Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • UK
 • Мнения: 1 351
 Водих дело за заместено съгласие защото БНД отказа категорично да ми подпише. Първо се покри и не взе призовката, изкарахме справка и тя показа, че той живее на този адрес. Никой не го търси повече и делото се води без него. На 20 януари беше делото, мина много леко и бързо. Служебната адвокатка не зададе никакви въпроси, не възрази за нищо. Излезе и решението след около месец, със клауза да може да се използва в срока за обжалване но понеже ни беше страх, че някой митничар ще го достраши да ни пусни изчакахме законовия срок. В петък ни завериха решението и днес майка ми и синът ми кацнаха на английска земя. След делото извадих пълномощно на майка ми да може да напуска страната с детето като в искането към съда бяхме приложили и 3-то лице да може да извежда детето с пълномощно от мен. Не бяхме превели пълномощното и са имали малко проблем на летището в Лутан но когато майка ми е представила моите документи които случайно нямах место да взема след делото в които доказва, че аз работя и живея в Англия всичко беше наред.
В решението също е упоменато, че имам право да издавам паспорт на Валко сама което също е много важно понеже той изтича тази година. А БНД е задължен да изплати сумата от 700лв за разходи по делото, служебен адвокат и мой адвокат. Нямам намерение да му ги търся, той ще се опитва да ме заплашва и аз ще използвам това за да не ме заплашва.
 БНД не е виждал детето от 6 месеца, не се е обадил нито веднъж да попита как е. За Баба Марта изпрати мартеници които пристигнаха на 5-ти март с клеймо от 3-ти март.
 И така мили дами, аз успях.

# 1
 • Мнения: 28 711
Браво , Меги !  bouquet  bouquet  bouquet

Толкова се радвам за теб ! Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 2 510
Хубаво е, че всичко е минало бързо и без проблеми.
Просто да не повярва човек.
Успех на всички!

# 3
 • Мнения: 309
Снежи радвам се че, при тебе мина толкова бързо. При мене беше с обжалване, после няколко месеца минаха докато излезе решението на втора инстанция. А според закона този срок е един месец. Вече имам разрешението и за паспорт и за визи и за пътуване, но пак съм заложник на всяка 1 и 3 събота и неделя. Пътуванията трябва да ги съобразявам с учебния план (съгласна) и с режима на виждане. Въпреки, че на практика БНД не го търси, знам, че ако реша да пътувам веднага ще го използва да ме тормози за неспазване решението на съда за режима на виждане.

# 4
 • Мнения: 7 174
Поздравления!
При мен нещата бяха същите като при теб. Създателя се кри, не искаше да приеме документите, дори подозирам че не разбра и за какво го съдя, но в крайна сметка всичко свърши. Истинския проблем обаче възникна когато прочетох решението си в нета и установих, че не е отбелязана смяната на паспорта. Сега синът ми е затворник в чужбина. Добре че до 14г. му остава само една защото в противен случай не знам какво щях да правя.

# 5
 • Мнения: 3 365
Браво! Радвам се, че си постигнала това. Дано за напред БНД не ви създава повече пречки.

# 6
 • Сопот, Пловдив
 • Мнения: 1 012
Поздравления!   bouquet

# 7
 • Мнения: 8
Ех мами ,само да влеземе в шенген,Б.Н.Д взема детето  и хайде в чужбина....
И представете си в един ,хубав ден бъдете посетени от съдия изпълнител в Англия,че недавате Б.Н.Д ,да си  види детето Sad

# 8
 • UK
 • Мнения: 1 351
Ех мами ,само да влезе ме в шенген,Б.Н.Д взема детето  и хайде в чужбина....
И представете си в един ,хубав ден бъдете посетени от съдия изпълнител в Англия,че недавате Б.Н.Д ,да си  види детето Sad

Че кой не го дава? Той (ТИ) сам не си е използвал правото от 6 месеца. Добре дошъл е на адреса, никой няма да го спре но никъде в решението не ме задължава да му го водя или подобни. Хайде татковци не изтерясвайте, голяма част само устите са големи а в действията гола вода.

 Благодаря ви момичета, единственото което ме вълнува е бъдещето на детето ми. Не ме вълнуват никакви чувства на БНД повече. Достатъчно компромиси направих, стига толкова експеримент с бъдещето на детето ми.

# 9
 • Мнения: 28 711
Не се ядосвай , Меги ! Hug Hug Hug
Важното е , че ти успя !  bouquet

# 10
 • Мнения: 309
Хайде татковци не изтерясвайте, голяма част само устите са големи а в действията гола вода.
В повечето случаи е така. Когато искат да тормозят обаче следват непрекъснати обяснения при съдия изпълнител. Може да не се обажда и да не идва за детето но да се оплаква, че то не му е давано.
Не искам да пиша повече защото знам, че и татковците четат тука.
Само набелязвам проблема за да предупредя майките за евентуалните проблеми с БНД.

# 11
 • Мнения: 2 944
Поздравления Меги.

pavlinka1, ако таткото не го устройва да си посещава детето в чужбина, да си води дело за промяна с подходящ режим. Никой не задължава отглеждащия родител да живее вечно на едно и също място, заради удобството на другия.
И още нещо, никой не те задължава да си стоиш вкъщи повече от половин час (образно), след определения в решението. Който иска да си упражнява правата, ще си ги упражнява навреме, или след като те е уведомил предварително, и ти си приела да го чакаш.

# 12
 • Мнения: 324
Браво, Мегита! Честита да е радостта ти да виждаш и гушкаш синчето си всеки ден! Бъдете щастливи!

# 13
 • Мнения: 1 647
Браво и честито!  bouquet
Можело значи...Много се радвам за вас. Simple Smile

# 14
 • Мнения: 952
Честито   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт