Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 890
Здравейте.Ситуацията при мен е следната: януари започнах прием 10 дни преди менструацията прием на Ясмин с цел отлагане на цикъла.Приемах ги около 20-тина дни, след което ги спрях и след няколко дни ми дойде цикъла, който беше много по-слаб от нормалното.Сега трябваше да ми дойде пак, но ми закъснява, а по принцип ми е сравнително точен цикъла, и взех да се притеснявам дали е нещо вследтвие на приема на таблетките, които не приемам повече, само тогава като извънреден случай, а също и качих няколко килограма, което също се чудя дали не е от тях или някакво разбалансиране на хормоните от таблетките.Притеснявам се това дали може да доведе до някакви проблеми в цикъла и евентуално забременяване, а също и проблеми с килограмите?
Не съм и бременна.
Благодаря за отговора и дано стане ясно от объркания ми пост за какво става дума

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Не сте описала каква е медицинската причина за приема на контрацептиви, но преди всичко е важно да се отбележи, че не е препоръчително хормонални препарати да се самоназначават или прекъсва тяхното приемане без консултация с гинеколог. Като цяло след прием на контрацептиви менструацията идва от 3 дни до седмица, което означава и изместване на датите на Вашия менструален цикъл. Ако хормоналните контрацептиви са приемани по назначена от специалист схема, то е малко вероятно техният прием да доведе до дисбаланс или проблеми при бъдещи опити за забременяване. Във Вашият случай е препоръчително при закъснение на цикъла Ви с повече от седмица-10 дни да се насочите към пряк преглед и консултация с гинеколог (предхождаща стъпка е провеждане на тест за бременност за изключване на наличие на такава).

С поздрави,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт