Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2
Налага ми се да пътувам извън страната с дъщеря ми и декларацията от съпруга ми е безсрочна,но е със данни от старата му лична карта.Дали заради това ще имам проблем на граница.

# 1
 • Мнения: 1 678
Не мога да отговоря на въпроса ти, но и нашата декларация е с данни от стария паспорт на мъжа ми и си мисля да направим нова като се приберем, за да си спестя главоболията.
Пиши какво как се е развила ситуацията при вас, за мен тази информация също ще бъде полезна.

# 2
 • Мнения: 172
Щом декларацията е безсрочна няма да има проблем.
Имам безсрочно пълномощно за извеждане на детето,миналата година трябваше да подменим задграничният му паспорт и тъй като в пълномощното са записани данните на стария ,обадих се и попитах необходимо ли е да имам ново пълномощно,с новите данни,казаха ми,че не,щом пълномощното е безсрочно.Не съм имала никакви проблеми при извеждането,детето ми е с българско гражданство,съответно говоря за  извеждане от България,предполагам,че такова е питането на авторката.

# 3
 • Мнения: 2
Да декларацията е за извеждане извън България.Получих отговор и от друг сайт.Господинът е адвокат по професия.Също каза че няма проблем.Благодаря за отзивчивостта.

# 4
 • Мнения: 1 678
 Чудесно Simple Smile Значи и аз няма да правя нова декларация.

# 5
 • Мнения: 862
Аз да попитам на границата само декларацията на български език ли се представя или е нужен и лицензиран превод (ще пътуваме до Германия), задават ли някакви въпроси на детето - питам, защото сме с различни фамилии и никаква визуална прилика  newsm78

# 6
 • Мнения: 172
Аз да попитам на границата само декларацията на български език ли се представя или е нужен и лицензиран превод (ще пътуваме до Германия), задават ли някакви въпроси на детето - питам, защото сме с различни фамилии и никаква визуална прилика  newsm78
Декларацията е необходима само при извеждане на детето от страната ,чийто гражданин е.При влизане не се изисква декларацията,нито в страната,в която отивате,нито при влизане във вашата страна,така,че превод не е необходим.
По въпроса за фамилиите,ние всички сме с различни,за това винаги нося с нас и акта за раждане на детето,но не винаги са ми го искали.
Направи си ксерокопие на пълномощното и на акта за раждане,защото при тях остава един екземпляр и ако нямаш копие,ще ти вземат оригинала.

# 7
 • Мнения: 862
благодаря за бързия отговор   bouquet

# 8
 • Мнения: 304
А някой да има представа, нужна ли е такава декларация ако бащата е чужденец? Предстои ни пътуване до България, но най-вероятно мъжът ми ще се върне преди нас и аз след това ще пътувам сама с детето. То засега е само с българско гражданство (ако това има значение).

# 9
 • Мнения: 213
Не. Ако той излиза от страната с детето, обаче, е нужна декларация от българския гражданин. Поне така ми беше обяснено последният път, когато летяхме от България.

# 10
 • Мнения: 304
Супер! Много ти благодаря, Лена  Hug

# 11
 • Мнения: 29
ако нямам брак с бащата на детето ми,нужна ли е такава декларация?

# 12
 • Мнения: 304
Ако бащата е признал детето, мисля че ще трябва.
Всъщност се оказа, че и в моя случай - баща чужденец - пак трябвала декларация ако детето е само български гражданин. Обясниха ми, че това си е наше изискване защото имало канал за изнасяне на деца... В крайна сметка ме пуснаха и без, но ако се беше случил някой заядлив полицай можеше и да не ме пуснат да се кача на самолета.

# 13
 • Мнения: 29
да,признато е от бащата.Ако взема правата,пак ли?Много сложно става...

# 14
 • Мнения: 27 524
И да вземеш правата пак, да, защото той си остава баща на детето.

Да използвам да попитам тук: Криско ще лети юли месец сам до Бг. Декларации не се изискват, само преди полета да попълним, че сме съгласни да лети непридружаван от нас. Въпросът ми е, ако нечие дете е летяло само, какво да му дам за самолета? Имам предвид нещо за четене, за оцветяване? Предполагам си седи самичък по време на полета, нали?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт