Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 813
Не знам как да задам по-конкретно заглавие.
Искам да попитам, тези, които са имали разминаване в термина по ПРМ и този, който ехографа им е дал, кое се оказа по-точно? Имам предвид, доста често по ехограф бебето е напред с 5-10 дни , оказа ли се това вярно ?

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 22:49 от аХ`Не!

# 1
 • Мнения: 6 180
При моя позната не излезе вярно....даже на нея и бяха сменили официално термина с 20 дни, верен се оказа първия изчислен по последен МЦ. А това с 5-10  дни разминаване си е нормално, на мен също ми казваха че вървя с 10 дни напред - родих седмица преди термин, така че незнам.

# 2
 • Мнения: 4 966
Ехографът отчита размерите на бебето и изчислява термина по усреднени резултати, характерни за отговарящите на г.с. размери.
Само дето 2 еднакви бебета, както и 2-ма еднакви възрастни няма.
Най-точното изчисление на термина винаги е по МЦ, ако ти е редовен и помниш точната дата на последния. Peace

# 3
 • София
 • Мнения: 3 039
И при 2 бременности ехографът беше по-точен от първия ден на менструацията. При мен се дължи на факта, че цикълът ми е 31-36 дни, като и че понякога при силни вълнения пропуска. Първата бременност се оказа такава, след един пропуснат цикъл и добре, че ехографът го показа, иначе щяха да предизвикат раждането с 1 месец по-рано. Бебето се роди 2 дни преди термина, определен с ехографа. При втората бременност също ехографа измести термина с 5 дни, бебето се роди в деня, след термина. И двата пъти ехографът е правен 7-9 г.с. при установяване на бременността от гинеколога.  
Първия ден на менструацията обикновено е точен при цикъл от 28-30 дни. При по-къс или по-дълъг цикъл изобщо не е толкова точен. Въпреки че си водя точна статистика с календарче, терминът от ехографа се оказа по-точен, именно заради по-дългия ми цикъл. Така се получи и при сестра ми.
В края на бременността ехографът може да варира, особено, ако бебето е по-голямо, така че не се притеснявай толкова.

# 4
 • Мнения: 95
Както azaf е казала, терминът по ехографско изследване се определя от усреднени размери на бебето , най-вече от размера на главата и бедрото на бебето. Обаче, ако бебето е много едро, то ехографът ще ти определи термина с половин месец, а дори и с месец по-рано от този по ПМЦ. Както беше и в моя случай. Синът ми се роди 4.600 кг два дни след термин. Но по ехограф трябваше да се появи много по-рано.Така че Божа работа, бебето само ще определи кога му се излиза, само да не е много рано де.

# 5
 • София
 • Мнения: 694
При мен терминът по ПРМ беше точен. Ехографски определени термини имах поне 5  различни, вариращи от 15 ноември до 10 декември...

# 6
 • Мнения: 52
При мен ехографският повече се доближаваше до истината. По ПРМ беше на 14-то число, ехографският беше на 7-мо, а бебето тръгна на 2-ри, роди се на 3-ти и тежеше 3,700.

# 7
 • Мнения: 273
Ехографът отчита размерите на бебето,при мен отчете с 1 месец назад,т.е. бебето изостава с месец с развитието си,но за щастие това се оказа грешно.Родих по термин нормално,голямо и здраво бебе.За съжаление тук в нашата болница апаратурата е твърде стара и създават доста паника при бременните.Няма лошо,че отчита с 5-10 дни по-рано,ако е вярно значи детето ти се развива добре,даже малко избързва  Grinning не се шашкай толкова  Wink

# 8
 • София
 • Мнения: 1 382
Все бях с две-три седмици напред, пък така и за двете бременности не разбрах какво е контракция и що е то начало на раждането. Едното го извадиха 1 седмица преди ПРМ термина, а другото 2 седмици преди това. До колкото знам промяна на термина е допустима само в първите 8-9 месеца, след това каквото и да показва ехографа не е валидно.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 512
Аз не съм баш по темата, защото раждах с планово секцио и родова дейност изобщо не съм имала, но да кажа. Терминът по ехограф беше различен всеки път (мен ме гледаха всеки месец). По ПРМ терминът ми беше 26.07, а по ехограф се лашкаше между 16.07 и 2.08. Секциото беше 6 дена преди термин (както казах, планово), но си мисля, че ако не се беше наложило, момата щеше да си дочака термина и този по ПРМ щеше да се окаже по-точен от усредняването на ехографа (според който дъщеря ми трябваше да е малко повече от 2 кг, а тя се роди 3 Simple Smile)

# 10
 • София
 • Мнения: 11 610
Не знам как да задам по-конкретно заглавие.
Искам да попитам, тези, които са имали разминаване в термина по ПРМ и този, който ехографа им е дал, кое се оказа по-точно? Имам предвид, доста често по ехограф бебето е напред с 5-10 дни , оказа ли се това вярно ?

Ехографът просто показва големината на плода. Затова и понякога изкарва по-ранен или по-късен термин. Той обаче не се има предвид. Следи се последната менструация.
Ако беше така, то синът ми трябваше да се роди на 11 юли при термин 5 август, просто защото беше огромен.
А пък аз понеже знам кога съм забременяла и ако раждах нормално съм сигурна, че щеше да се роди около 13 август.
Той се роди с планово секцио на 25 юли.

# 11
 • Мнения: 53
При мен по цикъл бяха изчислили термин 19 юли, обаче цикълът ми е дълъг и стана леко объркване. На 3 д ехограф определиха с точност възрастта на плода и ми казаха термин 27 юли, родих на 25-ти, така че е точно горе-долу.

# 12
 • Мнения: 334
Не знам как да задам по-конкретно заглавие.
Искам да попитам, тези, които са имали разминаване в термина по ПРМ и този, който ехографа им е дал, кое се оказа по-точно? Имам предвид, доста често по ехограф бебето е напред с 5-10 дни , оказа ли се това вярно ?

ехографа сметна 5 дена разлика от ПРМ, бебето вървеше 2 седмици назад в развитието си, родих 8 дена след термин  Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт