Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7
Добър ден! Искам да кажа казуса в които се намира моя приятел, нямам възможност за консултация с адвокат в момента и за това бих желала ако имате възможност да дадете мнение.Става въпрос за следния случаи : Осъдиха моя приятел да плаща по 100 лв.месечно издръжка на сина му от първия брак.Той плащаше между 50-70лв.Бившата му съпруга се обърна към съдия изпълнител.Запорираха част от заплатата му докато не възстанови сумата задължена от него до края на миналата година. Той изплати цялата сума.Бившата му съпруга дигна запора , но ето сега тук се явява целия проблем за които искам помощ от вещо лице.
Съдия изпълнителката твърди че до пълнолетие и при положение че издръжките са минали през съдия изпълнител, бащата дължи пропорционална сума (в нашият случаи 65лв) два пъти в годината.През месец 6(юни) и 12(декември). Което прави 130лв, на година.Вместо той да купи нещо на сина си трябва да изплаща тази сума, още 5 години.
При положение че няма запор той дължи ли тази пропорционална такса на съдия изпълнителя?
Моля ако можете да дадате мнението си.Ще съм много благодарна!

# 1
 • Мнения: 28 739
Може да попиташ в тази тема :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=591599.510

# 2
 • Мнения: 7
мерси много зададох си въпроса там!!!!

# 3
 • Мнения: 863
Ами вероятно вече издръжките ще минават през съдия-изпълнителя.Трябваше да помислите за това когато е плащал по-малко от присъденото.Можело е да не стигате до там.

# 4
 • Мнения: 7
запора е вдигнат, но проблема се крие в  таксите които твърди съдия изпълнителя, два пъти в годината по 65 лв........това са около 1000 лв, вместо моя приятел да си ги даде на детенцето Sad

# 5
 • Мнения: 28 739
За да се стигне до там , значи човека е доста неблагонадежден ...
Ако си е плащал редовно , никой нямаше да го даде на СИ .

# 6
 • Мнения: 449
Вместо да си ги даде на детенцето или изобщо да не ги даде,май зора е да се стигне до там.

# 7
 • Мнения: 863
Дааа, голям проблем.Когато са давали по-малка издръжка, са се чувствали добре, че не дават всички пари на детето.Сега ги боли сърцето, че ще плащат на съдия-изпълнителя, освен че ще дават цялата издръжка.Голяма драма. ooooh!

# 8
 • Мнения: 449
Ужас нямам думи и аз,че и приятелката на многострадалеца се намеси,ама защо при нас? Ние сме тези,които едва ли биха и влезли в положените.Аз за себе си мога да кажа,че си представям как партньорката на БНД газ пикае от решението за съдът.

# 9
 • Мнения: 7
съпругата му има 4 салона за красота, той няма достъп до детето, тя е отказала пред свидетели че той няма право да взима детето. Беше му отсъдена издръжка от 50 лева,той плащаше повече(70-80лв), но няма достъп до детето, въпреки че в решението от развода пише че трябва да го взима всяка събота и неделя и през отпуската. А някои от коментарите(аз поисках мнение на вещо лице) са ненужни!!!! А сега за около 300-350лв съдия изпълнителя за 3 месеца запорира 1000 лв. и тези 1000 лева са стигнали около 400лв при детето.... И приятелката не страда за парите..... както беше написано в един коментар!!!!!!!! на фона на 600 лева надвзети от съдия изпълнителя и още около 1000 лв най малко ....вие ми кажете дали вместо да се дадат на детето трябва да ги прибира държавата!!!!!!

# 10
 • Мнения: 1 805
Цитат
той няма достъп до детето
Който иска намира начин!А начини за да види детето си има колкото си искаш!Нали има съдебно решение?!И моят ги дрънка същите,как аз не давам детето.Ама странно как да го дам,след като той не е дошъл да поиска да го види!Какво да го видИ,той един телефон не е звъннал през всичките тези години.?Ама той си я пее тази песен вече 12 години/на колкото е и детето вече/-аз съм една зла жена,която не му дава достъп до детето.
Така че,драга ми galkata123654, лично мен не можеш да ме трогнеш и с тази сърцераздерателна версия! Stop

# 11
 • Мнения: 863
Уж беше осъден на 100 лева, а плащал по-малко, а сега се оказа, издръжката била 50, а той давал повече.Авторката да вземе да си коригира малко историята.Най-малкото защото ако е бил редовен платец, е нямало да стигне до съдия-изпълнител.
А какво има съпругата му, теб не те касае.Приятеля ти също има ангажименти към детето си.

# 12
 • Мнения: 7
от развода му през 2005 е отсъдена издръжка 50 лв, той е внасял повече,от април май мисля че беше е отсъдена нова издръжка в размер на 100 лв. много ми е чудно happy_woman дали си прочела това което съм написала.... а и искам мнение от вещо лице, щом не може да дадете такова моля недейте коментирате!!!!!не си чешете езиците...!!!

# 13
 • Мнения: 28 739
Виж сега , тази тема е за всички , затова коментираме .
За вещо лице ти предложих адвокатската тема . Peace

Освен това , тук , в този подфорум всички сме потърпевши от безотговорни БНД-та и сме чувствителни по темата с издръжките .

# 14
 • Мнения: 7 787
Виж сега , тази тема е за всички , затова коментираме .
За вещо лице ти предложих адвокатската тема . Peace

Освен това , тук , в този подфорум всички сме потърпевши от безотговорни БНД-та  И .....и сме чувствителни по темата с издръжките .

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт