Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 269
Привет. Hug
Виждам че има подобна тема, но реших да пусна моя понеже моя проблем не е точно свързан с отбиване.
След около 2 месеца трябва да се върна на работа и малката ще започва да хоси на ясла.Досега суче сутрин,следобед за приспиване,вечер пак за приспиване и през ноща колкото пъти се събуди.Спи още с мен и е супер привързана. Crazy Heart EyesНямам представа какво да правя и как трябва да постъпя за да отстраня поне следобедното кърмене.Ще е много трудно да я приспят в яслата понеже тя само така заспива...Няма друг начин да я приспя просто. ooooh!
Като цяло другите кърмения ще й ги оставя но проблема е това как ще свикне и как ще заспива там?
Моля ви някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели?
Много благодаря предварително.  bouquet

# 1
 • Мнения: 7 946
Не се безпокой-когато те няма, няма как да суче и да иска това; децата са мн по-адаптивни и бързо ще свикне Peace (би могла да вземе със себе си любима играчка или твоя вещ за да е по-спокойна).
Остави си останалите кърмения, за да не е голям стрес за нея Hug

# 2
 • Мнения: 4 992
Ще свикне, няма къде да иде, но едва ли ще е без драми. Трябва да си подготвена за това.
Аз като се върнах на работа, бях взела жена да гледа детето у дома, защото не исках посред зима да я пращам на ясла. Не беше лесно. Доста драматично го преживяхме, но не само приспиването, а изобщо пълната ми липса от къщи за целия ден. Детето беше много привързано към мен, тъй като съм я отглеждала без каквато и да било помощ от баби.

Най-добре ще е постепенно да я приучиш да остава с други хора, ако имаш тази възможност, де.

# 3
 • Мнения: 1 269
Благодаря ви момичета за съветите Hug
Тя също е много привързана и непрекъснато е след мен.Mr. Green CrazyЗнам че ще бъде страшно трудно и че ще ми е много мъчно да я виждам в това състояние.Но наистина трябва поне това кърмене да отпадне.
Тя няма любима играчка освен мен.Гушка ме и така заспива.... ooooh!
Не знам дано се включи и някой друг с идейки.
Имаме още 2 месеца и не смея да й махам до тогава това кърмене защото така или иначе няма кой друг да я приспива следобед.Таткото е на работа. Thinking

# 4
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 948
Запис, да следя Peace
Успех и бърза адаптация Hug

# 5
 • Мнения: 168
Същото беше и при нас - вкъщи само с кърмене заспиваше. В яслата около три седмици не спеше, което беше ужасен шок, тъй като е поспалив иначе. После се адаптира и нямаше проблем, заспиваше веднага. Кърменето си остана, когато сме заедно.
Трябва да мине време и детето да свикне. Не виждам смисъл да се мъчиш да махаш следобедното кърмене, докато все още сте заедно. В новата обстановка ще се приспособи.

# 6
 • Мнения: 312
Имай предвид, че в яслата по-бързо ще се изморява. Много нови деца, неща, лица, шумната кулиса е друга, ранно ставане сутрин. Това може да помогне за по-бързо и безпроблемно заспиване наобяд.
Така се получи при нас. Преди яслата му пеех и го люлеех наобяд, а сега там заспива веднага сам в леглото.

Иначе аз лично бих опитала да махна следобедното кърмене предварително вкъщи на своя глава, за да не се събере много наведнъж. Имам предвид ясла и нов режим + заспиване на ново място, в ново легло, с др. деца и др. възрастни, без гушкане с мама, без кърмене. (Но това е моето виждане.)

И последно - съвет от опит - адаптацията в яслата да е плавна и постепенна. При нас спането дойде на дневен ред в 3тата седмица от адаптацията. Свикна лесно и без никакви сълзи, ходи с удоволствие. Нищо, че преди това беше предимно с мен и е мн. привързан към нас с татко му.
Така че, планирай си време за процеса на свикване.

# 7
 • В горичката, до рекичката
 • Мнения: 193
И ние се кърмехме когато тръгна на ясла. Там си заспиваше сам, а в къщи си спеше при мен. Не сме имали проблеми с адаптирането и новата обстановка. Според мен си е до дете, няма как да разбереш предварително как ще му се отрази промяната.

# 8
 • Мнения: 246
И ние се преспивахме само на гърда, но в яслите не е имал проблем. Обаче като се върнехме вкъщи ....   Mr. Green ..... като ваденка ставаше.
Нито един път не се е разплакал на яслите. Явно си е до дете.

# 9
 • Мнения: 1 901
Мира, все едно описваш моята дъщеря - т.е. такава, каквато беше, когато тръгна на ясла. Заспиваше само на гърда, сучеше през деня, колкото пъти се сети, и през нощта - също няколко пъти. Направих опити да огранича броя на кърменията през деня поне, но срещнах много силна съпротива. Имах притеснения по въпроса как ще свикне в яслата, след като е такава "кърмоманка". Обаче се оказа, че детето много бързо се адаптира към обстоятелствата - в яслата двадесетина деца се събличат, лягат и заспиват едновременно, като при това нито едно не суче. Стремежът към подражание на тази възраст е много силен и тя се научи, че в яслата се заспива без "мако". Не е плакала и не е имала проблеми с адаптацията, свързани с кърменето. Обаче това не й попречи да си суче в къщи и пак да заспива само сучейки, чак докато се отби на тригодишна възраст.  Grinning
Между другото, да споделя какво ме посъветва преди много години директорката на яслата, където ходеше най-големият ми син. Каза ми да не го вземам на обяд през първите дни, както масово се постъпва с цел адаптиране. Идеята й беше, че така детето свиква, че ще го приберат на обяд и след това не иска да заспи в яслата, защото чака да го вземат. Всъщност така се получават два периода на адаптиране - първо, докато свикне да остава в яслата за няколко часа, а после докато свикне и да заспива там. Така травмата била по-голяма. Доверих й се, защото имах добри отзиви за нея и не съжалих нито за миг. След това другите ми деца още отначало ги оставях в яслата за цял ден, макар че трябваше да наложа това си виждане пред друга директорка. Но успях и те свикнаха сравнително бързо: сутрешният плач продължи около 1-2 седмици. Та ако някоя от вас иска да опита....
И накрая: като чета постовете на другите момичета, стигам до извода, че кърмачетата свикват с режима в яслите, научават се, че там не се суче, но в къщи нещата не се променят.
Вярвам, че и твоето момиченце ще свикне с яслата.
 Hug

# 10
 • Мнения: 337
мира, нашият човек не ходи на ясла, но пък аз съм на работа и ме няма през деня. През седмицата заспива следобед без сукане - приспиват го баба, тати. Няма ли ме  - знае, че няма мляко и не плаче. В събота и неделя суче, за да заспи и кара на поискване.
Децата са различни, но мисля, че бързо ще свикне да заспива следобед без теб, защото още 20 - 30 деца ще правят същото.
Но пък е хубаво да й оставиш вечерното сукане, за да приеме по - лесно яслата.
Гушкайте се, докато сте заедно. Като дойде време за яслата ще се приспособи. Успех! Simple Smile

# 11
 • Мнения: 425
И аз бях в голямо чудене какво ще я правя моята млекоманка като тръгне на ясла. Пробвах няколко пъти да я приспивам на обяд без гърда и в нейното легло. Ефекта беше че сигурно целия квартал ни чу. И така я оставих да си суче клкото и когато иска. Като тръгна наясла първо изкара някоко дни до обяд, после почна да остава да спи там. Заспива си без проблем, с бибата обаче. По натам ще я махаме и нея. Като се прибере обаче пак си суче. Събота и неделя също. Явно наистина свикват децата, че в яслата се заспива без сучене. Аз даже не съм и казвала в яслата, че я кърмя. Скоро я оставяхме за 2 дни при роднини да я гледат и пак беше заспивала без мен, с малко гушкане от леля, но без драми. Така че не се тормози от сега, не тормози и детето да му спираш кърменията, щом си ги търси. Нещата ще се наредят от самомебе си. Бързо адаптиране ви желая  Peace

# 12
 • Мнения: 1 269
Много ви благодаря мили мамчета за позитивните мисли и съвети!!!!!   bouquet Hug Peace
Пролетна Фея съвета на директорката за по-бързо адаптиране ще го обмисля и може и да го направя..но мъничко ме е жал.. ooooh! Heart Eyes.И аз силно се надявам малката да свикне по-бързичко и без особенни драми.  bouquet HugМного благодаря за съветите.
Ден 17 да и аз нямам намерение да спирам кърменето докато тя сама не реши да се откаже. CrazyТова й доставя удоволствие,спокойствие и всичко необходимо така че не бих я лишила. Peace  bouquet
Берушка благодаря и на теб мила за подкрепата.  bouquetМалката я оставихме на скоро при майка ми за 2 нощувки.Бях й оставила и много малко кърма- колкото ако силно ме търси да й го предложи.Първата нощ е минала що годе нормално.Но 2-рата направо се е засинила от рев.Баща ми са се видяли в чудо докато я успокоят.Ето заради този случай си мисля че няма да е лесно.Но наистина трябва да свикне и покрай децата се надявам да е по-лесно.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 288
Mira, темата за мен е супер актуална в момента ... след 3 седмици детенцето ми тръгва на ясла. По същия начин досега не е заспивал без гърда (освен в колата). 
Ще следя темата ти и ще споделя какво е станало при нас  Peace

# 14
 • Мнения: 908
Записвам се и аз в тази тема. Че след няколко месеца и мен ще ме касае  Confused
В същата ситуация сме като Мира, само че аз имам момче, което ме ревнува дори от баща си. Види ли, че ме целува и идва веднага да суче и когато е на цицата е спокоен вече. Какво ще го правя като тръгне на ясла... ще са едни ревове...
И за яслата искам да попитам, ако знаете, ако не иска да спи детето - какво правят? Насила ли го карат да лежи или си играят с него и го занимават, докато другите деца спят?  Rolling Eyes

Дано бързо се адаптират дечицата и свикнат без сукане да заспиват  Praynig

беруш  Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт