Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 март 2012, 21:12 ч.

Въпрос за млечни зъби

  • 927
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте. Аз съм на 13 години, в началото на април прaвя 14. Имам крив, горен, втори зъб (отдясно). Заради него носих шина.От нея ми се оправиха двата зъба,но другия остана крив.  челюста ми е малка и това е главната причина. Преди месец ми правиха ренгенова снимка. Двата ми горни кучешки са млечни,а постоянните растад перпендикулярно да горните. Натискат нервите и могат да им навиреният сериозно. Стоматолог ми каза да ми се извадят зъбите с упойка и след два месеца, да види дали са тръгнали на правилното си място.Ако не, ще ме оперират със сечение ( нещо такова , не съм убедена).Ако тръгнат правилно- брикети.
1. Въпросът ми е такъв -  Много ме е стаях за ваденето на двата зъба, дори и с упойка. Вадиха ми зъб с 2 упойки и боля УЖАСНО много, просто невероятна болка. Сега зъбите са 2, а и няма да изглеждам добре. Чух ,че слагали брикети и в дупката,за да дърпат зъбите. На мен не ми е възможно да ходя без зъби, а и ме е страх от болката при вадене ! И веднага след изваждането, могат ли да се олят брикетите и колко време трябва да се седи с тях ?
Може ли да ми препоръчате стоматолог и информация за брикетите и слагането ? Благодаря предварително Simple Smile Могат ли веднага след ваденето да се сложат Брикетите и колко време трябва да стоя с тях ?
P.S - !!! Съжелявам за Правописните грешки !

# 1
  • Мнения: 9 990
Здравей, мила!Късно ти чета поста, може да е минало при теб всичко..
Миналата седмица пуснах една тема по този повод.Моята дъщеря обаче е на 9 години.Поради проблемна захапка и липса на място, нейното лечение започна още преди 2 години.Към днешна дата процесът си тече, а двата млечни кучешки са премахнати.При нея ситуацията е-да се махнат по два млечни СЕГА, не на 14-15.Това са кучешкия и четвурти-този след кучешкия.Да избият четвъртите постоянни, да извадим и тях, и това, което се освободи като място ще е за кучешките.По принцип, от панорамната снимка се вижда, че те слизат последни.Ами-това е.За сега са извадени два млечни-кучешките.Предстои вадене на 4 млечни, след това на 4 постоянни.През това време, ще бутаме предните зъбки назад със скобата на шината, за да оправим захапката.Така или иначе при нея ще се стигне до интервенции, поне да скъсим периода, подпомагайки природата, като извадим млечните, да слезнат по-бързо постоянните, че по принцип при нея е по-бавен процеса.
Успех ти желая! Hug
ПП.Посети Стоматологията, ако си от СФ, там са кабинет до кабинет-ортодонти +стоматолози.Такава комбинация ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт