Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 21
Момичета, живея в топ центъра на София, вътрешният ни двор е заприличал на сметище.Не преувеличавам, имаме 2 съседа клошари, те трупат ли трупат, а ние нищо не можем да направим. Моля ви за помощ, ако някой е имал успех с чистенето на боклука, кои институции да ангажирам, какви са ми шансовете за успех, какви са ни правата срещу подобни съседи? Другите съседи са възрастни хора, нямат желяние да се разправят,но ситуацията надминава всякакви граници, има голям риск за зарази....А този двор едно време по тошово беше прекрасна градинка и с децата играехме навън
Моля ви, дайте съвети..

# 1
  • Мнения: 3 129
 newsm78Може би най-компетентен би бил някой юрист.Наскоро имаше новости в законите около етажната собственост,които уреждат подобни проблеми.

# 2
  • Мнения: 21
newsm78Може би най-компетентен би бил някой юрист.Наскоро имаше новости в законите около етажната собственост,които уреждат подобни проблеми.
Марамар, за съжаление сме подавали няколко оплаквания и нищо не помага, боклуците продължават да се трупат. А общината не прави нищо въпроса, странно ми е ако фирма залепи обяви веднага я намират и глобяват, а клошарите са недосегами....
Да си клошар в тази държава, дори и апартамент да имаш, нищо не може да се направи...Не можем да се справим с битови проблеми на двора, а сме тръгнали да мислим за естетиката на балконите и климатиците..

# 3
  • Мнения: 3 129
Точно за двора иде реч.Всяка сграда има прилежащи ОБЩИ части.Това са определени общи площи.Това са площи които могат да бъдат ползвани само за минаване и озеленяване и за чиято подръжка солидарно материална отговорност носят всички собственици.Т.е. най малкото като извикате фирма да прибере боклука можете по съдебен път да разпределите сметката на всички или този който я е затрупал нарушавайки правата на всички вас.
Също има неща касаещи невъзможност да съжителстване с някои съседи,има възможности за настаняване в лечебно заведение ако се докаже  че е човек чиито психически отклонения поставят в опасност съседите-зарази ,пожар и др....в съчетание със системно барикадиране на изходите.
Общината никога и нищо не прави вие трябва да го направите,но се посъветвайте с опитен юрист за да действате законно  и  да се възползвате  махсимално ефективно  от правата си.Има и други институци стига да знаете как .

п.п. Това са климатиците отпадна не знам защо го пишете.

# 4
  • Мнения: 0
О.....ами няма спасение според мен.Ние си чистим на доброволни начала.....добре, че децата ли порастнаха.... но един ден внуците не ми е ясно как ще ги разхождам около нас......

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 810
вътрешният ни двор е заприличал на сметище.Не преувеличавам, имаме 2 съседа клошари, те трупат ли трупат, а ние нищо не можем да направим.

Правите общо събрание, викате фирма да извози боклуците и приключвате.
По аналогичен начин действах, даже без събрание.
Гаражи /клетки/, но общ достъп.
Един от собствениците си трупаше извън неговата клетка много боклуци,
които пречеха за маневрирането на МПС-та.
Помолих братята роми да ги извозят.
Впоследствие собственика на боклуците сигнализира полиция за кражба.
Полицията установи, че нещата не са били в негов имот/ клетка/ и няма кражба.

Ние си чистим на доброволни начала.....
  Peace

# 6
  • Мнения: 1 368
Заиграй се с думички като ХЕИ и противопожарна безопасност ...
Но не възлагайте големи надежди на общината- тя е да санкционира изрядните  Mr. Green

# 7
  • Мнения: 35
Защо не изпратиш снимки и писмо на сутрешния блок на БТВ. Нали и без това призовават "Да изчистим България за един ден!" Сутрин преди да тръгна за работа все това гледам и редовно има граждани, които сигнализират за това, онова. Обърнали са се към какви ли не институции, но без резултат. Най-забавната част ми е като се намесят медиите и как институциите почват бързо, бързо да си вършат работата . Пробвай, пък дори и да няма резултат, нищо не губиш! Успех!

# 8
  • Мнения: 21
Момичета, съседите отказват да дадат пари, за да извозим боклуците на клошарите. Те са на по горни етажи, не ги засяга пряко като мен, но пак  се "радват" на прекрасната гледка долу на адвора.Казват,че това не било тяхна грижа,а на клошарите. Прави са, така е, но ако не направим нещо ние, ще си тънем в боклуци. Явно общината няма да направи нищо, писах няколко писма и нямам никакъв отговор все още.
Кажете ми, моля ви, дали това за изгонването на съседа със 75% подписи от закона за етажната собственост е имало реален резултат до сега? В нашия случай става дума за собственик клошар
А идеята да изчистим България за един ден е прекрасна, сложих вече снимка и сигнализирах в сайта, но кокретно знаете ли как става реализацията на тази хубава идея?Дали общината не помага поне с контейнери и извозване? Има ли възможност да се извика ХЕИ за доклад и да наложи санкция на физическото лице или те се занимават само с търговски обекти?
В Англия общината санкционира съседа, който не поддържа градинката, защото уронвал престижа на квартала, а ние тънем в мърсотия в центъра на София и сме с вързани ръце, много е жалко...

Общи условия

Активация на акаунт