Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 74
Здравейте мами! Моля дайте ми мнения за 68 СОУ, 150 ОУ и 163 ОУ в Дружба 2. Дъщеря ми септември ще е първокласничка и съм в много голяма чуденка къде да я запиша. 68-мо СОУ ми е най близо, но пък чувам повече отрицателни отзиви за него, пък и е СОУ. Другите две ОУ-та са ми на 4 спирки с градския транспорт. Имам още време до края на май да го премислям и обмислям, но ще съм ви благодарна, ако споделите с мен своите впечатления и мнения от тези училища. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  bouquet

# 1
 • Мнения: 126
Няма ли мами от Дружба

# 2
 • София
 • Мнения: 74
Ми май няма. Аз в Дружбенския форум бях питала и една майка ми отговори, даже си писахме за да ми разкаже защо не е доволна от 68 СОУ и защо е много доволна от 163 ОУ за което съм и много благодарна, но очаквах да събера още мнения и впечатления.

# 3
 • Мнения: 151
Моето дете учи 2 години в 68 СОУ - устискахме само първи и втори клас. Впечатленията ми от учителката - г-жа Джамбазова, бяха много добри - много стабилен и свестен учител. Ако все още преподава в училището би трябвало тази есен да поеме първи клас. Обаче на мен изобщо не ми допадна средата - големите ученици пушеха на стълбите на училището, когато малките влизаха и излизаха покрай тях. Раздаването на неприлични жестове между големите ученици си беше обичайно и ред още подобни неща /контрол и изискване на дисциплина от страна на учителския състав към учениците - никакъв/. След трети клас напуснаха още няколко деца, а след четвърти още  и повечето от тях се преместиха в 119 СОУ на Плиска.
Нямам информация дали през последните 2-3 години нещата са задобряли, дай Боже да е така.

# 4
 • София
 • Мнения: 364
Хайде споделете защо  е за предпочитане  163 - то .

Иначе аз записах дъщеря ми за предучилищна в 68 -мо  но  за първи клас няма да е там .

# 5
 • София
 • Мнения: 3 737
Живеем в квартала и имам някакво наблюдение аз 68 соу. Тази картинка - биричка и цигари заедно с охраната - съм я виждала много пъти на стълбите на училището. Училището е средно и в него остават да учат тези, които никъде не са ги приели след 7 клас. С две думи - средата мнооого кофти. Разходи се дотам, постой в двора и им чуй приказките и поведението. Не бих искала детето ми, макар и в първи клас, да е свидетел на това.
Не мога да кажа нещо конкректно за обучението в началния курс, защото нямам преки наблюдения.

Познато дете учи от 1 клас в 163 ОУ, сега е четвърти клас. Знам, че родителите са доволни.

В 150 има хубав плувен басейн. В 68 също има басейн, но не работи от години и няма изгледи да заработи скоро. Да не се вържете на обещания, че басейна ще работи наесен - всяка пролет от години обещават на родителите на бъдещите първокласници, че от есента ще заработи и все не заработва.

На ваше място бих избрала 150 или 163, най-вече заради това, че са основни.

# 6
 • София
 • Мнения: 74
carlinka05 къде ще я запишеш. За 163-то както и за 150-то чувам само хубави неща. Те и двете са Основни училища, първокласниците са си отделно. Докато 68-мо е СОУ, първокласниците не са отделно, от двама човека вече чувам че отивайки да си вземат децата, не ги намират в училището, а по пазара или са си вече пред блока, а те все пак са първи клас, и ги водели, че са избягали. Тази година са сменили директорката заради някъкъв проблем с единия от първите класове, но не знам подробности. Утре сме на Ден на отворените врати на 68-мо СОУ. Ако се интересувате ще пиша какво съм видяла и кое ми хареса и кое не. 

# 7
 • Мнения: 2
Здравейте,
Преди 9 г. записах дъщеря си в 68о(аз самата навремето съм учила в него) и бях много разочарована от училището.Накратко ,дисциплина никаква,още първия срок я блъснаха със всичка сила по коридора големите и си остана  за месец на легло с тежко комоцио у нас,по време на моето ходене да я взимам от занималня или съм я търсила из квартала ,като полудяла, защото никой не знае къде е ама не я и търси(първи клас!!!) ,или докато се опитвам да говоря с възпитателката в краката и на двете ни(буквално) деца се пребиват от бой и никой не ги и поглежда.Не коментирам ,че никога възпитателката (тя сама ми обясни че е такава и не й влиза в ангажиментите да учи децата а само ги отглежда докато нахалните им майки се щляят насам натам)не попита колежката си преподавател какви са домашните на децата.Не е за учудване и ,че от дъщеря ми и други родители знам ,че децата и в редовен час половината се бият,търчат като изтървани ,танцуват и пеят,а когато съм питала детето си "какво прави г-жата в тая ситуация ?",дъщеря ми ми казваше "ми нищо,гледа над главите на децата и си разказва урока"...повтарям в ПЪРВИ клас всичко това.Разбира се имах и много други проблеми но те са свързани с г-жата на дъщеря ми и не са валидни за всички макар че са отговорност на директорката също както и липсата на дисциплина.Преместих я в 119о и лека полека детето понавакса.Ако някой очаква детето му да научи нещо в това училище много се объркал..и не е само при една учителка а е като цяло така в цялото училище.Сега записвам сина си (в 125о ако ни вземат,че сме дружбенци)и като резерва съм избрала 163о, защото имам добри отзиви  за дисциплината от познати,училището е основно т.е. ги няма големите хуни,а другото е въпрос на късмет с госпожата ..но при липса на каквато и да е дисциплина и най-добрата госпожа не е вълшебник та да учи децата.Мога само още нещо да вмъкна..чух че поради тотален отлив на деца 68-о се опитват да си отдадът двата последни етажа под наем и това е училището което отвори врати с 2800 ученика и трисменен режим на работа(с трета междинна смяна и класове от по 36 деца )..Ако някой има още съмнения да иде в учебен ден и без да иска да се обърка да отвори врата на 1ия етаж или да изчака междучасието..сами ще видите.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 737
Преди 3-4 години картинката в 68 беше същата.

# 9
 • Мнения: 47
Привет, синът ми учи до 7 клас в 163-то.Много съм доволна,на изпитите след седми клас се представиха много добре.Там няма голями ученици.Началния клас е в отделен корпус.
Тази година първи клас ще поеме г-жа Крачунова (беше наша класна от 1-4 клас) -много е добра като учител и като човек.Бих я определила като "квачка с пиленца" в добрия смисъл на думите.
Училището е най-доброто от кварталните.Ние също сме на 4-ри спирки от него-но това не ни беше проблем.
Директорката е много амбициозна,охраната пуска да се влезе само срещу лична карта без значение къде отиваш.За 68-мо не съм чула нищо добро,въпреки че живеем срещу него.За 150-то нищо не знам.Чувам добри отзиви за 4-то в Дружба 1.Мисля,мисля че има математическа паралелка.

# 10
 • София
 • Мнения: 877
Включвам се и аз по темата, че и нашето време наближава. Догодина каката ще бъде първи клас и аз отсега разучавам.
До майката, която пита за трите училища. Според мен също е по-добре за малки деца (до 4-ти клас) училището да бъде ОУ, а не и с гимназисти. Иначе за 68-мо и аз съм учила там, и тогава беше добре, но и аз бях в математическа паралелка. Имам позната майка, те живеят точно срещу училището, но е записала детето си в 12 СОУ, защото изобщо и не иска да знае за него. Аз много мисля за 150-то, защото явно остава единственото у-ще в Дружба с работещ плувен басейн, а дъщеря ми много обича и даже сега в градината ходи на плуване и не ми се иска да й прекъсвам този спорт. Но пък събирам и аз мнения в момента от майки на първолаци в това училище и ако те са доволни, може би ще сме там от догодина, живот и здраве.
За 163-то имам много противоречиви мнения от майки.
Успех желая и дано изборът ви е правилен  Hug

# 11
 • София
 • Мнения: 364
sofy моля те сподели какво си чувала за 163- училище

# 12
 • Мнения: 1 525
Споделям писаното по-горе.
Синът ми го записах в 68-мо като най-близко.
В трети клас го преместих в 163-то и нито за миг не съм съжалявала. Благодарение на една майка, чието дете учеше там разбрах каква разлика има в двете училища.
Ако трябва да се избира между тези две училища - за мен избора би бил ясен и днес.
# 13
 • Мнения: 2
Аз уча в 150.Седми клас съм и нямам търпение да се махна оттам.От 1-4-ти клас става.Но ако искате и след това просто ще останете разочаровани.Аз от първи до четвърти клас бях при г-жа Марийка Атанасова и тя беше много добра,другите учители от началния курс не ги познавам.Общо-взето 150 е едно пропаднало училище и съжалявам,че не послушах майка ми и след 4-ти клас не се махнах оттам.Успех! Wink

# 14
 • софия
 • Мнения: 2 209
  Майка съм на ученичка във 2 клас на 150ОУ. До 4 клас не виждам никакъв проблем да се учи в това училище , стига  детето да попадне на добра класна. Нашата е супер амбициозна , подбра си класа и има дисциплина в часовете й. За учителките, който сега ще поемат първи клас нямам мнение. И не забравяйте , че до 4 клас значение имат три неща - 1 класната, 2-ро близостта и трето базата.
Още от сега мисля какво да я правя в 5 клас. Много разпасано става.

Общи условия

Активация на акаунт