Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 113
Как и какво бихте обяснили на малкото си дете в следната ситуация :
Разхождате се и на пейката покрай ,която минавате има двама мъже( мъже силно казано , около 20-23 годишни )  - единия седнал в скута на другия и страстно се целуват ?

И да обясна по -подробно : Преди време това ми се случи и изпаднах в доста странна ситуация. Игнорирайки собствената си погнуса от ситуацията трябваше да намеря начин да обясна това като нещо нормално , от друга страна се запитах " искам ли детето ми да има това за нормално " , но и не искам да му налагам и моето лично отношение . Оплетох се и до днес не знам какво точно трябваше да направя .
Само да поясна ,че тази пейка не ни беше на по път , а по в страни и ни изникнаха от страни вървейки по алеята . Не е като да съм могла да ги маркирам отдалече .

Надявам се тук да е правилния раздел за темата .  Blush

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 01:11 от Puff

# 1
 • Мнения: 1 150
Какво да обяснявам-казвам ,че са гейове.ако е прекалено малко детето обяснявам какво е гей.Но в никакъв случай не бих игнорирала собствената си погнуса.Все пак става дума за детето ми и то трябва да знае откровенно какво мисля за дадени ситуации.

# 2
 • Мнения: 472
Сложна работа  newsm78 Зависи колко е голямо детето. Моето е още малко, но сигурно щях да му кажа че са приятели и се обичат. Знам ли, то в днешно време колко работи трябва да обясняваме. Един колега хванал сина си да гледа гей- порно в интернет  Shocked

# 3
 • София
 • Мнения: 7 131
А въпроса на детето какъв е? Ако не пита нищо не виждам повод да му се обяснява каквото и да е. Та зависи от възрастта и въпроса.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 665
Ако не пита, нищо не бих казала.
Иначе на моята голяма дъщеря, след като веднъж ме попита и след като вече бях обяснила какво е секс, казах просто, че има хора, които предпочитат да правят секс с хора от същия пол и толкова. На нея това обяснение й се видя достатъчно. Нямам негативно отношение към гейовете, камо ли пък да съм погнусена. Но и да бях, нямаше да предам това отношение на детето ми по никакъв начин. Възпитанието си е възпитание, но внушаването на предразсъдъци и омраза на сексуална, расова, религиозна или каквато и да е друга основа не ми е по вкуса. Не бих искала децата ми да бъдат такива, особено пък заради мен. Винаги обяснявам, наблягам на това, че хората са различни, всеки има различни предпочитания, разбирания и вкусове, всеки отговаря за себе си и има свободата да избира как да живее, стига да не пречи на другите (най-общо казано).

# 5
 • Мнения: 4 966
На колко години е детето?
Не съм се замисляла какво да обяснявам по каквито и да е въпроси, понеже в нашия дом съществува правилото, че пред децата се говори всичко и достатъчно открито, без недомлъвки, вкл. споделяйки личното си отношение.
Понеже не растат под похлупак, най-малкото по телевизията са виждали гей-двойки. При първите съзнателни въпроси им беше обяснено, че всеки човек е различен и уникален; че в повечето двойки стандартните отношения са между мъж и жена, защото това е заложено в човешката природа - така се става мама и тати; но има и хора, които природата е "програмирала" различно и те харесват хора от своя пол и създават с тях семейство, което не ги прави по-лоши хора (аз лично не изпитвам погнуса от подобни отношения, а единствено от прекомерната демонстрация на интимност, но тя би ме подразнила и при хетеро двойка, което децата ми също знаят). Толкова по въпроса. Те сами да си формират личното отношение.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 181
А попита ли те нещо детето ти?

# 7
 • Мнения: 2 472
До момента не са ми задавали такива въпроси, но попитат ли ме ще им обясня, защо има хора, които обичат и имат влечение към хората от същия пол. Ще се постарая да им го обясня така, че да разберат.

# 8
 • Мнения: 5 940
И аз не бих ограмотявала дете, което не пита. И Кънчо не бих му показвала преди да стане на подходяща за целта и интересите му възраст.

# 9
 • Мнения: 15 379
Ако ме попита ще му кажа истината - че има мъже, които се влюбват в мъже, както и жени, които се влюбват в жени. Нищо сложно, нищо страшно.

# 10
 • Мнения: 8 417
Докато не ме попита, нищо няма да обяснявам.

Ако ме попита за каквото и да е, не само за описаната случка, ще се постарая да  обясня максимално   обективно , но и влагайки лично отношение.Защото обратното би означавало да демонстрирам лицемерие пред детето, което никак не желая.

# 11
 • Мнения: 37 282
Как и какво бихте обяснили на малкото си дете в следната ситуация ...

Не всички мъже харесват жени, и не всички жени харесват мъже. Някои предпочитат да създадт семейство с човек от неговия пол.

Това обясних на моето дете преди време. Не сме попадали в твоята ситуация, но го знае. Това са нещата от живота, не виждам нищо страшно.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 231
Обяснението зависи от толерантността на родителите и тяхното отношение към гейовете!
Аз лично съм толерантна и не ми пречат.Като му дойде времето за въпросите,ще му кажа,че просто има хора,които обичат хора от същия пол.

# 13
 • Мнения: 372
Вече сме си говарили на тази тема с детето.Нищо сложно няма,нито срамно.Той разбра и го прие нормално и няма да се чуди  защо двама батковци се целуват на пейката ако ги види.

# 14
 • София
 • Мнения: 216
    Ако не ме пита, и аз не бих обяснявала. А ако попита, бих му обяснила, че повечето момчета, като пораснат харесват и се влюбват в момичета, но има и такива, които се харесват хора от своя пол. Това ми е лесно за обяснение.
     Моите деца са по-малки. Има неща, които са ми много по-трудни за обяснение.Най-трудно  ми е да им обясня защо има прегазено коте на пътя или какво е това, което виси на кука в месарският магазин - прасе или заек - животно, за което вчера сме чели в книжката и сме гледали красиви картинки с него. 

Общи условия

Активация на акаунт