Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте,

Интересувам се как се подава оплакване срещу учител? Има ли някакви стандартни формуляри за попълване или създаване на подписка?Моля обяснете ясно и разбрано кое как трябва да се направи.Става дума за гимназиален учител.

Благодаря Ви!

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 14:07 от Epickup

# 1
 • Мнения: 1 444
За училище ли става въпрос?
Моят опит е с детска градина, няма стандартни формуляри, а разговор с директора относно проблема и писмено подаване на оплакването.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 15:56 от MIK

# 2
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 223
Най-добре е първо да се обърнеш към директора на училището. Може да напишеш жалба до Инспектората по образование. За училище в София ли става дума?

# 3
 • Мнения: 15 379
Първо поговорете с директора на училището.

# 4
 • Мнения: 53
Доколкото знам редът е да се подаде първо жалба до директора на учебното заведени, следва лична среща. Следващата инстанция е инспекторатът по образованието в съответния район. Пожелавам ти да не се стига до там.

# 5
 • Мнения: 16 902
Зависи за какво става въпрос. Принципно е по- добре първо просто да се насрочи една среща с директора и да се изяснят позициите.
Ако е нещо прекомерно нетърпимо пък може да е по- добре направо да се жалваш писмено на директора и в инспектората. Няма формуляри, нито формули. Докъдето и да пишеш жалба, това става с посочване на адресата, от кого се подава /имената ти и координатите ти за свръзка/, кратко излагане на фактите /не бъдете много емоционални, дразни/ и конкретно искане.
 Датираш, подписваш и чакаш.

# 6
 • Мнения: 13
Аз също се интересувам от темата за оплакване срещу учител.
Проблема е че на 29.02 Международен ден за борба с насилието в училища и детски градини г-жа Раева от детска градина Моряче Варна е била сина ми на 5 год. Аз отдавна имах съмнения за такова отношение но нали им забраняват да казват в къщи какво е ставало в градината той е мълчал досега но явно този път е прекалила и той се е уплашил много и ми каза. Аз отидох и и направих скандал след което се оплаках и на директорката, и ето какво научавам когато се прибира детето че след като съм си тръгнала тя го е наказала затова че е казал, и не е участвал в празника за Баба Марта и не са му дали мартеничка, за мен това е психгически тормоз да гледа отделен отстрани как на другите подаряват а на него не. Това не е първия случай на отделяне на детето ми за рождения му ден пак тя е била на смяна и даже като е почерпил не са му изпяли песничка, а за другите деца пеят песнички и им слагат празнични шапки. Друг фрапиращ случай е след лятната ваканция  той не я беше виждал около 2 месеца защото тя беше в отпуска и се появи за родителската среща след като я е видяло детето ми се напишва а той от 2 год не го е правил. Кажете ми как да постъпя и къде да се оплача.

# 7
 • Мнения: 16 902
Това звучи сериозно и откровено гадно.
Директорката какво направи, когато ходи при нея?
Има си даскаля, които не нарушават пряко правилата, но извършват системе психически тормоз по отношение на деца. Те няма да се променят, даскалята имам предвид, но родителят трябва да се оплаче на директор, да поиска конкретни действия, ако е системен торзом опитай в "закрила на детето", но лично аз съм скептична. Ако ръководството на училище или градина просто не желаят да влязат в релси, по- добре би било да се намери друго детско заведение. 

# 8
 • Мнения: 1 444
Blu Harsiezis , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подай писмено оплакване до директора, ако е необходимо и до инспектората и където още може.
В нашия случай имаме разбиране от директора, след първия ни разговор с нея тя взе отношение, но промяна в госпожата нямаше, затова подадох оплакването/жалба- трябва да бъде входирана, преместих детето в друга група и ще бъда уведомена с последствията за госпожата.
Дори моите поводи изглеждат "по-невинни" в сравнение с това, което ти си писала, но събитията стават като лавина и все по-зле за детето.
Дори се оказа, че след моите действия и други родители са се оплакали, но не съм се интересувала за техните действия до къде са стигнали, аз ще проследя моя случай.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 11:26 от MIK

# 9
 • гр.Варна
 • Мнения: 677
Как го оставяте детето след това пак при същата госпожа.Тя може психически да го смаже  #2gunfire Това трябва да е някакъв кошмар.  Shocked
Бих го преместила  в друга група или да не посещава ,докато срещу въпросната учителка не се вземат мерки .
Директорката как реагира? Ако пък никой не реагира има и медии във Варна , веднага биха се отзовали.

# 10
 • Мнения: 1 444
нали им забраняват да казват в къщи какво е ставало в градината той е мълчал досега .....Защо нали, защо родителите подкрепят тази система ми е непонятно, просто съм изумена и възмутена до къде се стига заради премълчаване...........това е реторично, ясни са ми отговорите

# 11
 • Мнения: 53
Shocked Шокирана съм от това за учителката и неказването у дома.... при толкова фрапиращ случай, да не казвам голяма дума, но ще направя всичко по силите си да бъде отстранена от работа тази жена. Та тя работи с деца!

Blu Harsiezis, посъветвай се с адвокат какви са законовите ти права в случая и какво може да направиш. Не бих оставила детето си и един ден повече при такава 'госпожа'....

# 12
 • Мнения: 13
Директорката ми каза че ще разгледа случая, и ще прати психоложката като неутрален наблюдател и че ще ме извика на втори разговор. Сега и пуснах по мейла жалба в този вид
                                                      До Директора
                                                                      На 32 ЦДГ „ Моряче”
                                               Гр. Варна

ЖАЛБА
От Даниела Стойнева Бозаджийска- Петрова

Г-жо, Директор,
На 01.03.2012г проведох устен разговор с вас, за отношението на г-жа Раева към сина ми Христо, който твърдеше, че предния ден 29.02.2012г обявен за международен ден  за борба с насилието в училища и детски градини, му са ударени 3 шамара по лицето, рамото и ръчичката от посочената по-горе госпожа, свидетел на това деяние е била леличката Светла която е застанала между сина ми и останалите две деца които са били наказани.
Преди разговора с вас проведох разговор и с г-жа Раева която отрича това си деяние, което аз приемам за нормално. В момента в който аз съм напуснала стаята тя е наказала отново сина ми с обвинение, че ми е КАЗАЛ, не че е излъгал, в следствие на това и действие сина ми не е участвал в празника за Баба Марта и не е получил  мартеничка което е доста психически травмиращо за едно дете на 5 год.
Ситуацията с г-жа Раева е от миналата година, когато останах без работа и в личен разговор и споделих това, оттогава започнаха оплаквания от сина ми, в подкрепа на това си твърдение посочвам случай с момиченце , чиято майка плаща телефона в групата, момиченцето бърка в окото на сина ми той се оплаква , тя не обръща внимание, той си поплаква малко и спира. При разговора ми с нея тя твърди, че не се толерира насилие в групата а в този случай не ми изглежда така.
Сина ми, много стресиран от нея, и когато тя го попита за нещо или се изправи пред нея той започва да заеква или мълчи и я гледа уплашено.
Друг случай е когато, са в сборна група през януари тя му заявява, че няма да идва другия ден на градина защото имал баба да го гледа, синът ми е здрав и не виждам причина да не ходи дори да е студено, а и смятам, че аз като родител  трябва да имам тази преценка кога детето ми ще посещава градината.
Детето ми е с алергия към домашния прах и полена с предоставена епикриза на медицинското лице в градината. Въпреки това ми е връщан няколко пъти на обяд с обяснение че има пристъпна задушаваща кашлица, твърдя че детето ми не е приемало антибиотик от раждането си, това връщане става винаги когато горепосочената госпожа е на смяна.
По заместване и сборни групи през миналата учебна година са били 10 госпожи, Данаилова, Каменова,  които винаги когато го прибираме синът ми казват че е много послушно,добро и старателно дете.
И моля ако родителите трябва да отговарят на някакъв социален минимум за да могат децата и да посещават конкретно учебно заведение да се посочва още при подаване на документите за кандидатстване.
Моля да се вземат мерки за отстраняването на този проблем с госпожа Раева
Да се санкционира според правилника за педагози в детски учебни заведения, и ако се налага да се отстрани от групата.
Ако на жалбата ми не бъде обърнато внимание и не бъдат предприети мерки ще се обърна към по- висши инстанции.
С уважение Даниела Бозаджийска- Петрова

# 13
 • Мнения: 13
Записала съм сина си за психолог на 16 и се надявам той да ми даде по конкретни отговори за това което става с детето ми , а и смятам да поискам психологическа еспертиза и с нея да отида при адвокат

А по отношение на неказването той е много примерно дете в това отношение, ето на коледното тържество само той издържа до края да не си отвори очичките
А и страхът му от нея е огромен

# 14
 • Мнения: 1 444
Ще се повторя, но я подай и разпечатана и поискай входящия номер, таака директорът е длъжен да предприеме мерки, а ти  можеш да потърсиш отговорност.
За психолога в групата аз съм скептична.
Непременно разговаряй с детето, че не той е виновния!

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 13:28 от MIK

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт