Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Привет на всички мами, татковци и потребители на BG-Mamma.

Адмирации за този страхотен сайт! Абсолютен фаворит в Интернет пространството на България. Simple Smile

Скъпи мами, скъпи татковци... Скъпи хора. Знаете ли какво замисля държавата ни, докато ние си живее забързания и пълен с проблеми живот? Знаете ли какво се надига от дълбините на мрачните тетрадки?

Представям ви... "Закон за Детето"!

Чували ли сте за него? Знаете ли какво представлява? Наясно ли сте, че е проект, който следва да бъде приет от нашата мила държава? Знаете ли, че този закон изземва всички родителски права и решение, като ги прехвърля на държавата?

Ако не знаехте... то вече ЗНАЕТЕ!

Ние сме организаторите на протеста за 20 МАЙ, 2012 години, който ще бъде НАЦИОНАЛЕН и ще се проведе в най - големите градове ( както и в градове, които изявят желание за присъединяване).

В екипа ни има хора от различни сфери, занимаващи се с различните неща около протеста.

Законът е консултиран с различни адвокати на няколко различни етапа. Имаме пълната картина, която трябва да види всеки един текущ и бъдещ родител! Колеги, ТЕ ИСКАТ НАШИТЕ ДЕЦА и ние не трябва да ги даваме!

При този закон се изземват всякакви родителски права, a детето получава пълното право да се обърне срещу тях във всеки един момент.

Точките са разтегливи и не конкретизирани, а в доста от тях готови за свободно интерпретиране . Целта разбира се е ясна за всички нас. Simple Smile


Според закона, държавата ще има пълното право да взима решения за детето ви, вместо вас. Гответе се и за ОТНЕМАНЕ на детето ви, ако случайно някой мине и ДОЧУЕ малко по - силен разговор между дете/родител и РЕШИ да преувеличи малко, като реши да подаде АНОНИМЕН сигнал до социалните служби/полицията. При този закон няма да има нужда от някакво обяснение,  а се предприемат мерки ЗА НЕЗАБАВНО НАСТАНЯВАНЕ на детето извън семейство, като това се прави за НЕГОВО ДОБРО!

Децата ще бъдат добре запознати с това как могат да се противопоставят на родителите си, обаждайки се на социалните служби (до 14 годишна възраст) или да се обърнат директно към съда (на или след 14 годишна възраст). На практика според закона ВСЯКО ЕДНО ваше решение може да бъде оспорено! Ако детенцето е объркано, гневно, ядосано, недоволно или минава през някакъв труден период в тинейджърските си години, може да реши да си потърси правата. Очаквайте посещение от социалните, разговори с психолози, глоби или ДОРИ НАСТАНЯВАНЕ НА детето ви извън семейство, ако преценят, че това ще е за негово добро.

Няма да може да забранявате на детето си да стои пред компютъра, телевизора или да слуша радио, защото това ще попречи на неговото интелектуално развитие.

И КАКВИ ЛИ НЕ ДРУГИ АБСУРДИ, които може да видите и коментирате в следващите линковете.


Проектът "Закон за Детето" може да изтеглите от тук: http://sacp.government.bg/media/cms_page_media/298/PROEKT_%20ZAK … 20ZA%20DETETO.doc

Повече информация за проекта и какви други закони се нарушават, ако бъде приет, може да намерите тук: http://bg4family.org

Повече информация и актуални теми/дискусии върху проекта, можете да намерите в нашата Facebook група - https://www.facebook.com/groups/protest.bg/

За всякакви въпроси може да се свържете с нас на този мейл, чрез групата или директно тук на лични съобщения: protest.bg@abv.bg

Организаторите на протеста за 20 Май, 2012 година.

С цялото ни Уважение към всички вас! Ще имаме нужда от вашата подкрепа, защото ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ!!!


ПП: Моля ви, не пишете прибързани коментари. Отделете време да прегледате групата, проектозакона и всичко около него, преди да изразите недоволството си от тази тема. Благодаря ви.

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 03:44 от Johnnie.Walker

# 1
  • планетата Земя
  • Мнения: 2 218
Не ми харесва проектозакона,но без него няма да може да минем.Моделът са ни западните държави и ги гоним в момента.Това също не ми харесва,но няма как.

Въпреки това законът не ме притеснява особено.Даже има случай,в който ще е от полза,защото насилието над деца съществува.Да не мислиш,че умират да взимат децата ни.То няма място за изоставените дечица,та за нашите.И,да,при сигнал детето се прибира и чак след изясняване на случая се връща.Струва ми се нормално,защото ако наистина има проблем,не е редно детето да е там и да продължава да страда.
А като порасне моят господин и реши да се спаси при социалните-да заповяда,да го поутупат в дома и после с кеф да си се върне вкъщи и да не си помисля да се оплаква в социалните

И въпреки всичко не може да не отбележим,че има и добри попадения в закона.Например чл 30,ал 3

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 20:29 от Milena___

Общи условия

Активация на акаунт