Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 март 2012, 10:37 ч.

Някой ползва ли тази услуга на ПИБ?

 • 1 748
 • 5
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 634
Предварително се извинявам, ако темата не е за тук, но нещо се видях в чудо с поредното банково изискване и имам нужда от помощ. Crazy Казусът ми е следният - напоследък като тръгна да плащам онлайн с кредитна карта на ПИБ из разни сайтове всеки път ми иска някаква 3D идентификация за повече сигурност и ме препраща към сайта на ПИБ. Там е обяснено, че за да ми издадат въпросната идентификация, трябва да се регистрирам и да използвам успугата им "моята Fibank". Поне на пръв поглед въпросната услуга се припокрива с виртуалния клон на банката, където от доста време ползвам електронно банкиране и аз изобщо нямам нужда от нея, но кой ли ме пита. Tired
Сега чета общите условия на договора за ползване на "моятa Fibank" и оставам с впечатление, че уж безобидната услуга ме обвързва да я ползвам поне 12 месеца и ако я прекратя по-рано ще ми начисляват някакви такси и ще ми изискат да погася всички задължения към банката (предполагам се има предвид по кредитни карти, кредити и т.н.).
Ще съм благодарна, ако се включи някой, който е проучвал по-подробно условията на тази услуга. Хич не искам да се регистрирам за подобно нещо и вече се замислям дали да не си прехвърля сметките към друга банка, но ще е хубаво, ако някой сподели опит. Може пък нещо да не съм доразбрала условията...

# 1
 • Мнения: 1 453
Аз я ползвам отдавна и ми е много удобна. Основно е за гледане какво се случва по сметките ти и с картите, като имаш във всеки момент подробна информация, а не може да се използва за прехвърляне на пари и подобни, което би ме притеснявало и държах да го няма.
При положение че имаш някаква сметка в банката не виждам причина да искаш да ти се прекрати тази услуга. Сега от любопитство погледнах тарифата и не видях такса при прекратяване на услугата, но можеш да питаш на място.
Абе съвета ми е да не действаш прибързано, ти въобще проучвала ли си други банки и условията за всяко едно нещо което ползваш, евентуално как биха се променили ако се прехвърлиш при тях?

# 2
 • София
 • Мнения: 1 634
Досега не бях проучвала други банки, защото си бях доволна от електронното банкиране на ПИБ (много ми е удобно и минава почти без никакви такси). Аз нямам кой знае какви сметки за местене, така че санкции при прехвърляне в друга банка не би трябвало да има. Нямам кредити и т.н., ползвам само дебитна, кредитна карта и разплащателна сметка.
Всъщност това, което ме ядоса, е че ме задължават да се регистрирам за тази услуга при положение, че няма да я ползвам. Цялото следене на сметките си го правя през виртуалния клон, от там правя плащания и т.н. Сега видях на сайта им, че от 1 април започват да начисляват такса от 1 лв, ако продължаваш да получаваш по пощата извлеченията си за кредитна карта. Още есента исках да се откажа от тези извлечения, защото не ми трябват и не искам да хабят хартия за тях, но от банката ми казаха, че единственият вариант да се откажа е ако се регистрирам за услугата моята Fibank. Tогава отказах по същите причини. И какво се получава сега - аз не искам да получавам хартиени извлечения, а те ще ме таксуват за тях, защото не искам да им ползвам другата ненужна ми услуга. ooooh!

# 3
 • Мнения: 642
Услугата myfibank е безплатна, както сигурно си разбрала, там получаваш безплатно извлеченията си, а за 3D защитата може да ти се наложи да регистрираш картата си, ако пазаруваш по нета - има сайтове, които искат 3Д верификация преди плащане.
За да регистрираш карта /в случай, че решиш/ , отиваш в настройки на myfibank и оттам се преминава през процедурата.

# 4
 • Мнения: 63

Соник, и аз минах през това. Всъщност 3Д сигурността се грижи за твоята сигурност. За да плащаш с картата в интернет в сайтовете, които използват услугата, вече трябва да въведеш и една парола, която е известна само на теб. Така дори да загубиш картата, не може да се плати с нея. Банката явно е направила регистрацията задължителна, не само за да разберем за нея, а и да се регистрираме. Нямам нищо против, щом ще ми спести грижи занапред.
А Моята фибанк е много удобна. Така хем ще си оправиш регистрацията за 3Д сигурност, хем няма да плащаш 1 лв за извлеченията по кредитната карта. И да, Моята фибанк донякъде дублира възможностите на виртуалния им клон, но идеята е, че услугата е точно информационна. С нея не можеш да правиш преводи, така че спокойно можеш да си правиш справките навсякъде. Сама прецени дали ще я използваш, или само ще се регистрираш, за да оправиш тези неща, а след това ще се върнеш на Виртуалния клон. За ползването на моята фибанк не дължиш такси така или иначе.
Няма за какво да се притесняваш. Успех с регистрацията!

# 5
 • София
 • Мнения: 1 634
Благодаря за отговорите, момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт