Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 март 2012, 14:17 ч.

И това ли е измама?

  • 1 046
  • 1
  •   1
Отговори
  • на брега на реката
  • Мнения: 140
И това ли е измама, не знам английски и не съм се регистрирала, но ми излиза банер в Дир-а а и в други сайтове и съм любопитна.          
http://www.career-chronicle.com/job-news/in-breaking-news.php?ex=109&c1=cpx

# 1
  • Мнения: 1 129
Попаднах на информация от официалния блог на Гугъл :
http://googleblog.blogspot.com/2009/07/how-to-steer-clear-of-money-scams.html

"We're seeing disturbing cases in which websites, emails and advertisements claim that you can make large amounts of money from home with very little effort using Google products and services. They're designed to look like they were written by a regular person, just like you, who stumbled across an amazing opportunity to make their monetary dreams come true. What they don't tell you clearly is that Google is not affiliated with these sites and that they may add extra charges to your credit card or misuse your personal information."

"Наблюдаваме притеснителни случаи на твърдения в уебсайтове, и-мейли и рекламни съобщения, че можете на придобиете пари в големи количества влагайки много малко усилие от вкъщи, използвайки продукти и услуги на Гугъл. Оформени са да изглеждат сякаш са писани от обикновен човек, също като вас, попаднал на невероятна възможност да осъществи финансовите си мечти. Това, което не ви казват, е че Гугъл не е свързан с тези сайтове, както и че можете да бъдете допълнително таксувани по кредитната си карта, а с личните ви данни да бъде злоупотребено."

Самият пост е от преди няколко години, но мисля, че съдържанието му е адекватно. Попаднах също и на информация за подобна схема, но не само от името на Гугъл, а и на Яху (от 2009г.)
http://www.snopes.com/fraud/employment/google.asp

Така набързо не намирам някакъв по-актуален източник, но като цяло изглежда твърде хубаво, за да е (цялата) истина.

Общи условия

Активация на акаунт