Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 март 2012, 10:55 ч.

МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 46 ТЕМА

  • 71 626
  • 724
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 109
МАШИНА ЗА ХЛЯБ-46 тема

 

       


В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

   





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:









оформяне на питки и тестени изделия
оформяне на двуцветно тесто
козунак

предишната ни тема

ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ. Peace

# 1
  • Мнения: 1 109
като за начало - едно предизвикателство от мен Laughing

# 2
  • Мнения: 39
Ами аз може ли пак да си изплача мъката ...  Wink

Преди няколко дена правих хляб по рецепта на Evjeni (темата с рецептите 1-ва стр.)

Хляб със сирене и маслини (750 гр)
 240 мл вода
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. захар
3/4 ч.л. сушена мащерка
1 1/2 ч.л. сол
360 г брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
---
55 г натрошено сирене
6 с.л. едро нарязани зелени маслини
3 с.л. нарязани сушени домати
3 с.л. брашно

Постави първите седем съставки в указания ред в машината. Нагласи машината на програма за бял хляб. Пусни я да меси.
Размеси останалите съставки добре. Постави ги в машината след първото месене или при сигнала за поставяне на добавки.
Аз поставям вместо указаните маслини и сушени домати каквото имам в момента -- само маслини, само сушени домати, черни вместо зелени маслини, чушки, лютеница. Понякога добавям чесън или песто. Мащерката, разбира се, може да се замени с други подправки -- например чубрица. Гледам количеството смес да не се променя и влажността да остава същата


Хлябът не ми се получи. Спазих точно рецептата. До като изсипвах добавките, ми направи впечатление, че тестото е много кашаво и реших да добавя още няколко лъжици брашно около 3-4 супени. След като всичко добре се разбърка видях, че тестото стана много гъсто и предположих, че нищо няма да излезе. Тъй като трябваше да излизам оставих машината да си работи. Като се прибрах, резултатът беше ненадигнал се хляб, т.е беше горе-долу до половината на контейнера и от вътре седеше като недоизпечен/ глетав. Пекох на 1ва програма, която е за основен хляб с времетраене 3ч. и13мин.

Някой правил ли е този хляб и къде може да съм сбъркала при така представената рецепта?   bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 11 177
  Момичета и момчета, може ли засега само да се запиша, да ви следя.Когато мога, пак ще показвам хляб! Hug

# 4
  • Мнения: 177
  Момичета и момчета, може ли засега само да се запиша, да ви следя.Когато мога, пак ще показвам хляб! Hug

И аз при теб,мила. Hug

# 5
  • Мнения: 307
записвам се да следя Simple Smile

# 6
  • Мнения: 781
Вече все по-често пека хляба във фурната и много се харесва от всички. За съжаление не винаги имам време.
Сега ще започвам с козунаците, да видим какви ще ги скопосам  Laughing

# 7
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 720
Вместо запис да споделя вчерашната ми успешна проба: съчетах ръжено, типово и бяло брашно; тъмна бира и вода (имах само 100 мл. останала бира), замених бялата захар с кафява тръстикова и пуснах на светла коричка, основна програма.
Хлябът стана великолепен, пухкав, вкусен, за първи път изяждаме един хляб за един ден. Днес повторих рецептата, но с айрян поради липса на бира и чубрица към брашното. Сега го чакам да обиколи нивата, та да го разрежа, но ухае доста подканващо.  Wink

# 8
  • Мнения: 513
Искам да попитам някой който има същия модел като тази хлебопекарна http://zakuhniyata.tehnika.zora.bg/catalog/product_details/hlebo … inlux_fbm_1580n/#
ако е пекъл пълнозърнест хляб, какви тънкости има понеже вече втори път се опитвам на програмата  за пълнозърнест хляб-№2 да изпека такъв,  newsm78 но уви не ми се получава както трябва. Хлябът се опича и е даже доста  вкусен, Thinking но "капачето" му спада и става или равен или хлътнъл даже.

# 9
  • Мнения: 513
    newsm78Четох в блога, намалих маята но пак не ми се получава Thinking, затова, който има като  този модел и има опит с пълнозърнест хляб моля нека да отговири или да ми пише на ЛС, ще му бъда благодарна.

# 10
  • Мнения: 193
като за начало - едно предизвикателство от мен Laughing


Мммм това ще стане мн красиво като се изпече

# 11
  • Мнения: 1 046
buffy, правила съм много пъти този хляб и винаги ми се е получавал. Всеки път обаче следя изкъсо топката тесто, защото добавките са ми различни.

Сега смених брашното и хляба нещо не става. Ще видя как и къде да го пробутам брашното. В тази връзка някой беше писал, че и при него не става в последно време - да не е сменяно брашно или по-скоро да не сме взели от едно и също брашно? Моето е от Метро, някаква тяхна марка Хорека.

# 12
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 194
Записвам се , да не изпусна нещо Wink.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 946
Здравейте!
Приемате ли нови в темата  Grinning

От мен един козунак по Икономичната рецепта за козунак на Зиче   bouquet
(половин доза - месен и изпечен в машината, извадих тестото преди последното втасване, разделих на три, леко ги намазах с олио и оплетох, сложих го пак в машината да се пече)

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 535
Цитат на: lideto70 link=topic=64857а, з1.msg21491180#msg21491180 date=1332349159
Здравейте!
Приемате ли нови в темата  Grinning

От мен един козунак по Икономичната рецепта за козунак на Зиче   bouquet
(половин доза - месен и изпечен в машината, извадих тестото преди последното втасване, разделих на три, леко ги намазах с олио и оплетох, сложих го пак в машината да се пече)

Добре изглежда. Поздравления. Само, ако може да постнеш рецептата, защото страницата, която се отваря ми е с въпросителни вместо букви.

Общи условия

Активация на акаунт