Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 521
Здравейте,
в момента съм бременна съм в 8 г.с. Бях на гинеколог за потвърждаване на бременността  в 5 г.с. Гинеколога още при мануалния преглед каза, че имам голям полип на матката, който дори бил излязъл от матката и по принцип представлявал голям риск за бременността- отделно от това каза, че плодния сак е празен. Отидох и на друг гинеколог, който за щастие ми каза, че сака си е пълен, видяхме и сърдечна дейност, но и той потвърди това за полипа. Според него в 12 г.с. трябва да отида да вземат цитонамазка от него и в зависимост от резултата да преценим какво ще се прави и с полипа и с бременността. Обясни ми, че полипа по принцип може  да се премахне с пълна упойка, което не носело риск за самата бременност, а и премахването му било задължително, защото не се знаело как ще се развие под влияние на хормоните. Сега ми е много притеснено, не мога истински да се зарадвам, че съм бременна, притеснява ме и този полип. Някой сблъсквал ли се е с такъв полип през бременността и евентуалното му премахване?

# 1
  • Мнения: 9
Здравей, какво се случи с полипа ти? Аз съм в 9 г.с. и имам полип на шийката колкото череша.... ooooh!Но не искат да го махат, след раждането щели да го отстранят...

# 2
  • Мнения: 521
Здравей,
махнах го във Военна болница при доц.Василев. Неговото мнение беше, че е препоръчително да го махна, въпреки, че има доста лекари на противоположното мнение. Така и аз се почуствах по-спокойна.

# 3
  • Мнения: 27 524
В нашата отчетна тема има мама с полип, също не го махна. Случи й се на два пъти прокървяване, но нищо по-сериозно. След раждането ще го махат.

Общи условия

Активация на акаунт