Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ян. 2006, 11:32 ч.

Телешко с риган и маслини

  • 1 190
  • 5
  •   1
Отговори
  • In transit
  • Мнения: 3 841
Рецептата е италианска, в оригинал беше с агнешко, но стана чудесно и с телешко.
5-6 телешки пържоли, моите бяха от плешка май, се накисват в марината от чаша червено вино, сока на половин лимон, черен пипер, 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън. Оставя се да преседи 24 часа. След това месото се подсушава в салфетка и се овалва с брашно. Запържва се в нагорешен зехтин докато се зачерви и от двете страни. Към зехтина се добавя 1/2 чаша телешки бульон и сока на 1/2 лимон, месото и се захлюпва да къкри 30-40 минути на бавен огън. Добавя се още 1/2 чаша бульон, черен пипер и малко риган и се оставя да къкри до готовност. При мен беше готово за около 1 час. Накрая добавяте 150 г черни маслини без костилка ( а може и черни и зелени) и още малко риган. Изваждате месото и го нареждате в чиния, а към соса добавяте 2-3 лъжици заквасена сметана и заливате месото.
 Да ви е сладко!

# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 668
Имам и агнешко, и телешко във фризера - така че ще експериментирам. И без това ми е трудно да измислям разнообразни яденета с телешко, благодаря за идеята.

# 2
  • In transit
  • Мнения: 3 841
Имам и агнешко, и телешко във фризера - така че ще експериментирам. И без това ми е трудно да измислям разнообразни яденета с телешко, благодаря за идеята.

В оригиналната рецепта ангнешкото не се маринова предварително и не се реже на парчета, а се прави с цяло парче месо. Останалото е същото.  Wink

# 3
  • Мнения: 781
Мммммм......това звучи вкусничко Grinning А дали може да се получи без да се запържва месото? Thinking

# 4
  • In transit
  • Мнения: 3 841
Мммммм......това звучи вкусничко Grinning А дали може да се получи без да се запържва месото? Thinking

Ами опитай Simple Smile Нали все пак в зехтин се запържва не би трябвало да е много вредно  newsm78

# 5
  • Мнения: 6 144
Благодаря, Мики, звучи страхотно и непременно ще го пробвам Знаеш, че у нас уважаваме телешкото.

Ралица, запържването цели да оформи коричка около парчетата месо, така че при готвенето соковете му да не изтичат. Затова ако пропуснеш запържването, може да не е така сочно. За да остане здравословно, само леко го пръжни, колкото да "хване" леко, не чакай да се изпържи до готовност.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт