Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: leet
По случай 2 Април- Световният ден за информираност за аутизма, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във Фонд за терапии, с подкрепата на CAPELLA PLAY организират "Свободни часове за деца с разстройство от аутистичния спектър" от 14.00 до 17.00 на 2 Април 2012 г. в детски клубове CAPELLA PLAY.

Към благородната инициатива се присъединяват ресурсниите учители от цялата страна, като в София и Варна ще са до децата в детски клубове CAPELLA PLAY, а в останалите градове ще организират мероприятия в Ресурсните центрове.

Присъединяват се и логопедите от Държавен логопедичен център и студенти от СУ "Климент Охридски" и преподаватели, които ще подкрепят децата със занимания, през което време родителите да отдъхнат и вземат глътка въздух.


Най- хубавото е, че в детските клубове ще има и много деца без проблеми в развитието..и че все повече разликата става като цвета на очите- просто едните са различни...!:)

Ще се раздават тениски и балони с логото на тази годишната предстояща Кампания за аутизма "Време е да научим за аутизма!"На 1 и на 2 Април, във връзка със 2 Април- Световният ден за информираност за аутизма, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във Фонд за терапии, организират и концерти и събитие- изненада в София и Варна, за което ще обявим допълнително, с което за първи път България ще стане част от Световна инициатива за информираност за аутизма с огромна обществена значимост и отзвук!

Контакти за записвания за София и Варна до 28 Март 2012 г. ( за да планираме броя на специалистите, кетъринга и напитките за децата):

CAPELLA PLAY SOFIA
The MALL, бул. Цариградско шосе 115з, ет. 2
телефон за информация: 0885 121 100
за записвания e-mail: sofia@capellaplay.bg  


CAPELLA PLAY VARNA
MALL VARNA, бул. Владислав Варненчик 186, ет. 2
телефон за информация: 052 57 87 07, 0885 33 60 90
за записвания e-mail: capella_varna@capellaplay.bg  


Контакти за записвания за Пловдив до 28 Март 2012 г.

HAPPY LAND
Мол Галерия Пловдив на ет.3.
Телефон за информация: 0896/614930
за записвания e-mail: angel.angeliev@dir.bg

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 16:58 от Tatti

# 1
 • Мнения: leet
Майки,

Колкото повече от вас заведете децата си, без проблеми в развитието на 2 Април в CAPELLA PLAY SOFIA и CAPELLA PLAY VARNA, толкова повече децата ни имат шанс да бъдат приети и имат достоен живот, и толкова повече вашите деца имат шанс да разберат, че не живеят в парников свят, в който всички са еднакви.., а някои имат нужда от подадена ръка, други- от прегръдка от "приятел"...

Трудно е за нашите деца на разберат, че някой може да ги хареса и им бъде приятел...помогнете на вашите деца да поискат да бъдат приятели на нашите....

А иначе, ..когато се оставиш да те опитомят, има опасност да поплачеш...и..не всяко дете с аутистично разтсройство е имало приятел...

Любовта и приемането опитомяват....!

# 2
 • Мнения: 707
С удоволствие бихме се присъединили. Задължително ли е предварителното записване?

# 3
 • Мнения: leet
Само за децата от спектъра, за да се знае предварително колко терапевти трябва да има.., за другите деца- не е необходимо, те ще си играят без специална подкрепа..

За всички деца обаче ще има балони с надпис "Време е да научим за аутизма!", кетъринг и напитки..

# 4
 • Мнения: 375
Побутвам отново .
Дано повече родители видят и доведат децата си на празника.
И аз ще помоля администраторите да заковат темата.
Благодаря предварително   bouquet

# 5
 • Мнения: 8 353
Имате моралната ми подкрепа! Hug
За съжаление, няма да мога да заведа детето си, защото в посочените часове съм на работа, а освен това същия ден имам личен празник.
Искам да ви кажа, че децата са непосредствени и непредубедени и си играят и сдружават с други деца без разлика на състоянието им.Ако на моменти реагират неправилно или неудачно, то е защото наистина няма достатъчно информация.

Мисля, че на родителски срещи в училищата и в ДГ, независимо дали има или няма дете с аутизъм или друга специална потребност, задължително педагозите трябва да посветят поне една-две теми годишно на запознаване на родителите с този проблем.Защото утре може да дойде такова дете в класа, може да се срещне такова дете на детската площадка, може да се появи и в семейството.Признавам си, преди години имах колежка с внуче с аутизъм и когато идваше на работа аз се страхувах от това дете.Неудобно ми е да го кажа, но да, проявите на детето бяха такива, че ме беше страх да преминавам край него, а бабата само го обгръщаше с ръце и повтаряше "Няма, няма".Конфузно ми беше, че не зная как да се държа, че с моето сепване мога да наскърбя бабата.Но причината е тази- липса на добра информираност.

Колкото и не добре да прозвучи, но наистина за нашето общество трябва да има и моменти на задължителност в просвещаването в някои проблеми.

Успешна инициатива!

# 6
 • Мнения: 375
Светкавица ,Благодаря  bouquet

# 7
 • Мнения: 4 033


Трудно е за нашите деца на разберат, че някой може да ги хареса и им бъде приятел...помогнете на вашите деца да поискат да бъдат приятели на нашите....

...и..не всяко дете с аутистично разтсройство е имало приятел...

Любовта и приемането опитомяват....!
Ние няма да присъстваме, но исках да подчертая тези неща в поста ти Kezaja, че са много точни. Особено болднатото - това е една от моите болки, че детето ми няма приятели  Sad

# 8
 • Мнения: 8 353
Аз само правя съвсем предпазливо предложение- ако искате ,сложете подзаглавие "Какво знаете за аутизма"или нещо подобно, за да се включат и други майки, най-малкото да прочетат, за да са подготвени те и децата им в общуване с деца с аутизъм.

# 9
 • Мнения: leet
Инициативата ни ще се превърне в безсрочна! От този 2 април, всеки месец Детски център Capella Play в София и Варна ще бъде отворен в един ден от месеца за деца с аутизъм, където децата ще бъдат обгрижени от терапевти, а родителите им ще могат за няколко часа да се почувстват като родителите на деца без проблеми и да поемат глътка въздух! Ще се нарича- "2 часа въздух за родител на дете с аутизъм!"


Същата инициатива по случай 2 Април ще проведем и в детски център Хепи Ленд в Мол Галерия -Пловдив! До дни ще пуснем събитие с контакти за записване от родители!

# 10
 • Мнения: 82
Мисля, че е крайно време модератор да се включи и да закове темата!!! Peace

# 11
 • Мнения: 428
Аз само да спомена, че инициативата в гр. Пловдив ще се проведе в HAPPY LAND Мол "Галерия" - Пловдив от 14 до 17ч. на 2-ри април.
Моля, за информация и записвания, обаждайте се на тел. 0877221117, Лучия Таскова.
Благодаря!

# 12
 • Мнения: leet
Към инициативата ни за отбелязване на 2 Април- Обявен от ООН за Световен ден за информираност за аутизма през 2008 г., освен събитията в Capella Play- София и Варна, Happy Land в Пловдив, се присъединяват родители и ресурсни учители, като 2 Април ще бъде отбелязан и във Враца, Стара Загора, Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Козлодуй и Сандански където ресурсните учители са организирали в детски клуб в х-л "Св. Никола"- събитие подобно на София, Пловдив и Варна

В София, Пловдив и Варна организираме концерти по случай 2 Април и до дни ще пуснем подробна информация с място и час на събитията!


Моля, Модератор да закове темата!

# 13
 • Мнения: leet
И побутвам темата за всеки случай!

Тази година отбелязваме 2 април в 10 града в България и е добре колкото може повече хора да видят, тъй като темата не е "закована"!

# 14
 • Мнения: 3 574
Разбира се, че ще дойдем с детето. Миналата година празника беше чудесен!  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт