Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • планетата Земя
 • Мнения: 2 218
Предстои ми операция.Ще ме изпишат на 4-5 я ден.Живеем сами.Съпругът ми ще се включва сутрин,вечер и през уикендите.Спрях детето от ясла,за да не ми донесе някоя болест.След операция също искам да не го пускам.Че ако се разкашлям с прясна операция е кошмар.
Като проблем виждам слагането и взимането от кошарата,миенето на ръцете,слагането и взимането от столчето за кола и слагането в количката за пазаруване,качването на люлките също.Част от дейностите ще ги преустановя,за другите ще измисля алтернативи.Примерно може сам да се качва и слиза от кошарата с помощта на стол,аз ще го придържам.Махането на решетката не е решение,защото се разхожда постоянно.
Някой бил ли е в подобна ситуация?Съвети?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 244
Виждала съм приятели, които са махнали само една-две пръчки от решетката на леглото. Ако можете и вие да напарвите така, а когато не искаш да излиза малкото да затиснеш дупката с нещо?  newsm78
Иначе като съвет мога да ти дам само един, но той е всеобхватен. Пести се! Нека мъжът ти пазарува, къпе детето, мие банята и разхожда детето уикендите. Може и да му е нанагорно, но е временно (и то за кратко) положение. Пренебрегни някои от принципите си - примерно не мий дупе след всяко акане на чешмата, заложи на мокрити кърпи. Набавете любими на детето си филмчета, ако то се заглежда вече в такива, нищо, че не е полезно. Все пак става въпрос за няколко дни, нали?
Лека операция и бързо възстановяване.

# 2
 • в здрача
 • Мнения: 2 201
Не излизате , освен на терасата, така няма да се налага да го слагаш в столчето за кола. Съпругът ти временно поема пазаруването /ако си му приготвила списък става лесно и бързо/.
Миенето на ръцете - слагаш стол пред мивката, детето се качва на него и се мие. За дупето - мокри кърпи.
Решетката ако е на леглото за спане можете да махнете едната пръчка от страната на краката /така правехме и ние/ и детето се качва и слиза само.
Проблем лично аз виждам по-скоро в обичта на детето. Те много добре усещат, че с техен близък нещо не е съвсем наред и искат да се уверят, че все още го обичат, а самите им ласки са малко по-грубички, отколкото една прясна операция позволява, затова е добре да му се обясни какво става, както и че това е временно и мама ще оздравее бързо и ще може да си играе отново с него.

# 3
 • Мнения: 16 425
В коя част на тялото ще е операцията ти? Ако не е крайник, ще ти е доста трудно с толкова малко дете.
Според мен имаш нужда от помощ, поне докато заздравее шевът. Или прати детето при някоя баба, или мъжът ти да си вземе отпуск, или измислете друг вариант, но недей да оставаш сама с него. Не, че няма да се справиш, но винаги има опасност да те нарани, без да иска - да те бутне, да падне върху теб, да скочи да се боричкате и т. н.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 244
Реших, че е коремна, защото я е страх от кашлица. Дори не знам защо не помислих за операция по гръдния кош.

# 5
 • планетата Земя
 • Мнения: 2 218
Коремна операция ще е,да.Ще ми махат миома на матката.
Няма да мога да го вдигам.Това е големият ми проблем.Но ще се справим.Ще се пазя-решила съм го от сега.И ако видя,че не мога да се справя,ще го пратя при свеки.
Пазаруването,къпането и слагането да спи вечер са задължения на съпруга ми.Ще поеме и всичко друго,когато си е вкъщи.Отпуска абсурд-бизнеса си е наш и само той работи в семейството ни.5 дни ще стои с мен в болницата,защото ще ме оперират в друг град.По-голямо отсъствие не можем да си позволим.
Слава Богу,ако видя зор свеки е насреща.Но се притеснявам малчо как ще приеме нещата,та затова ще се опитам да го избегна.

# 6
 • Мнения: 2 901
Моето мнение е, че ще ти е трудно с толкова малко дете.
Имам операция за отстраняване на киста на яйчника и говоря от опит.
Тогава нямах дете, но ми бяха забранили да вдигам всичко,което тежи над 3-4 килограма.
А и самата аз се чувствах ужасно.

# 7
 • Мнения: 28 746
След всяка коремна операция се забранява вдигането на тежко . Peace
А с малко дете е много трудно , все ще го вдигнеш неволно ...

# 8
 • Мнения: 403
направо се уговори със свекито...няма да те оперират всеки ден - ще ти влезе в положението жената, а ти трябват 10ина дни да се освестиш, все едно е на ваканция при нея

# 9
 • София
 • Мнения: 10 940
Непременно използвай помощта на свекърва си. Както и да го смяташ сега, бъди сигурна, че ще изскочи непредвидена ситуация в ежедневието.
Моята дъщеря беше на 2 години, когато ме оперираха /също коремна операция/ и уж бях изчислила всичко, но на втория ден вкъщи се наложи да я вдигна на ръце, защото падна в коридора на плочките и си удари главата - в такъв случай човек забравя за състоянието си и мисли единствено за детето. Слава Богу, шевът не се отвори, но докторът щеше да ми скъса главата.

# 10
 • Мнения: 9 006
Задължително е да си подсигуриш помощник за през деня, когато съпругът ти няма да е вкъщи.
Дъщеря ми беше на 1.3 г, когато родих сина си /секцио/. Почти нямах проблеми в ежедневието с двамата, дори можех и да ги вдигам, но си знаех, че не е добре за мен. Затова мъжът ми си беше взел отпуска.
А ти, щом си имаш толкова благосклонна свекърва, не се колебай да ползваш услугите й.

# 11
 • Мнения: 1 146
Не е лека операция,помисли за себе си.Ако наистина можеш да разчиташ на свекърва си за няколко дни-възползвай се.
Кой ще гледа детето за тези 5 дни,когато ще си в болницата?Той не може ли да помогне?

# 12
 • Варна/UK
 • Мнения: 1 008
Привет!
Правиха ми тази операция преди близо три години, а тогава детето беше на 2,5г. Стоях в болницата пет дена след операцията, а когато ме изписаха имах все още болки и беше абсурд да се грижа сама за детето. Семейна съм, но точно седмица след операцията, мъжът ми тръгваше на път и аз исках някой около мен. Майка ми дойде за пет дена и ми беше от голяма помощ, защото едва ходих, а беше абсурд да вдигна нещо по-тежко. Махнах няколко решетки от кошарата, за да може малкия сам да влиза и излиза. Поне месец след операцията още не биваше да вдигам нищо тежко. Моят съвет е, ако има кой, нека да дойде за няколко дена у вас.  Пожелавам ти успешна операция! Hug

# 13
 • София
 • Мнения: 1 382
Много е индивидуално възстановяването, имам две коремни операции - за двете раждания. След първото се прибрах удома на 8-9 ден, бях вихрушка, нищо не ме болеше, ходех бързо, готвех, шетах, гледах си бебето. След втората  ooooh! ужас! Болки в корема, кръста, крака (от щадящата поза и походка), беше ми абсурд да гледам домакинството и бебето и голямото дете.
При всички случаи едно е сигурно - не бива да вдигаш тежко. Ако можеш да си осигуриш помощ, не се колебай. Стискаме палци за успешна операция и бързо възстановяване  Hug

# 14
 • планетата Земя
 • Мнения: 2 218
Не е лека операция,помисли за себе си.Ако наистина можеш да разчиташ на свекърва си за няколко дни-възползвай се.
Кой ще гледа детето за тези 5 дни,когато ще си в болницата?Той не може ли да помогне?

Кой той?Детето ще е при свекървата докато сме в болницата

Reiny ,изобщо не се бях сетила за нещо такова непредвидено.И аз всичко съм изчислила,ама ...

Свекърва ми си е пуснала две седмици отпуск.За седмицата на операцията и една седмица след това  Laughing
У нас не искам да идва,защото ще ми притеснено и напрегнато.Постоянно ще обяснявам кое къде е .Ще ставам да показвам.Притеснявам се,че не ми е изчистено добре и подредено.Не че точно в този момент това е важно,но свеки обръща внимание на такива неща и аз се притеснявам.Ще го пратя у тях.А аз ще си лежа вкъщи.
Другият ми вариант,с който ще мога да го виждам сутрин е вечер е мъжът ми да го води в свеки сутрин и след работа ще си го прибира.Може би ще се спрем на него,защото ще ми е безкрайно мъчно да не го видя 2 седмици.И той ще страда много за нас.

Общи условия

Активация на акаунт