Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 785
Сутрин моите момчета редовно искат козуначени кифлички. Тестото го правя в машина за час и половина, после кифличките втасват още веднъж и след това пека. Това ми отнема много време и се налага да ставам рано.

Ако направя тестото от вечерта, ще му стане ли нещо вхладилник? Не смея да пусна машината с отложен старт, все пак слагам яйца и мляко за тестото, а у нас е много топло.

# 1
  • Мнения: 17
Да, аз съм оставяла козуначно тесто в хладилника и си е супер. Меся в машината, оформям кифличките и веднага ги слагам в хладилника без да втасват (ще си втасат през нощта в хладилника). Ако имам време на сутринта ги оставям половин час на стайна температура преди да пека, а понякога директно от хладилника в незагрята фурна .

# 2
  • София
  • Мнения: 2 785
Мерси, Петка. Ще пробвам и аз.

# 3
  • софия
  • Мнения: 100
Момичета, моля дайте  рецептите за козунака който месите в машина за хляб

# 4
  • Мнения: 7 787
Момичета, моля дайте  рецептите за козунака който месите в машина за хляб
отиди в козуначената тема и си избери.

# 5
  • софия
  • Мнения: 100
Момичета, моля дайте  рецептите за козунака който месите в машина за хляб
отиди в козуначената тема и си избери.
От там си избрах,но аз да си го омеся,а ми се ще нещо изпитано само за  месене в машината и да го изпека във фурната

# 6
  • Мнения: 7 787
Момичета, моля дайте  рецептите за козунака който месите в машина за хляб
отиди в козуначената тема и си избери.
От там си избрах,но аз да си го омеся,а ми се ще нещо изпитано само за  месене в машината и да го изпека във фурната
щом са си направили труда да напишат рецептите (а и подробни обяснения) значи рецептите са изпитани. гарантирано  Naughty

# 7
  • София
  • Мнения: 2 785
Ей, Бонго, не така. Аз като бързам за рецепта и аз питам директно. Докато я прочета тая козуначена и се чудя коя рецепта да ползвам, децата сами ще са отишли до баничарницата да си купят нещо.

Ето моята за козуначените кифли, от козуначената тема е:

1 кг брашно
300 гр захар
250 гр масло
250 мл прясно мляко
6 яйца
лимонена кора
25 гр мая

Аз правя половината доза и изкарвам 2 тави кифлички.

# 8
  • софия
  • Мнения: 100
Ей, Бонго, не така. Аз като бързам за рецепта и аз питам директно. Докато я прочета тая козуначена и се чудя коя рецепта да ползвам, децата сами ще са отишли до баничарницата да си купят нещо.

Ето моята за козуначените кифли, от козуначената тема е:

1 кг брашно
300 гр захар
250 гр масло
250 мл прясно мляко
6 яйца
лимонена кора
25 гр мая

Аз правя половината доза и изкарвам 2 тави кифлички.


Благодаря   bouquet,и аз ще я пробвам с половин доза

# 9
  • Мнения: 7 787
Ей, Бонго, не така. Аз като бързам за рецепта и аз питам директно. Докато я прочета тая козуначена и се чудя коя рецепта да ползвам, децата сами ще са отишли до баничарницата да си купят нещо.

ако кажеш рецептата на някой майстор другите ще се обидят. за това мисля че е направена първата страница от темата. всеки да си избере каквато му е по душата рецепта.напълно е възможно да не се получи при някой , а при други да е ОК. изборът действително е голям   bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 2 785
Няма да спорим сега. Майсторите на козунаци явно не четат тук, защото не ми отговарят.
Тестото го правя от години, така че си е мое.

# 11
  • Мнения: 17
Аз в машината правя козунак така :

3 яйца
1/2 чаша кисело мляко, в което съм разтворила 1/2 чаена лъжичка сода
1/2 чаша топличко прясно мляко
8 супени лъжици захар
1/2 чаена лъжичка сол
3 чаени лъжички суха мая
50 гр. разтопено краве масло
4 чаши брашно (наглеждам тестото и добавям още ако трябва)
кората на 1 лимон, ванилия

Маята я разтварям в съвсем малко топла вода, слагам нея и всичко останало без кравето масло. Като се оформи тестото добавям маслото малко по малко. Понякога пускам машината да го меси 2 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт