Привет,много се притесних.От някоко години имам болки в темпоромандибуларните стави.Първоначално го отдавах на погрешно ортодонтско лечение,защото по време на лечението с брекети получих този проблем.Захапката ми се усука и се появи тази болка.Сега съм решила да коригирам наново захапаката/или по-точно да поправя поледиците от предходното лечение с брекети/ на всичкито от горе имам ревматологично заболяване - Бехтерев.Ортодонта при ,който ходя сега ми каза ,че вариантите са два за болката при мен.Или от промяна и неправални оклузия на захапката или вследствие на ревматологичното заболяване.
Аз направих скенер във ВМА и сега ще ви препиша заключението :
"На направените нативни срезове на нивото на долната челюст с темпоромандибуларните стави се установиха КТ данни за лирса на деформации на долната челюст и ставните и израстатъци.
Двете темперомандибуларни стави са със стеснени ставни междини и неравно очертани ставни повърхности на мандибуларните кондили с данни за прекъсване на места на котикални слой от плитки повърхностни узури и наличие на единични субкортикални кисти.
Заключение : Описана КТ находка е като след прекаран артрит на темпоромандибуларните стави двустранно,по силно изразен в ляво. "
Много се притесних,като цяло на звучи зле ,но тези кисти.........четох ,че кистити в някои случаи са и злокачествени,моля помагайте.Ако някои може да ми го разтълкува да пиши и още нещо ,предпологама ,че трябва да посетя лицево челюстен хирург мож би онколог.Направо съм се побъркаа от страх!