Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 фев. 2012, 17:17 ч.

игри и телевизия по никое време

 • 4 151
 • 70
 •   1
Отговори
 • Мнения: 403
Имате ли проблем със заспиването вечер на детето? Прави му се всичко друго, но не и да спи. Какви прийоми използвате за заспиване , ако сте имали нашия проблем.

# 1
 • София
 • Мнения: 41 212
нищо не се разбира от темата ти?
колко е голямо детето, кога заспива, ти кога искаш да заспива, какъв е останалият му режим, какво прави денем, активност?  дай малко подробности...

# 2
 • Мнения: 403
4-5год, след 00.00часа,21.00, детска градина, вечеря игри у дома

# 3
 • София
 • Мнения: 41 212
4-5 ли Simple Smile
В леглото....айде в 22, гася лампата и да се оправя....(
може обаче да му липсва активност на детето, след градина може би час-два игра навън, да потича и да изразходи малко енергия, може да се отразят добре.
Ако по цял ден седи мирно, спи следобе и т.н....може просто да не изразходва нужното...
А много е вероятно и по-рано да му се приспива, но просто да не иска да си легне...защото знае, че ти ще го оставиш, а тв и игрите са по-приятни от съня, спор няма.

# 4
 • Мнения: 372
И на моето дете никога не му се спи.Веднъж няма да е поискал сам да си легне ,все се разправяме вечер за лягането.Когато е на училище го слагам в 9 часа в леглото и му давам да чете книжка,колкото си поиска,но след това да заспива.От четенето му се доспива бързо.Когато още не можеше да чете беше по-трудно .Обикновено  седеше буден до 12 и 30 ,но никога не му давах да става от леглото след 10 часа.През почивните дни го оставям да си ляга когато поиска.
Според мен трябва да поставите ясни правила за това кога да си ляга и да ги спазвате стриктно.

# 5
 • Мнения: 15 379
Има железен режим и няма начин да се отклони през седмицата от него.
Има време и за игри, и за телевизия, но знае, че правилата са за всичко - хранене, филмче, къпане, лягане.

# 6
 • Мнения: 513
През зимата и моето дете заспива късно, особено когато е бил на градина. Там спи следобед, предполагам и, че не ги оставят много да тичат и дивеят и детето просто не се изморява. Имали сме случаи до 2 след полунощ да не може да заспи. Направо е влудяващо, но не смятам, че трябва да го натисам да спи, когато не му се спи. Тази седмица беше болен, сега е по-добре, но още не е на градина, баба му го гледа. Днес са били няколко часа вън и детето заспа малко преди 10.

# 7
 • Мнения: 9 006
Зависи и от детето. Може наистина да не му се спи.
Моите, например, са поспаливи. Затова, най-късно в 21 часа са по леглата. Без да ги питам искат или не искат. Като загася лампите, до две минути са заспали като пънове. Иначе и те се инатят и гледат да изкрънкат някоя минутка в повече, но аз си знам, че им е време и не позволявам да се мотат.

# 8
 • Мнения: 1 142
Има режим-21.00 започва с миене на зъби,баня....Около 21.30 е в леглото.Няма игри и ТВ-при нас по принцип са ограничени тези занимания.В събота и неделя стои до когато иска

# 9
 • Мнения: 403
сложихме телевизор в стаята му, защото го е страх да стои сам, но така може да гледа ТВ до безкрайност , а на сутринта не може да отлепи от възглавницата;
вчера му загасих телевизора като стана 00.00 и в 00.30 беше нареден до нашето легло да идва при нас;
относно режима казвам "няма да излизаш от стаята си , време е за сън" и излизам; само след минутки се чуват през стената бойни викове, реплики, леглото се използва за батут, а той е в главната роля на някое детско...и пак не се е кротнал;
нямаше да ми пука, че не спи или не спазва режим, ако не си мисля, че не е пълноценен на следващия ден , т.е. не му стига съня

# 10
 • София
 • Мнения: 1 382
И моят син се инати и не ще да си ляга доброволно. При нас помага това, че му предлагам да се приготвим за сън и да почетем книжки в леглото. Аз приспивам бебето, кърмя го и чета на баткото книжки. За около 30-40 минути е заспал. За това гледам да започнем преди 9.30 с къпането и миенето на зъбки, за да съм сигурна, че в 10 - 10.15 вече ще спи. Сънят му стига, сутрин е бодър.

# 11
 • Мнения: 403
там е работата, че с четенето на книжки не се получава...ако може да изчетем всичко и той е наместен до мен да гледа какво пише, накрая аз заспивам, а той иска да му пусна детско

# 12
 • София
 • Мнения: 41 212
Ами не знам, явно детето ти знае, че всичко му е позволено.
Ако наистина мислиш, че сънят не достига и детето не е в кондиция на другия ден, редно е да въведеш твърди правила.
Никаква ТВ след 20,30 примерно, не повече от 1 приказка или 2 мн кратки, след загасяне на лампите никакво ставане повече, освен за тоалетна, какво е това скачане и крясъци... ако иска да си изпее нещо или да  да бърбори то поне тихичко и пак ако мине половин час или един след лягане да прекрати и т.н.
И наистина помисли за дейностите денем, какво може да промениш, че да изразходва повече енергия, явно му липсва мн физ. активност. Така де - поизмори го, че да спи като къпан после.

# 13
 • Мнения: 2 472
Моите също не искат вечер да си лягат, но аз в това отношение съм непреклонна, защото на обяд вече не искат да спят и още в 20 часа им се спи много. Понеже ги мия след като ги прибирам от ДГ, вечер остават само миенето на зъби и така в 20.15 - 20.30 часа измиваме зъбите, след това си обличат пижамите и между 20.45 - 21 часа са в леглото. Има вечери в които веднагнапомняния от наша страна спират.
ТВ, четене на книжки - преди вечеря. След вечеря, най - много да изиграем някоя игра на Не се сърди човече, домино или Черен Петър.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 382
Аз на твое място бих махнала телевизора от детската. Все още е малко детето, за да може само да се контролира и да съобразява колко време и кога да гледа телевизия.
Иначе, щом книжките не ви действат приспиващо, просто се занимавайте с нещо по-тихо и спокойно, което да успокои малко превъзбудата от деня. Изместете веселите игри и гонитбата/скачането на леглото за по-рано, дай му свободата да се набеснее на воля, а в по-късната част на вечерта се занимавайте с по-тихи дейности. Говорете си, гушкайте се известно време, като дойде час за спане гасиш лампата и толкова. Ако трябва оставай и ти при него да го гушкаш докато заспи. Прости не му говори и стойте на тъмно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт