Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 март 2012, 12:22 ч.

Крем карамел в тава???????

  • 12 901
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте, интересува ме как правите крем карамел в тава Sad. Може ли да се прави без да се слага тавата във водна баня, дали захарта няма да залепне?

# 1
  • Мнения: 403
Здравейте, интересува ме как правите крем карамел в тава Sad. Може ли да се прави без да се слага тавата във водна баня, дали захарта няма да залепне?

Привет, за съжаление чак сега прочетох темата ти сигурно вече си разбрала как става номера, но ако случайно не си аз винаги правя в тава крем карамел.
Първо директно в тавата си правя карамела /нали захар с вода директно на котлона/. Аз лично слагам млякото топло, за да може захарта сложена в него да се разтопи по добре, а и по този начин карамела не остава твърд, а става като сок /после много лесно се почиства така/, но задължително го правя във друга по голяма тава пълна с вода Simple Smile

# 2
  • Мнения: 12 336
Става и без водна баня, ЕТО ТУК съм писала, има и линк, изобщо в темата обсъждахме и тоя вариант.

# 3
  • Мнения: 9
Аз почти винаги го правя в тава,нямам чашки за крем карамел,за това.Поръсвам със захар суха тавичка,мятам я направо във фурната,като я наглеждам,за да не прегори карамела.Става много бързо така Simple Smile Разбивам 7-8 яйца и ги изсипвам към  1л  топло  подсладено на вкус мляко,слагам 1 ванилия.Прецеждам сместа и я изсипвам в тавичката.Пека на 160 градуса,докато се сгъсти и отгоре се запече лекичко.Без водна баня! Simple Smile Нападаме го с лъжиците направо от тавата. Laughing Не,захарта не залепва! Naughty

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 13:49 от val80

# 4
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
  • Мнения: 447
Аз почти винаги го правя в тава,нямам чашки за крем карамел,за това.Поръсвам със захар суха тавичка,мятам я направо във фурната,като я наглеждам,за да не прегори карамела.Става много бързо така Simple Smile Разбивам 7-8 яйца и ги изсипвам към  1л  топло  подсладено на вкус мляко,слагам 1 ванилия.Прецеждам сместа и я изсипвам в тавичката.Пека на 160 градуса,докато се сгъсти и отгоре се запече лекичко.Без водна баня! Simple Smile Нападаме го с лъжиците направо от тавата. Laughing Не,захарта не залепва! Naughty

 Party И ние също, правят ми дори забележка моите да слагам повече захар за карамела за да се получи повече "сосче" - така му казват.

# 5
  • Мнения: 37
От другата страна на темата:
Мога да споделя, че в казармата ,преди няколко десетилетия, така се беше случило , че една мноооооого голяма тава се беше паднала на 5 или 6 човека /доколкото служещият в армията е човек , де / .Еееее,  такова ядене на крем карамел падна, че е невероятно. А още по-невероятно е че нямаше никакви последици, каквито може би си представите.
 Mr. Green

# 6
  • София
  • Мнения: 5 554
Става и без водна баня, ЕТО ТУК съм писала, има и линк, изобщо в темата обсъждахме и тоя вариант.
Мой е въпроса над отговора на labrex  Hug и да ти кажа много хубаво си става и без водната баня. Смело пробвай!

# 7
  • Мнения: 0
Въпреки че имам чашки, от години правя този крем в кексовата форма и след това го обръщам след като изстине.
Водната баня е задължителна като от време на време доливам студена вода. Не трябва водата да завира, защото крема ще стане на шупли като пресечен. За гладък крем трябва да се пече продължително време без водата да завира.
Млякото трябва да е домашно , защото с магазинското ще стане на айрян.

# 8
  • София
  • Мнения: 17 719
Вчера гледах Рудолф от 24-китчън да приготвя крем-карамел по много странна технология. Първо - използва сметана. Това как да е. Но - остави я да заври и я изсипа върху разбитите яйца. Как не се пресече тоя крем - не знам Rolling Eyes После го пече в чашки, на водна баня, с гореща вода - сипа я направо от котлона, 30 минути на 160 градуса. Като го обърна, кремът си беше идеален Shocked
Ще пробвам тази работа аз...

# 9
  • Мнения: 1 998
Млякото трябва да е домашно , защото с магазинското ще стане на айрян.
Не разбрах, как на айрян? Правила съм с купешко прясно мляко....крем карамел си стана?!?

belinda, какво стана? Опита ли?
Аз съм забелязала, че всички из чуждестранните кулинарни предавания ползват сметана за крем карамел.

# 10
  • Мнения: 2 263
Ползват сметана, но не го наричат карамел, а Брюле. Различни неща са.

# 11
  • Мнения: 1 998
Знам  Peace
Говоря точно за крем карамел, не за брюле.

# 12
  • Мнения: 12 336
И в руски рецепти срещам използване на сметана, наскоро попаднах на рецепта със сметана и малко мляко, която искам да изпробвам, но да видим кога ще е. Peace

# 13
  • Мнения: 1 998
Това с лимон в карамела ми стана интересно, но защо се слага?

Общи условия

Активация на акаунт