Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3
Предлагам и моите знания по въпроса за Индиговите деца.
Надявам се да са полезни.

   Индиговите, кристални и пр. деца получават названията си поради цвета на аурата, в който някои ясновидци я виждат при част от децата, но това не е съществено, нито определящо. Тези деца са с нестандартно поведение, чувствителност, креативност, интелект, емоционалност, способност да си спомнят предишни животи и откъси от астралния живот, телепатични възможности, на моменти са с усет и разум на възрастен, имат стремеж за промяна на света към ново, по-добро, чисто, честно, достойно, красиво.
   Първите им единични появи започват още към края на 19в, зачестяват в края на 20в и най-общо може да се разделят на 3 типа, 3 вълни. Преходът между трите е плавен, както и между тях и обикновените деца – не може да се постави рязка граница. Първата вълна е с леко засилено рационално мислене, те са по-прями, решителни, войнствени в преследване на целите и задачите си. Тъй като масово се стига до неразбиране, грешна оценка и съпротива от възрастните, при следващата 2-ра вълна (кристални), е намалена рационалната за сметка на емоционалната част от психиката, те са предимно тихи и самовглъбени, често са тъжни. Това обаче ги прави и по-пасивни и по-слаби в преследване на целите и задачите за подобряване на света. Последната 3-та вълна е оптимизирана, до някъде комбинация от първите две, и е най-съвършена и ефективна. Тъй като основните им качества са подобни за 3-те типа, ще ги наричаме общо индигови.
   1-вата им особеност е че техните азове са много стари, обикновено с хиляди прераждания, затова имат ярка индивидуалност. Често живеят в известна степен не един, а няколко различни живота, което изисква огромна психична сила – това обикновен човек много трудно може да си представи, камо ли да оцени. Те са основна част от осъществяването на извънредните подобрения в параметрите на човека за тази епоха, постигнати от Исус-Христос, в качеството му на грижовен локален бог. Става въпрос за частично разрешаване на информацията от предишни прераждания и възможност за експресно освобождаване от зряла карма. При индиго-децата е обичайно да си спомнят епизоди, места и предмети от предишни свои животи. Това е 2-рата им особеност, която стимулира по-бърз общ напредък, улеснява освобождаването от карма и вредни окултни програмирания, особено чрез автохипноза, която те лесно и ефективно постигат. Но поражда и много необичайни психични проблеми и отначало силно затруднява сегашния им живот.
    3-та особеност са частичните спомени от астралния живот между плътните прераждания, която най-силно затруднява адаптацията. Разликата между висшия астрален свят, откъдето идват и доста низшия плътен свят на Земята е огромна, смазваща, покрусяваща, често депресираща.
    Много от тях през последния си живот са били в по-висши светове, на фини или от междинно ниво планети, което е 4-тата им особеност, макар и не за всички. За този си живот те също пазят частични спомени, които могат да прилагат в творчеката си фантазия за нови открития, за създаване на съществено по-добри машини и устройства, за непозната красота и вътрешна сила на художествените им произведения, за различна организация на обществото. Обаче и това е допълнително затруднение в адаптирането, защото сравненията с нашия стар тежък свят са доста тъжни.
    Други особености са високият им интелект, добре развито както рационално, така и емоционално мислене. Често се усещат като възрастни, макар че са на 10 или 13г, а друг път като малки деца, макар че отдавна вече не са, но още не са доизживяли детството си, поради сложните, трудни и противоречиви психични натоварвания.
   Може да проявяват еуфорични емоции и хиперактивност, но само в отделни периоди. Понякога неправилно обявяват за индигови някои палави и подвижни деца, склонни към пакости и авантюри, както и деца с говорни и др. дефекти. Не е възможно да станат лоши деца, не са способни на престъпления и жестокости. Много родители и лекари, съзнателно или не, се опитват да ги пречупят, да ги направят покорни, вместо да им помогнат да изразят истинската си същност.
   По правило при тях е по-силно развито дясно-мозъчното, т.е. художествено-творчески тип мислене. Много са емоционални, със склонност към музика, поезия, артистичност. Имат много по-добра от средното интуиция, която заедно с високия интелект, им позволява да учат много бързо, с големи скокове. Обаче днешната култура и особено училищна система са рационално-логични, преобладава ляво-мозъчното мислене. Училището набляга на повтаряне, механично запомняне на много материал, повечето ненужен, голяма част грешен, което е основен недостатък на сегашното образование въобще, но повечето хора го приемат почти безропотно, или изобщо не се замислят по въпроса.
    Тази тромава и ненужна дейност ги отегчава, те търсят нещо друго, което да задържи интереса им. Това води до грешна диагноза "проблеми в съсредоточаването", а всъщност са просто отегчени - днешната образователна система не отговаря на техните интереси и възможности. Те се учат предимно чрез личен опит, не могат просто да зубрят или само да слушат урока. Може да проявят нежелание да пишат и четат правилно, при което да им обявят диагноза дислексия, което да е пагубно, защото детето индиго обикновено има силно усещане, че е перфектно и някои знаят, че са тук със специална мисия. Ако реши, че нещо не му е наред, може да се травмира и да търси начини да излекува или замаскира тази рана, понякога чрез наркотици. Затова е важно да бъде разпознато като позитивно различно, а не като неспособно. Много е желателно да му се осигури щадящо учение - самостоятелно или индивидуално обучение. А в по-общ план да се работи за въвеждане на домашното училище като законова алтернатива, както е в САЩ и мн.др.държави. Същевременно да му се потърси подходяща среда за общуване, съответстваща на неговото духовното и интелектуално ниво.
   Повече по въпроса може да прочетете в статията Индигови деца.

Поздрави на всички и успех
Симон Живков

# 1
 • Ямбол
 • Мнения: 24 242
Темата е за Литературния клуб и по-точно към фантастиката и художествената измислица!

# 2
 • Мнения: 3
Някои обяснения може да изглеждат абсурдни и фантастични за стандартната медицина, но проблемът е необичаен, както и много други здравни, социални и научни проблеми. Те изискват отказ от обичайното затворено консервативно мислене и прилагане на нестандартни радикални подходи за успешно разрешаване.
Да не забравяме, че много въпроси, които са били фантастика вчера, са научна реалност днес.
Обикновено индигови деца се раждат при родители, които имат някаква готовност да ги пиемат и отгледат правилно – чрез нови, непознати на конвенционалната наука методи. Нужно е само малко усилие на волята, интуиция и отворено непредубедено въображение.

Успех!

# 3
 • Мнения: 7 711

Да не забравяме, че много въпроси, които са били фантастика вчера, са научна реалност днес.
Обикновено индигови деца се раждат при родители, които имат някаква готовност да ги пиемат и отгледат правилно – чрез нови, непознати на конвенционалната наука методи. Нужно е само малко усилие на волята, интуиция и отворено непредубедено въображение.


Абе пълна нагласистика. От време оно хората, когато са срещали необясним проблем, са прибягвали до мистика. И това сега е същото.

# 4
 • Мнения: 14 480
И какъв е извода-водете си децата на ясновидец, който да определи цвета на аурата и да ви каже броят на преражданията, защото детето ви не е един разглезен калпазанин, а гений със специална мисия, и ако случайно не му осигурите щадящо и индивидуално обучение ще стане наркоман.
А и не знаех, че Исус Христос е локален бог-на кой локал по-точно, че нещо не схващам-сигурно е от аурата, знам ли.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 01:01 от Герри

# 5
 • Мнения: 3 508
Човече, избрал си грешния подход и грешния текст. Така наистина изглежда като мистика. Понеже имам такова вкъщи и съм наясно за какво иде реч, няма да се заяждам.

# 6
 • Мнения: 169
благодаря на автора за линка към страницата, аз приветствам всеки искрен опит да се прозре и особено направи в достъпен вид достояние на другите непознатото. информацията в този вид наистина не е за всеки, но за някои тя е полезна.

# 7
 • Мнения: 52
Сегашните деца наистина са по-различни. Не мисля, че можем да ги опишем или класифицираме. За мен в случая е по-важно как да ги отглеждаме и възпитаваме. Има и нещо друго, което ме притеснява – образователната система, която ще се опита да ги вкара в матрицата и няма да даде поле за изява на индивидуалните им способности. Вие какво мислите по въпроса? Приемам всякакви съвети. Синът ми тази година ще е първи клас.

# 8
 • Мнения: 52
За малко да забравя. Честита баба Марта на всички! Да са ни живи и здрави дечицата и ние покрай тях! Grinning

# 9
 • Ямбол
 • Мнения: 24 242
Някои обяснения може да изглеждат абсурдни и фантастични за стандартната медицина.
Медицината е само една. И всеки който не е медик, няма право да заблуждава хората с подобни твърдения. Някои такива самозванци са подведени под отговорност.

# 10
 • Мнения: 3 508

Медицината е само една. И всеки който не е медик, няма право да заблуждава хората с подобни твърдения. Някои такива самозванци са подведени под отговорност.

Моля, моля, медицината НЕ Е само една. Първо се информирай и тогава коментирай.

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 24 242
"Лекциите са лично убеждение на автора, което той изказва според последните си знания, правата си на свободен гражданин, съобразно Контитуцията, Европейската конвенция и Всеобщата декларация за човешките права;
    и с молба да бъде извинен за неизбежните непълноти, неясноти и неточности."
С горния цитат от сайта на автора, се освобождава от отговорност, но и трябва да ни стане ясно, че нищо медицинско, научно и обосновано вярно няма в твърденията му.


Моля, моля, медицината НЕ Е само една. Първо се информирай и тогава коментирай.

Извинете, че не съм чела достатъчно фантастика. Предпочитам по-известните автори в тази област.

# 12
 • Мнения: 3 508
"Лекциите са лично убеждение на автора, което той изказва според последните си знания, правата си на свободен гражданин, съобразно Контитуцията, Европейската конвенция и Всеобщата декларация за човешките права;
    и с молба да бъде извинен за неизбежните непълноти, неясноти и неточности."
С горния цитат от сайта на автора, се освобождава от отговорност, но и трябва да ни стане ясно, че нищо медицинско, научно и обосновано вярно няма в твърденията му.


Моля, моля, медицината НЕ Е само една. Първо се информирай и тогава коментирай.

Извинете, че не съм чела достатъчно фантастика. Предпочитам по-известните автори в тази област.
Лиляна, тук въобще не става дума за медицина, защото няма болест.

# 13
 • Мнения: 3
аз гледам да  държа съзнанието си открито за неща, които са недоказуеми и фантастични, защото всички важни и нови истини първо са били недоказуеми фантастики, преди да бъдат приети за очевидна истина.
Предпочитам да не отсъждам предварително кое е глупост и кое не е, още повече, че наистина има промяна в децата, даже начални учителки с дългогодишен стаж  го казват - че новите випуски са променени, доста по-духовни деца, с по-интелектуални интереси, даже с нетипични за възрастта им задълбочени интелектуални търсения.

# 14
 • Ямбол
 • Мнения: 24 242
Да, и аз това казвам.
Препоръчвам "Радиото на Дарвин" на Грег Беър. Много сходство ще откриете.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт