Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 март 2012, 08:51 ч.

Общинско жилище и развод

  • 1 248
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 181
Здравейте! Ще съм благодарна ако някоя от вас може да ми помогне или поне да ме насочи какво да правя и накъде да се ориентирам.
Разделихме се с мъжа ми преди около 6 месеца. Живеехме в общинско жилище. Той отиде в родителите си, а ние с детето в моите родители. Постояхме в тях към месец. След като попремина първоначалния шок от раздалята и минах през етапите на промяната реших че е по удобно за нас да се върнем да живеем в апартамента. Говорих с БНД, неговото мнение беше като моето - да отидем с детето да живеем там, разбрахме се за сметките и парите. Така и направихме. Сега обаче назряват разни въпроси в мен. Документи за развод още не сме подали. С цел да преподпишем договора за наем тази година и след това ще се разведем. Да, но какво ще стане след като уредим документално нещата? Този апартамент на кого ще го оставят и ще го оставят ли изобщо? Настанителната заповед е на негово име, за тричленно семейство. Какво се случва с тези апартаменти след развод? И има ли смисъл да отлагам развода само заради шанса евентуално да запазя апартамента още малко време?  Ако някоя от вас е попадала в подобна ситуация, моля да сподели мнение. Благодаря!

# 1
  • Мнения: 250
Понеже не виждам от къде си, мога само да те насоча да питаш в конкретната община, която ви е настанила в жилището. Всяка община си има собствена наредба за това как се предоставят общинските жилища, как става картотекирането и т.н.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт