Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 448
Преди да ме нападнете, ще ви обясня. В момента плащам пари за детето на неговата баба и всичко е наред за сега. Обаче нещата се променят малко. Детето ми каза, че майка и "имала бебче в корема", което друг не ми е казал още. Това не ме касае. Проблема е в това, че моето дете леко е изоставено от майка си. Тя след като ме напусна, го остави на отглеждане на нейните родители. Днес в парка, с една нейна съседка и майка на деца приятелчета на моето си говорихме и тя ми каза, че майка и изобщо не се вясва при детето си. Нейни приятелки са ми са чудели и са мислели, че с мен ще се промени, но уви. Обаче щом хора които я познават от дете ми казват, че не я виждат с детето си, не знам. Преди не ми се говореше, детето е свикнало "майка му да му ходи на гости". Чудя се сега как ще се развият нещата. Ако роди, тя кое дете ще гледа? Моето дете, кой ще го гледа? Тя сама няма да може да си гледа бебето, но ако остави бебето на майка си, кой ще гледа моето? Бях и намекнал след време да я взема, но не дава. Та ето и въпроса. Не искам мои пари да отиват за бебето, ако гледат него след време. Майката и без това, много не купува неща за дъщеря ми. Аз винаги си и купувам всичките дрехи за през годината, обувки и всичко за обличане е от мен. Не, че ме карат а искам и ми е кеф. Купувам и и играчките от които има нужда, другите от майка и са по рождения ден само. Винаги бих и купувал всичко което трябва да се купи. Ако няма нужда на момента от нещо, мога да и поема курсове по балет и подобни, а и я взимам честичко така че като е при мен си има и разходи храна. Дано успея да завърша, че като тръгне на училище тогава ще са разходите. Просто не знам ако се занимават с бебето повече, ще спра да давам пари в брой. Какво може да ми направи ако се заяде?

# 1
 • Мнения: 1 224
Може да те осъди и да плащаш парите с лихви.
Преди години така осъдих баща си. Звучи грозно, но и причините ми за това са грозни постъпки от негова страна.
Имаш ли възможност да заведеш дело и да си вземеш дъщеричката при теб за постоянно?
Аз съм живяла в детските си години с баба ми и дядо ми, и сега мъжът ми винаги казва
"Много е тъжно като заговориш "А мен баба ми ме научи.." или "Дядо ми ми правеше винаги за закуска..", никога не казваш, че са го правили майка ти или баща ти".
Със сигурност това оказва влияние. Помня, че като дете не исках нищо по-силно отколкото
исках да живея с родителите си.
И друг път съм го казвала, ама ще се повторя. Уникално сладко хлапенце си имаш.  Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 448
Благодаря ти, за последното. Мисля го след време, на този етап не. Ако я взема, ще трябва да е достатъчно голяма да стои в къщи когато мен ме няма. Иначе няма как да стане.

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 16:22 от 2pac

# 3
 • Мнения: 1 087
Ако искаш да си сигурен, че някой ще гледа детето ти, претендирай за родителски права. Нямаш ли възможност родителите да ти помагат или да си наемеш детегледачка?
Не те съветвам да спираш да плащаш издръжката, защото майката може да те осъди много лесно.
Също така те съветвам когато даваш пари да ги даваш срещу разписка, защото докато работих, се срещах с много татковци, които даваха ей така паричките, а после майките ги съдиха, защото той си намерил нова жена.... ей така просто от злоба...

иначе сега си спомням, че сестра ми като беше малка постоянно фантазираше, че майка е бременна и беше разказала на всички съседи и родини  Mr. Green горката жена после се червеше да се оправдава  hahaha

# 4
 • Мнения: 862
Консултирай се с адвокат, дори във форума има такива, които дават консултации, погледни тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=591599.0 и се разрови малко. Като по-скоро не спираш издръжката, а действаш в посока по някакъв начин да ти се гарантира, че издръжката отива за дъщеря ти.
Засега определено е по-добре детето да живее с баба си и дядо си в семейна среда, защото един родител не дава пълноценно семейство, колкото и всеотдаен да е.

# 5
 • Мнения: 2 510
По принцип нищо не си в състояние да направиш.Да претендираш детето да ти го дадат в съда не можеш, защото не си в състояние да го гледаш.
За парите които даваш по закон не можеш да ги спреш, дори и да можеше, обикновено те са много по- малки от постоянните разходи по едно дете - храна, отопление, дрехи и т.н.
Ако това нещо спреш, то единствения потърпевш ще е детето ти.
Много често ми минава и мисълта при такива изказвания, че повечето мъже си мислят, че плащат издръжка не за детето си, а за майката.
Човек не може да се гледа с 50-100 лв. на месец. Помисли реално, ако ти разполагаш с такава сума би ли могъл да съществуваш?
При случай, че бившата ти жена си има бебе, то е съвсем реално разходите да се делят. Няма и друг начин.

# 6
 • Мнения: 1 224
При много от случаите бащите плащат издръжка на майката и тя я харчи за себе си.
Аз също не бих била съгласна с парите на моето дете да се гледа чуждо.

# 7
 • Мнения: 2 510
При много от случаите бащите плащат издръжка на майката и тя я харчи за себе си.
Аз също не бих била съгласна с парите на моето дете да се гледа чуждо.

Колко издръжка, та да има за себе си?

# 8
 • Мнения: 1 224
Колкото и да са, все има за какво да се изхарчат.
Какво, като вземат 50лв и ги оставят неизхарчени ли ?

# 9
 • Мнения: 2 510
Колкото и да са, все има за какво да се изхарчат.
Какво, като вземат 50лв и ги оставят неизхарчени ли ?

Как се гледа общо дете с 50 лв.
На едно дете 100 лв. ли са разходите на месец?

# 10
 • Мнения: 1 224
Няма значение това, нали в случая за друго говорим ?
Както видя, Тупак каза, че освен издръжката покрива и други разходи.

# 11
 • Мнения: 448
Maйката не се грижи за детето, харчи си изцяло за себе си. Просто се чудя, ако хвърли и бебето на майка си, кое ще гледа по напред. Аз не искам да спра пари от детето, искам с тях да и купувам необходимото. Демек да и ги давам в натура. Но няма да го правя, за да мога след 5-6 години да заведа дело и да си я взема. Като се замисля, то ако спра да и плащам, ще го използва в съда иначе няма какво да ми вземе и да ме осъди. Иначе за детето си винаги ще давам, тя няма да усети разликата, защото те парите пак за нея ще идат така или иначе. Исках просто да съм сигурен. Просто ако си остави и бебето там, едва ли на моето ще има всичко което е имало до сега. Те баба и и дядо и не са милионери, а като им дам пари сега няма проблем, знам че са за моето. Дано успеят да се справят с двете. Дано си гледа бебето и да няма промени за детето ми. Просто се чудя какво ще става от тук на татък.

# 12
 • Мнения: 2 944
     2pac, издръжката присъдена ли е или я плащаш на доброволни начала? Ако е присъдена, не я спирай. Освен изпълнителен лист, лихви и разноски по съдебното изпълнение, майката може и жалба в прокуратурата да подаде. Неплащането на две или повече присъдени месечни издръжки е престъпление. Ако те интересува, провери в Гугъл чл. 183 от НК.

ПП Като си представяш разходите по детето, не забравяй увеличените сметки за ток, вода, храна. И те се покриват с част от издръжката.  В твоя случай най-добре би било да се грижиш лично за дъщеря си. Иначе нямаш право да контролираш как се разпределят парите от тези, които я отглеждат.

# 13
 • Мнения: 1 087
Не си мисли, че няма какво да ти вземе... Заведе ли дело срещу теб, сумата ще бъде търсена от ЧСИ, колкото повече не плащаш, толкова повече ще вървят държавни такси и лихви и така един ден ще  си намериш работа на трудов договор и ще ти спрат заплатата, защото от глупост не си платил 300лв, а вече дължиш 3 000... Вервай ми!

Не знам колко пари даваш за детето си, но мислиш ли, че то живее безплатно у бабата? Или яде домати от двора и нищо повече?
Още повече казваш, че даваш сумата на баба й....
И в крайна сметка, на който не му харесва как гледат детето му, да си го гледа сам...
Не се заяждам, просто съм изумена от разсъжденията ти....

# 14
 • Мнения: 448
Присъдена е, до сега ги давам на баба и лично и ако баба и си я гледа ще и я давам пак. Но ако един ден родителите и вдигнат ръце и я оставят сама с децата си на улицата, не стига, че моето дете ще живее с нея, ами ще трябва да и давам парите на нея. Тогава моето ще е ощетено със сигурност. Не знам какво ще стане като роди. Той баща и(дядото) е вдигнал ръце отдавна и все и казва, че трябва да си гледа детето. Чудя се, как ще гледа две, след като не иска да гледа едно. Какво ли ще стане?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт