Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5
Здравейте! Имам малко странен въпрос, но пък е важно за мен да знам как да реагирам ( НЕ ДАЙ БОЖЕ) в такава ситуация. Алергична съм към ужилване на пчела. Силна реакция правя. В смисъл такъв до 20 мин трябва да ми се бие инжекция Адреналин или Орбазон, иначе има опасност от задушване. Питането ми е следното. Предвид наближаване на пролетно-летния сезон и увеличаване възможността от ужилвания, как да процедирам, предвид че кърмя. Доколко са съвместими тези препарати с кърменето и предвид че отровата на пчелата преминава в кръвта, следователно кърмата, трябва ли няколко дни да не кърмя? Много ще съм благодарна, ако получа някаква информация.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 348
Здравейте, Kobo! въпросът никак не е странен, чудесно е, че се интересувате навреме.

Според д-р Томас Хейл(един от най-известните лекари, които изследват преминаването на веществата в кърмата и влиянието им), отровата на пчелата не би могла да премине в кърмата и кърмене след ужилване е безопасно.
 За инжекциите и кърменето е най-добре да се консултирате с лекаря си или педиатъра на детето. Ако има нужда, мога да снимам страниците с информация от справочника на д-р Хейл, за да я обсъдите с лекаря. Накратко:
 Адреналин е с ниво на риск Л1 (safest)-най-ниско ниво на риск.
 Метилпреднизолон(акт. съст. на Урбазон) е с ниво на риск Л2 (safer). Ако дозата е до 80мг, едва ли се налага прекъсване на кърменето, защото се отделя в минимални количества в кърмата. Ако предпочитате да не кърмите, бихте могла да цедите 12 или 24 часа след инжекцията, но това едва ли е необходимо.

 Пожелавам приятно изкарване пролетно-летния сезон и цялата година, без неприятни сблъсъци с пчелите!

# 2
  • Мнения: 5
Skrech, много благодаря за бързия и подробен отговор!
Дано не ми се налага да ползвам тази информация, но предвид алергията ми, трябва да съм подготвена.
Благодаря за пожеланието! Даноооо Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт