Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Затънтена някъде зад дувара
 • Мнения: 154
Здравейте мамчета!Заведох изпълнителско дело за събиране на неизплатена издръжка за детски в порядъка на 1200 лв чрез позната моя адвокатка ,която от своя страна ме свърза с частен съдебен изпълнител.Какво беше учудването ми когато в разговор с бившия ми съпруг самия той ми сподели че е от тази сума която имам да получавам половината щяла да отиде по хонорари и такси за частния съдебен изпълнител.На следващия ден посетих въпросното ЧСИ  и когато поисках справка за парите които трябва да получа тя ми поиска още допълнително 36 лв за тази услуга.Голямо е възмущението ми не стига че един път тези пари ги получаваме със закъснение и втори път сумата е наполовина,благодарение на законовата система родила тази несправедливост.Ако мога да помогна на някоя мама предварително питайте и разпитвайте за такси и хонорари и парите които в крайна сметка ще получите преди да заведете дело.Обърнете се и към държавен съдия изпълнител  вижте срокове и такси и при него.Аз за съжаление не направих това.

# 1
 • Мнения: 448
Това, което пишете, ми звучи странно, тъй като по изпълнителни дела за издръжка от взискателя не се събират такси по изпълнението, а се събират от длъжника направо заедно със сумата за издръжка и лихви, и то отделно от нея - тоест няма как да намалее сумата за получаване.

Възможно е да се заплаща определена сума за проучване, но всички такси са твърди и се определят не от самия съдия-изпълнител.

Моля проверете и ако сте се объркала, го напишете, тъй като така се получава дезинформация. Акопък наистина ЧСИ действа в нарушение на закона - подайте сигнал.

# 2
 • Мнения: 28 711
И на мен ми е странно .
Ползвам услугите на ЧСИ от години , без да ми струва нищо .
Какво плаща БНД - не знам , аз получавам издръжката в пълен размер . Peace

# 3
 • някъде там
 • Мнения: 1 403
Аз също ползвах услугите на ЧСИ и си получих пълния размер на издръжките плюс лихвите.Нищо не съм плащала , нито стотинка.Всички такси са за сметка на длъжника.Бившия ти съпруг явно те манипулира по този начин за да спреш делото и да не плати той таксите , но не е така.Ще си получиш издръжките плюс лихвите до момента...
Успех!

# 4
 • Мнения: 107
Таксата на съдебния изпълнител, а тя не е малка, се калкулира към твоето вземане. Спокойно, ще си вземеш дължимото, стига той да има доходи, от които да ги превеждат на съдебния изпълнител, а той - на теб твоята част.
Тази такса за справка не знам дали е регламентирана. Ако искаш, питай за нея тук:

http://www.gechev.com/callme

този човек помага доброволно по такива въпроси - за ЧСИ, но отскоро има форум:

http://www.spasime.com/

# 5
 • Затънтена някъде зад дувара
 • Мнения: 154
Благодаря ви милички,извинявам се за това че си съставих мнение само и единствено по думите на бившия ми мъж  който нееднократно ме заплашва да спра изпълнителското дело.Още веднъж ми помогнахте да проумея истината!

# 6
 • Мнения: 107
Той ще получи изпълнителния лист и дано сам види таксата. Да се "чукне", че доброволното му изпълнение на задълженията по делото за издръжка ще му спести да плаща и на съдебен изпълнител. Дано пък тези ЧСИ-та станат превантивна мярка са спазване на решенията на съда и децата да получават навреме поне отсъденото по нашата законова уредба.
Жалко, че тези пари можеха да бъдат за децата. Но ум царува - ум патки пасе.

# 7
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
То се видя,че няма място за притеснение,но аз само да питам-защо се стига до ЧСИ?Аз от години си ползвам държавен такъв и проблеми нямам..при теб не е ли така?

# 8
 • Мнения: 28 711
Фиони , при мен стана случайно .
Аз също бях при държавен , но на моята адвокатка приятелката стана ЧСИ и ме взе при нея .
За мен беше по-удобно , защото парите ми се превеждаха директно по сметка , докато при държавния , ходех да си получавам .

# 9
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Фиони , при мен стана случайно .
Аз също бях при държавен , но на моята адвокатка приятелката стана ЧСИ и ме взе при нея .
За мен беше по-удобно , защото парите ми се превеждаха директно по сметка , докато при държавния , ходех да си получавам .

И на парите ми се превеждат по сметка,бе...що да не може при държавния?  newsm78
Чекна не за друго,ами да има яснота и за други майки,тръгнали по нашия път.

# 10
 • Мнения: 28 711
Не знам , Фиф , аз ти говоря за 2006г.
Сега как е , идея си нямам . Peace

# 11
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Ааа..може,може...ти говориш за много назад.Абе- ДСИ,ЧСИ...няма значение-работа да ни свърши само  Peace

# 12
 • Затънтена някъде зад дувара
 • Мнения: 154
Момичета ,тъй като си взех поука първо да се консултирам с вас да ви питам когато бившият ми мъж се изплати по въпросното изпълнителско дело ще спрат ли да му отдържат от заплатата или отново ще трябва да заведа такова ако пак натрупа дълг с издръжката?

# 13
 • Мнения: 107
Ти прочете ли изпълнителния лист?
По принцип такива се правят за точно определени суми. В случая трябва да са за стари задължения по дело за издръжка. А сега той плаща ли си редовно или не, след като питаш? Работи ли, значи има с какво да плаща редовно, само не знам, как става принудително и изобщо става ли. Момичетата са наясно с въпроса и ще отговорят. А по принцип, ако пак натрупа, вадиш нов изпълнителен лист. Но не е лошо да му кажеш за този и за таксите, че дано се сети да не си оскъпява издръжката, макар че и ЧСИ-тата са хора Mr. Green.

# 14
 • Мнения: 28 711
Моя БНД не е имал стари задължения .
Още с първото дело за издръжка , адвокатката го прецени , че може и да ми създава проблеми и ми извади изпълнителен лист . Peace
И така до сега , издръжката минава през СИ .

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт