Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 фев. 2012, 12:44 ч.

Стерилизация на домашна храна за почивка?

  • 1 359
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 24
Добър ден на всички! Имам питане. Бебо лятото ще е на 1г и 6 м когато ще ходим на море. Доста е злояд и отказва храна от ДК и купешки пюрета, яде само домашно. Не ми се занимава на морето с готвене та мислех да си приготвя вкъщи и да ги стерилизирам в бурканчета. Би трябвало да издържат дестина дена поне ако купешките по 2 години се съхраняват без консерванти. Някой знае ли как точно и колко време трябва да стерилизирам?
Благодаря предварително за съветите!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 486
Зависи от съдържанието. Безмесните се стерилизират по-малко, тези с месо - повече (поне 30 мин.). Ако е само за 10-тина дена може и без стерилизиране даже. Аз пълнех още горещи (да дръпне капачката) и съхранявах в хладилник. Така стояха без проблем и 2 седмици - не само пюрета, ами и разните супи и манджи. 

# 2
  • София
  • Мнения: 24
jul благодаря за бързият отговор. Мисля докато сме още вкъщи да поекспериментирам малко, дано се получи да ги запазя поне в хладилник 10-на дена Hug

# 3
  • София
  • Мнения: 5 955
Аз съм го правила това с големия ми син.
Безмесните ги стерилизирах 10-тина минути, а тези с месо 20-30 минути. Бях направила значително повече постни.
На морето ги държах в хладилник и всяка сутрин вземах по едно на плажа, което около 11часа слагах на слънце да се стопли.
Хранех го на плажа, докато си играе...  Laughing

# 4
  • София
  • Мнения: 24
мими.ива благодаря! Май няма чак толкова за какво да се притеснявам и би трябвало да стане. Ще опитам така да направя, че като не яде юнака купешки пък и не съм настроена да го храня по ресторанти със супички приготвени с маги и всякаква му там химия.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 654
И аз така направих когато заведох дъщеря ми на море на 1г.
Аз стерилизирах 1 час. Според мен стерилизирай и ти 1 час за да си сигурна, че ще ти издържат. Аз слагах бурканите с капачката надолу.
Моя приятелка беше стерилизирла по 30 мин и имаше доста развалени.  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 82
Сигурно знаеш, но да си кажа Wink - бурканчетата трябва да са с широкия винт, от старовремските! Другите капачки изпускат.  Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 24
Благодаря Milena*. Не съм много наясно с буркани, капачки и стерилизация като цяло и затова питам че ще ми е първият опит за  приготвяне на "зимнини" Mr. Green

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 177
Аз си мислех , че съм единствената , която ще приготвя домашно и ще стерилизира, а ето  че се оказва , че има още мами като мен  Simple SmileМоят дребчо също не яде ДК и купешки пюрета, а ние искаме да отидем сега март месец за 10 дни на топъл басейн и тъкмо се чудех за стерилизацията , но добре , че сте вие да разясните Hug Между другото и аз знам, че бурканчетата и капачките  трябва да са със широките винтове, иначе не става.

# 9
  • Мнения: 53
Жена ми сипва съвсем топла храната в бурканчета от детски храни, със старите винтови капачки,
затваряш и оставяш да изтинат. Капачките се залепват и в хладилник няма да имаш проблем

# 10
  • София
  • Мнения: 24
Благодаря на всички за отговорите Hug  bouquet

# 11
  • Мнения: 3
Сигурно знаеш, но да си кажа Wink - бурканчетата трябва да са с широкия винт, от старовремските! Другите капачки изпускат.  Simple Smile

Да, тези от новите марки не се получава
Късмет  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт