затова поне по един шоколад или близалка е добре - нито е много, нито пък скъпо. Другият вариант е да се подари нещо, с което да могат да си играят общо. Преди 2 години например подариха кухня и пазарска количка - дори се комбинираха 2-3 семейства.
Рожденикът така или иначе се чувства специално, пораснал е, духа свещички, намисля си желание, акцентът пак е върху него. Но вместо да възпитаваме егоисти, по-добре да ги научим да споделят празниците си, както всъщност и игрите си.

# 13
 • Мнения: 941
И двете деца получават подарък, рожденика по-голям. Даже когато ходим на рд на който има братче или сестри рожденика, се купувам подаръци на всички деца от семейството като за рожденика по-голям за другите символични.

# 14
 • Мнения: 367
Цитат
Но вместо да възпитаваме егоисти, по-добре да ги научим да споделят празниците си

Именно Peace

Ние за сега сме с едно, но когато ходим на РД на други дечица, винаги взимам нещо и за братче/сестричето. Няма да е честно да остане пренебрегнато, а и защо да се посажда завист в невинните им сърчица, нека умеят да споделят и да се радват заедно.

Общи условия

Активация на акаунт