Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 129
Здравейте на всички, не видях такава прясна тема и реших да ви попитам дали знаете нещо повече за системното главоболие. Аз имам такива проблеми още от дете, откакто бях втори клас всеки петък едва се прибирах и заспивах до събота сутрин. Майка ми се чудеше и ме водеше по какви ли не лекари, но никой не откри причина... По-нататък кризите разредиха, но пък имаше и много тежки дни, в които дори повръщам от главоболие. Сега, от няколко месеца имам доста редовно главоболие всеки понеделник, но тази седмица и днес продължава... хапчетата понякога ми помагат, но понякога - не. Ходих преди две години на невролог, той не откри проблем. Единствено докато бях бременна, не съм имала главоболие, но след известно време проблемът се върна. Който има опит - споделете как е при вас и откривате ли лек за този проблем?

# 1
 • Мнения: 5 791
Същото жестоко главоболие, с повръщане години наред. Какви ли не изследвания, лекари, чудесии... Накрая се оказа, че имам скрит астигматизъм на едното око, който натоварва очния нерв. Лошото е, че ме гледаха поне петима очни лекари и никой не го видя. Намери го една възрастна лекарка след почти две-годишно ходене по мъките. Даде ми очила и забравих какво е главоболие.

# 2
 • Мнения: 129
Мерси, Алекс! Може и такава да е причината, ще проверя Simple Smile

# 3
 • Мнения: 1 897
Това е,на мен ми го откриха преди месец,откакто нося очила,вече не ме боли главата.Иначе същото положение,гадене и повръщане чак от болка.

# 4
 • Мнения: 129
Много ме окуражавате така, аз и без друго скоро трябва да ходя на очен лекар, ще попитам изрично. Благодаря

# 5
 • Мнения: 4 998
А какъв тип е главоболието? Пулсиращо, тъпо, половин глава или цяла, само зад окото, забелязваш ли кога започва, - след физическо натоварване, след емоционално, след седемне пред компютъра... Даваш твърде малко информация.

# 6
 • Мнения: 1 279
Вижте очното налягане. То също може да бъде причина за главоболие. Неточно определените диоптри-също. Но може да имате мигрена. В този случай помага Неолексан. Може да е тензионно главоболие, каквото е моето. Аналгин ми помагаше доста време. Сега вече 2-3г. съм на Аулин. Скоро ми изписаха и едно друго, което ще купя някой ден. Но е скъпо-около 30лв. Вашето както е с повръщане прилича на мигрена.  

# 7
 • Мнения: 129
Estlar - много е различно. Рядко започва от сутринта, обикновено е следобед и след натоварване. Седенето зад компютъра не е задължително.. тъпа болка е, по-скоро от слепоочията назад. Понякога се повлиява от кафе и хапване, но по-често  - не. А очното налягане сме го мерили преди известно време и беше ОК, то с какви темпове може да се променя?

# 8
 • Мнения: 4 998
Това, което описваш не звучи като мигрена, тя се проявява само в едната половина на главата. Може да е от кръвно - мен ме стяга така зад врата и слепоочията когато ми падне (затова да помага кафето и храната, че и цигарата в моя случай). Може да е от очите, а може да е дори от неправилна стойка продължително време. Мускулите се стягат и причиняват главоболие. Знам, че звучи абсурдно, но се нарича тензионно главоболие. Пробвай дали един най-обикновен масаж и промяна на стойката не променя положението. Виж и дали го получаваш в неработен ден, когато не се заседяваш толкова много.

# 9
 • Мнения: 1 279
Estlar - много е различно. Рядко започва от сутринта, обикновено е следобед и след натоварване. Седенето зад компютъра не е задължително.. тъпа болка е, по-скоро от слепоочията назад. Понякога се повлиява от кафе и хапване, но по-често  - не. А очното налягане сме го мерили преди известно време и беше ОК, то с какви темпове може да се променя?

Може сутринта да бъде добре-например 17mm Hg, а след обяд 30mm Hg! Може и обратното-сутринта да бъде високо, а след обяд-ниско. Затова е добре да се измери точно когато е налице силното главоболие. За кръвното налягане се отнася същото. Добре е и то да се измери в момента, когато главоболието е силно.

# 10
 • София
 • Мнения: 4 067
И аз съм с много силно главоболие, което липсваше докато бях бременна. На доплер се оказа, че заради шипове не се оросява добре мозъка. Имам и мигрена, свързана с цикъла. А на ирисовата ми казаха, че при пренапрежение нещо някъде се прегънало /по мозъка/, това също спомага. А също събирам и много границите на кръвното. Имам астигматизъм, но си нося очилата.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 2 083
И аз мога да се оплача от гадно главоболие. Понякога повръщам, лежа часове наред, светлината и шумът ме дразнят. А около цикъл няма да разправям..
Снощи например ме побърка, цяла нощ зад лявото око ме щракаше гадна болка, макар да взех Беналгин, и не можах да спя.
И аз като бях бременна, единични пъти ме е боляла глава.
Но след като родих.... ooooh! Ходих при екстрасенс (за по-друг проблем) един месец и за този 1 месец не ме боля глава! Но след това пак започна.

Общи условия

Активация на акаунт