Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 619
Здравейте! Ще съм благодарна, ако ме пренасочите към стари теми или обсъдим тук какви са възможностите за първолаците в районите от Люлин до около Руски паметник. Интересувам се предимно от училища с разширено чуждоезиково обучение.
Ще се радвам на всякакви препоръки!

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 22:25 от e_lucky

# 1
  • Мнения: 205
Аз и в други теми съм писала по въпроса, но понеже още си спомням колко се вълнувахме в къщи за избора на училище реших да пиша и тук. За нас също беше важно училището да е само начално, без гимназия. Имам представа основно за училищата в центъра. Моята дъщеря тази година ще завърши 7 клас и 41 ОУ-Св. Патриарх Евтимий (на ул. Самуил) и през всичките 7 години съм била много доволна от това училище. Мисля, че във форума има доста мнения за 41 ОУ. Тъй като питаш за чуждоезиково обучение не мога да пропусна факта, че до 4 клас по английски им преподаваше г-жа Хаджова, от която децата много научиха, дори в 1 клас доплащахме около 20 лв./мес. за да има и допълнителни часове по английски в занималнята. За съжаление в 5 клас ни се падна г-жа Байкушева, за която не мога да кажа нищо добро, в нейните часове просто никой не учи.   Моето дете ходеше още от втори клас в Британика, после в Училища за Европа и най-накрая в ББИЕЦ, което и помогна да достигне доста добро ниво, а и ББИЕЦ е много близо до училището. В 41 ОУ има паралелки с АЕ и НЕ, като се изучава и математика  допълнително  над предвидените часове. В 41 има вътрешно-училищни конкурси, друг плюс е че има психолог, който винаги се намесва при проблем в класа, не е за пренебрегване, че има стол, а тоалетните са в идеално състояние. 
Друго хубаво училище е 17 (Западен парк), но там се изучава само френски език. В 32 у-ще се изучава засилено руски език. 32 също е добро училище, но аз лично предпочитах детето ми да учи западен език пред руския.

Успех при избора на училище.

# 2
  • Мнения: 619
Благодаря ти, Силви! А повечко училища с немски или английски няма ли като избор в този район (Люлин-Руски паметник)?
Всъщност ние живеем в Банкя. Повечето майки тук казват, че на този етап е най-важно училището да ти е близко, имайки предвид че занятията на първолаците започват от доста рано и едно по-дълго пътуване ще е голям стрес за детето на тази възраст. Но ние доста противоречиви мения чуваме за държавното училище в Банкя, затова решихме да проучим за повече възможности, но все пак да са в относителна близост  ooooh!
Ще се радвам за още мнения и отзиви! Hug

# 3
  • Мнения: 205
Да, би било добре училището да е близо до дома, но за мен това никога не е било от първостепенно значение. Ние живеем в кв. Сердика и на 20 м. от нашия блок има училище, но нито за миг не съм си помислила детето ми да учи там, защото в това училще има много ромчета-поне по 9-10 в клас. Аз лично съм за интеграцията, ама чак толкова много, би ми дошло в повече, все пак образованието е важно и затова ние си пътуваме от първи клас. До втория срок на 3 клас взимахме детето, защото се отказахме от занималнята, после започна да се прибира сама от първа смяна и да си ходи сама, когато е втора смяна, а иначе преди или след работа съпруга ми я взима с колата. Наистина Банкя е малко неудобна локация за ученик и ако няма кой да го взима, може би е добре да търсите учлилище с организиран превоз, каквото 17, но то е с френски. Все пак ако имате информация, че пърокласниците, ще бъдат поети от добър начален учител, което е много важно, защо пък да пътувате далече. Сещам се, че по Пиротска има 2 училища-18 и еврейското и за двете съм чувала добри отзиви. По принцип първолацитяе не започват рано, обикновено са от 8,15 или 8,30, а след това са от по-раничко, но все пак едва ли търсите училище само за първи клас. Сега се сещам за НСОУ, което е в района на Овча купел, близо до Околовръстносто. Ох, много дълго стана, но исках да съм полезна.

# 4
  • Мнения: 619
Силви, засега само ти ми отговаряш, за което благодаря   bouquet
А чувала ли си нещо за 56-то "Константин Иречек"(с чужди езици, има възможност за избор между английски и немски от първи клас)?
И ни е сравнително удобно като дестинация...

# 5
  • София
  • Мнения: 9 596
Недалеч от Руски паметник е и 32 СОУ.Доколкото съм чувала/чела,то е едно от желаните училища в София за 1 клас,съответно и напливът е голям.
Аз те съветвам да попиташ в темата за Предучилищна-2005 г.Там вероятно ще има майки,които ще могат да те посъветват за добри учители/училища в посочения от теб район,разбира се,ако става въпрос за дете,което тази година тръгва на училище.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт