Вкъщи всички се тръшнахме болни от грип. Малкото ми дете изкара особено трудно с 24 часа висока и упорита температура 39,5 градуса. В следващите дни температурата поспадна и се поразреди, по-бързо спада, но вече 5-6 дена все още вдига. Най-вече ме притеснява тази температура. Иначе си има доста обилна хрема и кашлица. Третирам ги с капки и сиропи. От самото начало давам Изопринозин.
Голямата ми дъщеря от вчера също е с Температура, но при нея не е чак толкова висока. Отново е с много мъчителна кашлица. Също давам Изопринозин.
И двете нямат апетит и се хранят по малко. А от време навреме съобщават, че им е лошо. Даже малкото като беше с високата температура повръща два пъти - не зная дали от температурата или от самата болест.
Започвам вече леко да се притеснявам от продължителната температура. Особено при по-малкото, тъй като то от по-отдавна е болно.
Довечера пак сме на доктор. Не зная дали да минаваме на АБ или има шанс все пак да се оправят сами.

Аз също се разболях, но започнах Тамифлу и доста леко изкарвам. На голямата ми дъщеря обаче не дадох, защото миналата година пи и получи след това подуване на лимфни възли, а по принцип си има проблеми с тях. На малкото не посмях да дам. Сега направо ми е съвестно, че съм сравнително добре.

Как протече грипа при вас? С какво се лекувахте? Колко дни се очаква да продължи тази температура?

Много ми е притеснено...