Ако желаете да подкрепите усилията ни за опазване на иглолистните гори в местността „Беглика” и поддържането на чистота по бреговата ивица на язвор „Голям Беглик”, можете да гласувате за проекта ни „Cleaning of spruce forests in Bulgaria”, който е номиниран от Deuter Sport GmbH&Co и може да бъде финансиран от EOCA (European Outdoor Conservation Association).

Гласуването за номинираните проекти ще се проведе в периода 1 – 22 Март 2012 г. и ще стане на интернет страницата на EOCA - http://www.outdoorconservation.eu/project-voting-category.cfm?catid=5 Разбира се колкото повече гласове се съберат за този проект, толкова по-големи са шансовете той да бъде избран за реализация.

Ето и кратко описание на проектните дейности:

Проекта има зе цел да бъде завършено почистването на бреговата ивица на язовир „Голям Беглик” като за целта ще бъдат премахнати няколко нерегулирани (но доста големи) сметища, които са трупани с години. Почистването ще бъде реализирано в рамките на няколко кампании през летните месеци на 2012 година. Очакваното количество отпадъци, които ще бъдат изнесени е около 15 тона. Успоредно с това в рамките на проекта ще бъдат издадени печатни материали – определител „Флора и фауна на Беглика” и флайер „Не оставяй следа в природата”, които ще бъдат разпространявани сред посетителите на района с цел повишаване на вниманието им и намаляване на негативните резултати от туристическите посещения в района.

Благодарим за подкрепата и до скоро на Беглика!

Дружина „Байкария”
http://bikearea.org/chista-beglika.html
Към момента класирането е следното:

Current totals stand at:

Spruce Forests 30.5%
Coastal Protection 41.5%
Snowdonia 10%
Peru 4%
Ivindo NP 8%
Eternal Valley 6%

С други думи вече имаме около 1020 гласа, но за сметка на това конкурентите ни са увеличили преднината си Simple Smile и вече имат около 300 гласа повече т.е. "борбата" продължава.

Имайте предвид, че гласуването става на страницата на EOCA - http://www.outdoorconservation.eu/project-voting-category.cfm?catid=5 , като след отбелязване на желания вот трябва да потвърдите гласа си - "Agree with terms and conditions" + "Cast vote".
Сърфистите против каналните води е основния конкурент на Байкария в конкурса на European Outdoor Conservation Association. Това движение има над 28 000 пддръжници във фейсбук и е с над 20 годишна история : )))

На пръв поглед борбата за първото място изглежда като битката на Давид и Гулиат, но дали края ще бъде подобен ...

Да бъдем единни !
Подкрепете българския проект!