Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 фев. 2012, 13:34 ч.

Електрически скутер

  • 5 645
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 66
Моля, да ми подскажете къде в София могат да се купят електрически скутери.Някой има ли и доволни ли сте! Мерси предварително!

# 1
  • Мнения: 0
Здравейте,

фирма Елмотив ООД предлага електрически скутери. Продуктите на Jonway Motorcycle, които предлагаме, се сглобяват в България!

Повече информация можете да намерите на уеб страницата ни:
http://el-motive.com/

Фирмата се намира в гр. София, ул. Тинтява 15-17 (до КАТ). Всеки, който проявява интерес, може да заповяда да направи пробно каране и да види всички модели и цветове, които предлагаме.
За контакти: 0899991202


# 2
  • Мнения: 137

Моля, да ми подскажете къде в София могат да се купят електрически скутери.Някой има ли и доволни ли сте! Мерси предварително!

Може да се замислиш за електрическо колело, така спестяваш регистрацията в КАТ и гражданската..

http://scoot.bg/shop

Електрическите колелета при тези съм ги пробвал.. развиват до 60 км\ч.

# 3
  • Мнения: 0
Здравейте,

нашата фирма застава твърдо против този тип електрически колела. Ние имаме такова още от 2010 година, когато доста от сегашните търговци на такива колела не бяха чували. Нашето е с 1 kW двигател и развива наистина 60 км/ч. Сега ще споделя и защо ние не искаме да се занимаваме с такива колела:

1. Защото не са легални. Според директива 2002/24/EC на Европейския съюз електрически велосипед е с двигател с макс. мощност до 250 Вата, максимална скорост, при която трябва да изключи 25 км/ч. и може не може да се регулират оборотите на двигателя ръчно, а само се подпомага движението на педалите. Всичко останало не е легално и най-малкото подлежи на регистрация!!! Това не е само в ЕС, а по цял свят....дори и в Китай където много не спазват законите за движение по пътищата.

2. Защото са опасни: Моята дипломна работа е на тема "Електрически велосипед". По време на разработката попаднаха на случай, при които се късат ушите на предната вилка от високия въртящ момент. Когато се монтира на задното колело, пък се разчеква рамката. Нито един обикновен велосипед не е пригоден за такива натоварвания. Доста от хората си монтират тези двигатели на велосипеди за 200 лв. без качествени спирачки и т.н. Да не говорим рамката колко е издръжлива. Другото което е - 60 км/ч. са си сериозна скорост за велосипед!!!

3. Това е най-сериозната причина. Точно хора, които искат да избегнат гражданската отговорност. Тези велосипеди ги карат всякакви хора, които дори нямат свидетелство за правоуправление и не познават законите, карат ги безотговорни хора, които са сметнали че могат да изпият кило ракия и да се приберат, карайки със 60 км/ч. Карат ги по велоалеите където карат деца и техните родители. 60 км/ч по велоалея...Какво би станало ако такъв "колоездач" пресече кръстовище и Ви отнеме предимството и Ви одраска да кажем бронята? Кой ще плаща и изобщо ще го хванете ли? Да не мислим за други, по-сериозни случай.

Не случайно в Европа се взимат мерки преди нещо да се е случило, а не като в България когато станат 10 инцидента и да се вдигне шум. Европейските директиви важат за целия съюз, защо в България не се спазват?

В момента си изказвам позицията като гражданин и инженер с доста познания в тази област, а не като търговец на електрически скутери.

Ако тези неща бяха нормални, то 2010 щяхме да внесем 1 контейнер и сега да щракаме с пръсти.

Надявам се да сте ме разбрали. Ако някой се интересува повече може да се видим и поговорим на широко. Ако някой разбира немски език ще му предоставя и дипломната ми работа на тази тема.

# 4
  • Мнения: 137
Elmotive.. абсолютно съм съгласен с написаното от теб, 60 км/ч са доста опасна скорост за велосипед.. да не говорим че попадне ли в ръцете на деца, си става вид оръжие.. за последствията не ми се и мисли.  Peace

Съжалявам за спама.

Общи условия

Активация на акаунт