Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 75
Сигурно ви се струва тъпо, но не мога да си представя, че между мъж и жена може да има само приятелство. Не мога да приема, че един мъж няма да иска да спи с една жена, а ще иска да прекарва времето си с нея и да си споделя някакви неща. И до ден днешен, като ми каже някоя жена, че някой мъж й е много добър приятел си мисля, че той я иска. Как да го преодолея това мислене? Не ми се е случвало мъж да иска да сме приятели; започва се така, но рано или късно се стига до свалка.

Разкажете вие какво е накарало мъжете да търсят вашето приятелство и било ли е наистина такова.

# 1
 • Мнения: 1 127
Имам най-добър приятел мъж. Всичко започна точно като свалка още в ученическите години. Той със самочувствието на малък пубер, че може да има всичко и всички, аз нахакана и нагла. Опита се да ме сваля с някакви заучени фрази. Бележки по време на час, не знам си какво. Аз - пълен темерут. По едно време даже се намразихме. След това той се влюби, започна да ме търси за съвет. Аз започнах връзка с най-добрия му приятел. Излизахме постоянно. Аз му разказвах за мен, той за себе си и накрая...се превърна в един от най-близките ми хора. И до днес си му казвам "брат ми". Дори майка ми го нарича "сине". Споделяме си един на друг и съм убедена, че сега, толкова години по-късно между нас няма и не може да има никакви задни мисли.

Как да преодолееш мисленето си, това не мога да ти кажа. Никога не съм била на мнение, че между мъж и жена не може да има приятелство.

# 2
 • Мнения: 755
Сигурно ви се струва тъпо, но не мога да си представя, че между мъж и жена може да има само приятелство. Не мога да приема, че един мъж няма да иска да спи с една жена, а ще иска да прекарва времето си с нея и да си споделя някакви неща. И до ден днешен, като ми каже някоя жена, че някой мъж й е много добър приятел си мисля, че той я иска. Как да го преодолея това мислене? Не ми се е случвало мъж да иска да сме приятели; започва се така, но рано или късно се стига до свалка.

Разкажете вие какво е накарало мъжете да търсят вашето приятелство и било ли е наистина такова.

Да имаш мъж приятел не е като да имаш жена приятелка. Един мъж/освен , ако не гей/ едва ли ще иска да прекарва постоянно времето си с въпросната жена-приятел. Съществуват такива неща/приятелства/, но в посочените от теб граници- бъркаш приятелството между мъж и жена с връзката между мъж и жена.

# 3
 • Мнения: 75
бъркаш приятелството между мъж и жена с връзката между мъж и жена.

Ми не бъркам аз, в това се опитват се сетен път да ме убедят. Виждат се на седмица по два пъти, прекарват часове заедно сами в дома на този или онзи и после: "ми ние сме най-добри приятели". Става въпрос все пак за хора, минали трийсетте, а той дори мина 40 наскоро. Първо мислех, че тя ме лъже и не иска да признае, че има повече (тя е сгодена); сега обаче й вярвам, че няма секс, но не вярвам, че този мъж няма чувства към нея. Не е хомо.

# 4
 • където ми харесва
 • Мнения: 3 724
Ми, да ти кажа честно-всичките ми приятели са само мъже. Познавам ги повече от десетилетие, един път не съм видяла нещо друго, освен приятелство от тях. Дори и намек за друго не съм получавала. ти си предубедена, за това не можеш да имаш приятел мъж.

# 5
 • Мнения: 2 175
А защо да не го търси?
Ако е наясно, че тя няма сексуални намерения към него, но въпреки това я смята за ценна личност - какъв е проблемът да бъдат приятели?
Имам такива, и то от мн. години..
Имам и такива, с които съм била гадже преди 15-20 г, но сега сме мн близки само като приятели.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 685
Имам приятели, бивши колеги от следването и от работа. Никога не сме имали интимни отношения, нито пък намеци за такива. Говоря за хора, с които ме свързват поне 10 години приятелство. С някои сме се познавали преди появата на половинките ни.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
Сигурно ви се струва тъпо, но не мога да си представя, че между мъж и жена може да има само приятелство.

Може.
Много рядко се случва, това не означачава обаче, че не е възможно.

# 8
 • Kопенхаген
 • Мнения: 665
Добре де, Палада не ти ли се е случвало никога да нямаш сексуално влечение към мъж? Защо мъжете трябва да се използват и да стават само за секс? Аз вярвам, че приятелство и то истинско може да съществува между мъж и жена. Ами не се привличаме сексуално, но пък ми е приятно и разтоварващо да сме заедно, разговаряме за нещата от живота, споделяме проблеми и при нужда си помагаме. Дори едно такова приятелство според мен е по- коректно и по- дълготрайно от колкото при еднопловите. Отделен е въпроса, че такива приятелства рядко се случват  Grinning

# 9
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
Дори едно такова приятелство според мен е по- коректно и по- дълготрайно от колкото при еднопловите. Отделен е въпроса, че такива приятелства рядко се случват  Grinning

Много си права  Peace Но явно, за да може човек да го разбере и приеме, трябва да му се е случвало Sunglasses Wink

# 10
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 778
Аз също винаги съм се чудила къде ги намират тия приятели мъже. Слушала съм много пъти сказката за верния приятел, но така и не ми се е случвало на мен. Няколко пъти уж така изглеждаше...приятели ала бала, но накрая все пак си идваме на думата Mr. Green.
Всъщност имам си един, с когото споделяме всичко /женен с деца, но не остава без любовници/, но той изобщо не крие, че има амбиции към мен и винаги ще се надява на нещо повече. Не знам, дали мога да го нарека приятел.

# 11
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
Всичко може.
Мисля, че добър психолог би могъл да поработи с теб и да откриеш корените на съмнението ти и да ти помогне да преодолееш тези предразсъдъци.

# 12
 • Мнения: 11 832
Никога не съм имала приятел мъж.Добри познати, да.
Винаги ,в един момент ,се е стигало до желанието за нещо повече....
Сигурно затова не вярвам, че съществува .

# 13
 • Мнения: 481
приятеслстово между мъж и жена е като съществуването на извънземни. Теоретически е възможно, но на практика никога не съм го виждала

# 14
 • София
 • Мнения: 7 131
По много причини може да търси приятелство с жена, защото жената е човек и като такъв има личност, ум, схващания, идеи, които могат да се обменят с тези на други хора.

Друг е въпроса какъв е бил повода за първия контакт, варианти безброй. Факт, че е възможно да има такова приятелство. Имам и винаги съм имала много приятели мъже, с които си дружим с години и е напълно ясно, че отношенията ни са и ще бъдат именно такива.

Общи условия

Активация на акаунт