Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте, за да не спамя темата за парковете реших да си питам тук отделно.Преди 2 дни се разхождахме със съпруга ми в парка и срещу  нас  от един завой изскочи доста голямо куче, боксер. Беше отвързано и собственичката му се появи доста по-късно, ходейки безгрижно.Жената видя,че стоя  и не мърдам от страх,а кучето се завира в мен и ме души.Съпруга ми и каза да повика кучето при нея и да го върже. Тя просто се изсмя и каза,че кучето си играе.Просто ни подмина госпожата. На 5-тото повикване кучето тръгна след нея.Тя бе на поне 150 метра от нас вече.
  Такова сърцебиене получих...Сега ме е страх пак да ида там. Питам се  какво трябваше да правим или по -скоро следващия път? Хубаво кучето и си играело, но ако ме беше захапало... кой гарантира ,че няма да го направи.То се видя ,че не реагира на команди.И  нали по закон трябва да е на верижка. Има ли изобщо какво да направя по въпроса? Идеята да сменя парка не става или да не стъпвам там също.
Имате ли опит в подобна ситуация и какво бихте ме посъветвали?

# 1
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 987
За коя страна става въпрос?

# 2
 • Мнения: 3
За Америка.за това пиша тук. Съпруга ми каза,че се е притеснил как съм блокирала,пребледняла и той не би допуснал да ме нападне кучето.Но аз още не мога да реша какво да правя. Щом има проблем трябва да му намеря разрешение.

# 3
 • Мнения: 2 563
За Америка.за това пиша тук. Съпруга ми каза,че се е притеснил как съм блокирала,пребледняла и той не би допуснал да ме нападне кучето.Но аз още не мога да реша какво да правя. Щом има проблем трябва да му намеря разрешение.

Макр и рядкост, има паркове, в които можеш да си пуснеш кучето. Ако не е бил такъв парк, можеш да подадеш жалба в местната полиция, която обаче няма да ти излекува фобията.

И аз бих пребледняла от страх, ако ме залае пуснат боксер, но само от едното подушване... Не е реалистично да очакваш някакви жестоки последствия за собственик на куче, което те душило и не реагирало на команди веднага.

# 4
 • Мнения: 2 093
мисля че има определени места, в които кучета могат да се разхождат без каишка и такива трябва да са обозначени. Ако не май си е нарушение и можеш да се оплачеш. Попитай служител на парка или потърси информация в Интернет.
Боксерите изглеждат страшни и е нормално човек да се уплаши от тази порода, особено ако се затича кьм някого. Свекър ми има боксер (снимката на аватара) и сьм голям любител на тези кучета. Боксерите са много социални, подходящи за деца и доста игриви, но от опит знам, че трябва да имаш контакт с такова куче за да ти хареса.
В никакъв случай не оправдавам постъпката на собствениците, защото те са били длъжни да си приберат кучето и да се извинят. Сьс сигурност можеш да си потърсиш правото.

# 5
 • Мнения: 1 776
Провери по интернет две неща: първо, във въпросния парк има ли забрана за кучета без каишка (в много паркове няма такава) и второ, какъв е телефонният номер на Animal control в твоя град/район. Ако в парка е забранено за кучета без каишки, следващия път звъниш на кучешката полиция. Като дойде собственичката, я питаш за името ѝ и им го даваш. Ако мъжът ти е с теб, може да погледне жетона на нашийника на кучето, там е записано името също. Animal control са хората, които пишат актове за безнадзорни домашни животни. Ако обаче в парка няма забрана, нищо не можеш да направиш. Аз не влизам в много местни паркове с децата си, защото там кучетата бягат свободно, а аз много се страхувам.

# 6
 • Мнения: 1 087
Мъжо също имаше фобия от кучета, но покрай мен започна да я преодолява. В такива случаи му показвах как кучето не е страшно и че си играе. Аз явно разбирам кога идва за игра  Mr. Green.
Иначе аз не бих допуснала кучето ми да ходи така при хора. Просто не е редно. На човека може да не му е приятно или да е алергичен. Ами ако има котка и е омирисан на котки? Другото, което би ме притеснило, че всеки срещнат ще ми пипа кучето и даже може и да го храни...
Както хора, така и собственици всякакви, ако парка позволява да се разхождат пуснати кучета, просто не ходи повече, ако не подай сгнал ако видиш такова.

# 7
 • Мнения: 3
Много благодаря за мненията.Определено бяха полезни- ще проверя как стои въпроса с правилника и дали е разрешено да са невързани кучетата и наистина ще взема  тел.номер на Animal control. За последните 2-3 месеца доста кучета сме срещали в същия парк и не е имало случай да не са вързани.Ясно си давам сметка, че ако кучето беше мъничко едва ли щях да се паникьосам толкова.И ако само ме бе подушило и отминало..но то се застоя доста при мен и как да знам че му се играе.Май наистина кучетата усещат кога го е страх човек.Пак ще ида там на разходка пък дано не пускам после тема как ме е поухапало едно куче. 
 

# 8
 • Мнения: 2 093
не мисля че има голяма вероятност да бьдеш ухапана от кучета.  Улични кучета няма, а домашните любимци едва ли ще те атакуват. Повечето собственици на кучета спазват етикета, явно си попаднала на несъобразителни хора, от които имаш пълното право да се оплачеш. Не го мисли толкова, все пак е нормално хората да си разхождат кучетата в парка.

# 9
 • Мнения: 421
аз разбирам авторката,защото и аз изпитвам страх от отвързани ку4ета.Не за мен оба4е,а за децата ми.Но пък в крайна сметка и ку4етата имат нужда да поти4ат все пак.Предполагам ,4е и стопаните им щом ги пускат отвързани,зна4и си знаят ку4етата ,4е не са агресивни.Като видя голямо отвързано ку4е,хва6там малкия за ръка докато отминем и така.

# 10
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Понякога собствениците на кучета забравят, че не целият свят е длъжен да си примира по домашните им любимци. Когато големият ми син беше новородено бебе го разхождах в количката и някакъв пес, с размерите на пони, притича да го души, а собствениците седяха и го гледаха с умиление  ooooh! Tired Като го изкъшках набързо и ми видяха физиономията, се извиниха. Конкретно за твоя случай, просто направи забележка на собственика, то животното не е виновно.

Общи условия

Активация на акаунт