Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 10
https://www.facebook.com/groups/229264037166664/
https://www.facebook.com/events/218808604884209/

Позволявам си да копирам текста от втората страница:

Със силна болка в сърцата си, ви съобщаваме, че нашата държава отново е напът да се опита да ни отнеме нещо МНОГО СКЪПО ЗА НАС!

Досега тя ни отнемаше много неща от живота - храна, пари, имущества, домове, работа, мечти, идеи... Тя отново е в действие, но сега е много по - жестока! Сега България е напът да ни отнеме САМИЯ ЖИВОТ! Тя иска да отнеме нашите ДЕЦА! Да, правилно прочетохте! Това е новият законопроект с име "Закон за детето", който ще ПОЗВОЛИ на ДЪРЖАВАТА да има ПЪЛЕН контрол над ВАС И ВАШЕТО дете, и не ВИЕ, а ДЪРЖАВАТА ще решава какво е по - добро за вас или него! Не ВИЕ ще решавате какво трябва да прави или може вашето дете!

Не вие ще решавате как да възпитавате или отглеждате вашето дете, а държавата! Има точки в закона, чрез които държавата ще има ПЪЛНОТО ПРАВО да отнеме децата ви, използвайки презумпцията, че се извършва за "ТЯХНО ДОБРО"! Ако забраните на децата си да гледат телевизия (защото искате да ги накажете), ще се наложи да се срещнете и да събеседвате с психолози, като те ще ви учат как трябва да гледате детето си. Според този закон, това действие е нарушение, което се наказва с определени санкции, ЗАЩОТО вие не позволявате на детето да се развива интелектуално. Според този закон, вашето дете ще има пълното право да се обади на социалните служби (на всяка възраст) или да се обърне ДИРЕКТНО към съда (при навършени 14 години), имайки възможността да ОСПОРИ ВСЯКО ЕДНО ВАШЕ РЕШЕНИЕ!

Дефинициите в ПЗД не фигурират в Конвенцията на ООН за правата на детето, нито в други международни документи,
а 90% от проектозакона се крепи именно на тези дефиниции и на тенденциоаното им и несвързано описание. Това създава възможности за злоупореби и произволно тълкувание. Добър пример за това е, че "болка или страдание на детето" може да има и без "насилие" от страна на родителя!

Нека заедно да се съберем и да покажем, че нито ние, нито нашите деца трябва да сме роби! НИЕ СМЕ ЖИВИ, ЗА ДА СМЕ СВОБОДНИ!

Повече информация за този законопроект може да намерите тук: http://bg4family.org/

(не видях да е пускано, съжалявам ако има друга тема)

# 1
  • Мнения: 2 510
За това вече има тема, но не ми е ясно защо пишат само няколко човека.

# 2

Общи условия

Активация на акаунт