Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5
Здравейте! Имам малко странен въпрос, но пък е важно за мен да знам как да реагирам ( НЕ ДАЙ БОЖЕ) в такава ситуация. Алергична съм към ужилване на пчела. Силна реакция правя. В смисъл такъв до 20 мин трябва да ми се бие инжекция Адреналин или Орбазон, иначе има опасност от задушване. Питането ми е следното. Предвид наближаване на пролетно-летния сезон и увеличаване възможността от ужилвания, как да процедирам, предвид че кърмя. Доколко са съвместими тези препарати с кърменето и предвид че отровата на пчелата преминава в кръвта, следователно кърмата, трябва ли няколко дни да не кърмя? Много ще съм благодарна, ако получа някаква информация.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 348
Здравейте, Kobo! въпросът никак не е странен, чудесно е, че се интересувате навреме.

Според д-р Томас Хейл(един от най-известните лекари, които изследват преминаването на веществата в кърмата и влиянието им), отровата на пчелата не би могла да премине в кърмата и кърмене след ужилване е безопасно.
 За инжекциите и кърменето е най-добре да се консултирате с лекаря си или педиатъра на детето. Ако има нужда, мога да снимам страниците с информация от справочника на д-р Хейл, за да я обсъдите с лекаря. Накратко:
 Адреналин е с ниво на риск Л1 (safest)-най-ниско ниво на риск.
 Метилпреднизолон(акт. съст. на Урбазон) е с ниво на риск Л2 (safer). Ако дозата е до 80мг, едва ли се налага прекъсване на кърменето, защото се отделя в минимални количества в кърмата. Ако предпочитате да не кърмите, бихте могла да цедите 12 или 24 часа след инжекцията, но това едва ли е необходимо.

 Пожелавам приятно изкарване пролетно-летния сезон и цялата година, без неприятни сблъсъци с пчелите!

# 2
  • Мнения: 5
Skrech, много благодаря за бързия и подробен отговор!
Дано не ми се налага да ползвам тази информация, но предвид алергията ми, трябва да съм подготвена.
Благодаря за пожеланието! Даноооо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт