Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 март 2012, 11:06 ч.

печалба от Австралийската лотария

 • 6 036
 • 15
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 167
Търсих за подобна тема, но не открих.
Става въпрос за следното: днес получих в електронната си поща страхотната новина, че печеля крупна сума от австралийската лотария. Цифрата е 650 000 щатски долара. Помислих си - кой ли би се хванал на тези глупости, но знае ли човек?! Толкова много хора "изгоряха" с телефонните измами... Пуснах една справка в Гугъл и разбирам, че един от българските ежедневници също е "печелил", помествам статията:
това е писмото

"Уважаеми късметлия, честито! Щастливи сме да ви информираме, че е одобрено да ви се изплатят 500 000 британски лири награда от Австралийската международна лотария.

Имейл с такъв текст (виж писмото в галерията) получи журналист от „24 часа" . В писмото, което е преведено (най-вероятно от машина) на много лош български, се казва още: „Вашият имейл адрес е прикрепен към билета номер; 4700172507056490102 сериен номер 7741134002 тази партида привлича късмета Y номера, както следва 5-13-33-37-42 бонус number17, който впоследствие спечели Тото във втората категория".

Според посланието всички участници в лотарията са били избрани чрез компютърна система balloting от общо деветстотин хиляди имейл адреса от Канада, Австралия, САЩ, Азия, Европа, Близкия Изток, Африка и Океания като част от международна програма за промоции, които се провеждат ежегодно.

Как щастливците да получат своята награда: Просто се обърнете към нашия доверен агент, мистър Джонсън Дюк (johnsonduke14@live.com). Контакт от от понеделник до петък, телефон +447045746292.

Изискват се следните данни, които трябва да бъдат изпратени на мистър Дюк:

LOTTERY WINNERS ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ НА ПЛАЩАНЕ.

Пълно име ..................... .................... .........
ДАТА НА РАЖДАНЕ .........................................
АДРЕС ................................................. ..
ПОЛ................................................. .........
ВЪЗРАСТ ................................................. .......
НАЦИОНАЛНОСТ ...........................................
СУМА WON ............................................
Професия ............................................
ТЕЛЕФОН .............................................
EMAIL ................................................. .. ..
ДАТА ................................................. .....
WINNER РЕФ / ПАРТИДЕН NO .. .......................... Одобрени за плащане.

Писмото е подписано от Керъл Сладки, онлайн координаторът за австралийската международна лотария.

Печелившият „24 часа" е посветил не едно разследване на така наречените нигерийски измами, каквато е току що описаната схема. Те целят основно две неща:

1. Да получат и съответно използват лични данни от наивни хора, които вярват, че могат да спечелят половин милиард лири от лотария, в която всъщност никога не участвали.
2. Да подлъжат същите наивници да им изпратят незначителен спрямо огромната награда банков превод за освобождаване на печалбата от данъци. Обикновено става въпрос за няколко хиляди евро или долари, които немалко хора превеждат без да се замислят дълго. След това обаче дълго чакат да пристигне печалбата им.

Нигерийските схеми изглеждат наивни и дори нелепи, но статистиката на ФБР показва, че в световен мащаб всяка година 1 милион подобни схеми постигат успех. Естествено при такава успеваемост, нищожен риск и ниски разходи опитите за лесно измъкване на пари ще продължават."

Това е извадка от друга статия по темата:
"...Забележете обаче телефонния номер, който ви се дава в текста, за да се обадите: +447045746292. Изглежда истински. В подкрепа на това предположение една бърза проверка показва, че въпросният номер излиза при търсене в Гугъл  цели 186 пъти, при това в писма със същия текст на различни езици, и то от няколко години насам. Което може да означава само едно: че номерът е верен, но и че е от онези специални номера, на които като се обадите, броячът им се завърта като бесен и за минута ви източва цяло състояние от телефонната сметка. Един и същ е и имейлът, които се дава за връзка. Което също навежда на мисълта, че е истински. И че ако се обадите на него, спрямо вас ще бъдат положени всички усилия, за да ви бъдат измъкнати пари по всевъзможни хитроумни начини. Възможно е целта на тези писма да е и друга: събиране на лични данни. Забележете, че в писмото се иска да посочите трите си имена, датата на раждане, професията, телефона  и адреса на електронната ви поща. Но ви предупреждават да си мълчите, за да не развалите работата (им) – виж в края на писмото. И да не ги безпокоите с глупавите си въпроси по електронната поща, а направо да въртите шайбата до онзи телефон."

# 1
 • София
 • Мнения: 774
И аз "спечелих" вчера, направо го изтрих без да го чета цялото

# 2
 • Мнения: 170
И аз "спечелих" вчера, направо го изтрих без да го чета цялото

Тюх, трябваше да дръннеш на тел-а им, току виж после се беше включила в съседната тема - Какво и колко струва да си милионер в България, а сега на, отървахме един споделен челен опит... Laughing Laughing Laughing

# 3
 • Мнения: 3
Темата е за да ни информира, че по пощата пращат СПАМ, така ли?

# 4
 • София, център
 • Мнения: 3 450
Темата е за да ни информира, че по пощата пращат СПАМ, така ли?

Не. Темата е, за да ни наведе вниманието към пореден опит за измама.

Защото, ако не знаеш, въпреки, че предупрежденията за телефонните измамници само дето и от душа не започнаха да валят, все още има възрастни хора, които дават пари, за да спасят "катастрофиралите" си деца.

Ей за т`ва е темата.

# 5
 • Мнения: 6
Темата е за да ни информира, че по пощата пращат СПАМ, така ли?

Не. Темата е, за да ни наведе вниманието към пореден опит за измама.

Ей за т`ва е темата.

Бах'ти тъпата тема. Тази тема е директна обида към пишещите тук. Явно автора на темата е преценил, че тук, в Бгмамма, са се събрали шайка малоумници, които само чакат да получат подобно писмо и хукват да си търсят парите от австралийската лотария. Явно някой ни мисли за пълни малоумници за да пуска специална тема да ни предупреждава за толкова плосък опит за измама.

# 6
 • Мнения: 3 611
Темата хич не е тъпа.Мой познат за малко да получи инфаркт лани.. Peace
Тая схема е от доста отдавана.Добре е хората да са информирани.

# 7
 • Мнения: 6
Темата хич не е тъпа.Мой познат за малко да получи инфаркт лани.. Peace
Тая схема е от доста отдавана.Добре е хората да са информирани.

Ами това казвам и аз. Схемата е много стара и всички сме информирани отдавна... Нужно ли е да ни информирате за всеки тъп спам, който получавате в пощата си.

# 8
 • Мнения: 11
Ха и аз се бях вързала леко на времето(2006г.), ама бързо схванах далаверата и им турих една майна, те също не ми останаха длъжни хи-хи:)

# 9
 • София
 • Мнения: 167
Първо, не считам, че в Бг мамма "са се събрали шайка малоумници", тъй като и аз съм от тази "шайка" от доста време.
Второ, измамата може и да е от ледниковата епоха, но аз едва днес разбрах за нея, въпреки че ползвам ел.поща от доооооста време.
Трето, тема, която считам за "Бах'ти тъпата тема" просто подминавам без да чета, пък камо ли да пиша.

# 10
 • София, център
 • Мнения: 3 450
И аз за първи път чувам.

Знам за нигерийското наследство, ама за австралийския джакпот не бях чувала.

# 11
 • Мнения: 2 090
Е, те схемите са много. Баламите също.
Такъв тип спам, с някакви нечувани печалби е толкова очевидно измамнически, че дори не бих си направила труда да прочета целия мейл.
Наследство, лотария, случаен принцип или "ти си 6 000 000 000 посетител"-  в този живот никой не дава нищо на никого без да има някаква далавера. Още повече пък, ако за пръв път чуваш за това.
Как може да спечелиш от игра, в която никога не си участвал?

# 12
 • Мнения: 3

Бах'ти тъпата тема. Тази тема е директна обида към пишещите тук. Явно автора на темата е преценил, че тук, в Бгмамма, са се събрали шайка малоумници, които само чакат да получат подобно писмо и хукват да си търсят парите от австралийската лотария. Явно някой ни мисли за пълни малоумници за да пуска специална тема да ни предупреждава за толкова плосък опит за измама.
+1 za никсъна. Днеска получавам на единия си мейл "любовно обяснение" от някой който не познавам. Да пусна ли тема?

# 13
 • Мнения: 5 691
Аз пък по-голям късмет извадих към милионче от канадската ,и няколко дена по-късно за наследство ме търсиха от починал мой роднина в Италия  Laughing

# 14
 • Мнения: 2 093
аз получавам поне 10 емаилс на ден с печалби, лотарии и наследства. До момента сьм вече билионер Simple Smile. От време на време ги преглаждам за да се позаблявам. Не знам защо им се впечетлявате толкова на тези спамове, ясно е че ако не си пускал лотария, вероятността да спечелиш $$$$$$$ е 0 и освен това едва ли ще бьдеш уведомен по този начин. Сьщо ако сложите заглавието на сьобщението в тьрсачка, ще ви излезе информация че е спам.

Общи условия

Активация на акаунт