Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте!
Детето ми се разболя-температура, болки в гърлото, заведох при личната.След прегледа ми каза, че най-вероятно е стрептококова инфекция, защото по гърлото имало характерен червен обрив на точки, като напръскано с червена течност.Изписа антибиотик.
Аз настоях за гърлен секрет, като й казах, че докато излезе резултата, ако не се подобри, ще започна антибиотика.Не го започнах, мазах го с Грануфорин, пръсках Тантум Верде, слагах капки, давах и хомеопатични продукти.Сега детето няма температура и гърлото се подобри видимо.
Резултатът от гърления секрет показва наличие на бета стрептокок и не знам дали в този случай е задължително прилагането на антибиотик.Детето без него се справи с болестта, но се притеснявам да не би като не го лекувам с антибиотик, стрептококите в  гърлото няма да бъдат елиминирани и ще тлеят и ще се развият при удобен случай.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 504
Предполагам, че си прочела разни неща...
http://www.pramed.com/scarlatina.htm аз знам за това..
Не знам, точно как количеството на изолираната бактерия ще намалее без лечение  newsm78 Нещата, с които си третирала едва си са изтребили инфекцията, потушили да...но до следващия път...Обикновено в направената микробиология пише дали се препоръчва АБ лечение или не..., какво е количестово изолирана бактерия и ако е над допустимата норма, не бих се замисляла...понякога се действа с локални аб капки..Лично аз смятам, че за  стрептококите просто Аб си е задължителен.....Нали е направена антибиограма..какво те притеснява..антибиотиците са точно за това...когато се пуска мкробиология и е направена антибиограма...ще се лекува правилно...с верния антибиотик...

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 827
Без антибиотик стрептококите ще си останат в гърлото и най -вероятно след известно време отново ще се проявят.

# 3
  • Мнения: 0
Абсолютно задължително!
И се пие десетина дни. Като мажеш гърлото с различни неща, не убиваш стрептокока, а само го зашеметяваш. Още повече е става дума за бета /хемолитичен/ стрептокок. Той се стаява във сливиците и действа подмолно. Имам личен опит. Дъщеря ми така щеше голяма беля да стане, отървахме се на косъм. Пихме антибиотик и не сме го унищожили стрептокока. Три месеца й нямаше нищо. А той се е стаявал във сливиците. Изведнъж й се подуха краката, посиняха целите, не можеше да ходи. Буквално за часове. Реактивен артрит. 10 дни венозен антибиотик в болница, хиляди изследвания. А е можело да увреди непоправимо сърцето, бъбреците, очите. гръбнака и т.н. Извадихме огромен късмет, че се отървахме без трайни последици. Да не говорим за строгата диета, която спазвахме 6 месеца. При най- малкото нарушение на диетата, се появяваха петна по краката.
Три години по-късно, продължаваме да следим сърдечната дейност.
Нещата са много сериозни. И при най-малкото съмнение се прави гърлен секрет. Струва 12 лева изследването, и си спестяваш куп главоболия.

# 4
  • Мнения: 37 233
Дъщеря ми имаше ниски нива, решихме да не лекуваме, но започна да боледува много често, не нещо тежко, на крак го изкарваше, но буквално през седмица. Ние с баща й също. Цялото семейство минахме курс с АБ и се оправихме. Пуснете си и вие изследвания, всички които живеете заедно, защото има опасност дори детето да се изчисти, след това отново да се заразява от др. член на дома.

Антистрептолизинов титър (AST) пускали ли сте?
По принцип, ако е под 200, не изписват АБ.

# 5
  • Мнения: 0
Нашия AST беше 1200.
След лечението спадна на 200.

Общи условия

Активация на акаунт