Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 март 2012, 15:12 ч.

Знаете ли трик за приготвяне на крехко месо?

  • 2 107
  • 13
  •   1
Отговори
  • Велико Търново
  • Мнения: 358
Моля, ако някой знае как да няправяжилаво пуешко месо по-крехко да сподели. Идкам да сготвя за бебето и ако  някой знае как да направя месото по-крехко ще съм благодарна  Heart Eyes

# 1
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Мариновай го за 1 час в намачкано киви.Кивито съдържа вещество,което размеква съединителната тъкан(жилите) в месото.После след кулинарната обработка не се усеща изобщо вкуса на плода.

# 2
  • София
  • Мнения: 16 391
Начукай го яко Simple Smile Нарежи го напречно на влакната и го начукай.

# 3
  • по пътеката
  • Мнения: 3 109
под капак най-крехко става! ина4е в марината ,о4укано и добре разрязано , но да не  прекалено тънко!

# 4
  • Мнения: 68
...месото смляно на кайма и след това на топчета в супа или както решиш можеш да го приготвиш... Според мен това е един много сполучлив начин... Моите деца много харесват всичко приготвено с пуешка кайма, а вариантите са много Wink

# 5
  • Велико Търново
  • Мнения: 358
   Peace   newsm51  Hug

# 6
  • Мнения: 247
Аз мариновам в сметана, без значение каква имам под ръка-за кафе или заквасена.Месото става супер крехко.

# 7
  • Велико Търново
  • Мнения: 358
Става въпрос за един  старичък пуяк, но затова пък домашен и не е хранен с антибиотици и хормони  Wink

# 8
  • по пътеката
  • Мнения: 3 109
как сте го забражили ,4е е станал стар?  Wink според мене тогава наистина е добре да е смляно месото, направи лазаня, мини кюфтенца,шницели ,но пак не ги оставяй да са сухи, в сос, бульон или нещо друго, за да не са сухи и жилави!

# 9
  • у дома
  • Мнения: 951
Кисна месото предварително в прясно мляко - става мозък

# 10
  • Мнения: 2
Кисна месото предварително в прясно мляко - става мозък
Peace

# 11
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 239
Месото става по- крехко като се намаже със зехтин и се остави полузахлупено в хладилника за няколко часа. Това го научих в предаването на Лео Бианки.  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 58
Ето тук има разни техники за окрехкотяване, някои от които - съвсем лесно приложими у дома:
http://www.hranite.net/news/obichaj-mje-so-njezhno-tjekhniki-za-okrjekhkotjavanje

# 13
  • Мнения: 0
По принцип киселината /лимонов сок/ прави месото крехко, но щом е за бебе най-добре на кайма или после да му прекараш манджата през пасатора.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт