Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 фев. 2012, 21:39 ч.

Четки за грим

  • 1 448
  • 4
  •   1
Отговори

Анкета

Колко четки за грим имате?

Опции:

  • Мнения: 752
"И като събереш един хубав комплект от качествени четки за грим, усещането е че имаш малка скъпоценност в тоалетката си за цял живот."  Delusion


Четка за пудра
Най-голямата четка във вашия набор от козметични средства е предназначена за нанасяне на пудрата. Тя трябва да бъде мека и гладка при допир. Първо нанесете пудрата с тампона, а след това премахнете излишната пудра от лицето с четката.

Четка за руж
Освен това, че грима съживява цвета на кожата, той помага да се коригира формата на лицето. При използването на голяма четка може да се получи неестествена и подчертано широка цветна “дръжка” на бузите, докато правилно подбраната четчица ви дава възможност равномерно да нанесете грима.
Това се отнася както до количеството на нанесения руж, така и до точността на нанасянето му. Четката трябва да бъде закръглена, с къси косми отстрани и с дълги в центъра. Това осигурява равномерно разпределение на ружа на бузата и те няма да изглеждат на петна.

Четка за отстраняване на руж
Четката за премахване може да бъде по-голяма, отколкото тази за нанасяне, но задължително закръглена с косми с еднаква дължина. Много често след нанасяне на ружа остават видими цветни ивици. Затова ви е необходима четчица, с помощта на която може да отстраните и да заличите цветовите преходи. Тази четчица не трябва “да се потапя” в кутийката за руж. Нея трябва да я държите постоянно чиста и да използвате само за премахването му.

Куполообразна четчица за сенки
Малки четчици с куполообразна форма предназначена за нанасяне на сенки върху клепачите. Сенките с различни оттенъци трябва да се нанасят с различни четчици. Например, една се използва за тъмни сенки, а друга – за светли. Куполообразната форма на четчиците с различна по големина косми позволява на частиците сенки равномерно да прилепват по цялата дължина на четката. Затова, при допир на четката с кожата не се образуват петна и сенките равномерно се нанасят по повърхността на клепачите.

Четката може да е с различна големина. Най-големите четки служат за нанасяне на сенки на по-големи участъци от клепача, а малките – за тониране на отделни участъци. Най-добри са четките от самур – те са гладки, меки и не разпъват кожата по деликатните участъци. Най-малката четчица трябва да бъде мека и в същото време достатъчно плътна, за да може с нея да се постави правилно тънка линия колкото е възможно по-близо по линията на горните и долните мигли. Това е изключително важно, когато очите се подчертават с тъмния цвят на грима, а не с контурен молив.

Плоска четчица за сенки
Плоската четчица с подрязани в права линия косми се използва за премахване на сенки, преди всичко за премахване на гъсти слоеве. Също така, както четчицата за премахване на грим, тази четка трябва да се съхранява чиста и не “потопена” в кутията със сенки. Плоските четки не са предназначени за нанасяне на пудра или сенки, тъй като частиците от козметичното средство засядат между космите и при нанасяне върху кожата цветът се разпределя неравномерно.

Много често на места на съприкосновение на четката с кожата се образуват “напластявания”. Тези четки може много да повредят козметичното средство, понеже се куполообразни: компактните сенки стават на парченца и голяма част от тях по-нататък стават негодни за употреба.

Четка за подхранващи течности
Ако често използвате подхранващи продукти за очи, трябва да прибегнете до четчица, която се използва от професионалните гримьори. Тя твърде много съкращава процеса на нанасяне на грима. Направена е от самур и има остър връх. С нея можете да нанесете права линия, не се притеснявайте, че четчицата се “разцепва”.

Четка за разплитане на мигли и за спирала
Малка четчица с дълги власинки за разплитане на вежди, за да се придаде правилна форма. Със специалната четчица се нанася спирала върху миглите, а с малката се разплитат слепените мигли. Много гримьори щателно разчесват веждите като използват чиста четка за спирала.

Четка за вежди

Тя се използва вместо или заедно с молив за вежди, за да ги потъмни или да ги очертае. Изкривената форма на четката е идеална за обрисуване на малки извити косъмчета там, където те не растат.

Четка устни
За нанасяне върху устните ви е необходима плътна четка и за предпочитане от самур. Някои гримьори предпочитат четките за устни, за да се получи правилна контурна линия. Не по-малко правилна линия може да се получи с четка от средна големина.

Четка за коригиращ грим

Коригиращият грим по състав много наподобява помада. Затова, и за него идеално подхожда малка четка от самур. За да се скрият дефектите по кожата, е необходима четка, която позволява да се нанесе на нужното място капчица от фиксиращият крем. Основното е да се прикрие дефектът, а не да замажете кожата около него.

Ветрилообразна четка
Да имате такава четка е по желание. Тя се използва само за премахване на излишната пудра около очите и в зоната на носа.

Как се почистват четките
Четките е необходимо да се почистват поне веднъж в месеца. Тези за нанасяне на грим или коригиращ крем е необходимо по-често да се почистват, тъй като се използват с козметични средства във вид на прах, затова те бързо започват да лепнат и да събират прах и боклук.

Четките могат да се мият с топла вода с качествен сапун или мек шампоан за коса. Измивайте четките внимателно, запазвайте формата им и гледайте косъмчетата да не стърчат като ветрило...

Внимателно ги почиствайте от козметичния препарат като продължително ги държите във вода. След това внимателно изплакнете четките с чиста вода и проверете дали в тях няма остатъци от препарата. Изцедете четките, придайте им първоначалната форма и ги оставете на чист и сух плат, за да изсъхнат.

Четките за грим може да ги почистите и без вода, като използвате специални средства. До скоро тези средства бяха предназначени само за професионалисти, сега могат да се използват от всеки, който желае.

Употребата е проста: потопете четките в очистител, извадете ги и ги избършете със салфетка. Те почти веднага стават сухи, тъй като почистващият препарат веднага се изпарява. Необходими са само няколко секунди, за да падне лепкавата помада от четката.


# 1
  • Мнения: 752
Аз искам да попитам знаещите за ето този тип финишинг кабуки:

За какво служи и защо прилича на четка за бръснене? Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 1 366
Здравей. Има вече такава тема, при това доста обширна, можеш да се включиш в нея  Peace

# 3
  • Мнения: 752
Къде е тя. В търсачката всичките са стари.

# 4

Общи условия

Активация на акаунт