Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2012, 20:07 ч.

Развод-моля за малко помощ........

  • 1 138
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте,

Моля ,ако някой е минал по този път или просто знае отговорите да ми помогне.
Поради това, че съм финансово притисната и не мога да си позволя адвокат  се опитвам да се боря сама с този живот и да правя неща по които не съм компетентна.......но няма как......поне да опитам...........

Предстои ми развод по взаимно съгласие и се опитвам да намеря отговор на някои въпроси които трябва да са описани в споразумението по чл. 51 от СК,но за които не успях да намеря отговор нито в СК нито в бракоразводните решения които изчетох.
Ще се радвам, ако някой реши да помогне!

На първо място ме интересува:
Ако в споразумението и съответно в решението на съда бъде записано, че детето може да напуска страната с родителя на когото са присъдени правата- каква правна стойност има това- дали в този случай ще бъде необходима декларация от другия родител за да премине границите ни.

2.По време на брака не сме придобили никакъв недвижим имот.16 год живеехме при родителите на съпруга ми, а от 4год сме на квартира със свободен наем, но по адресна регистрация и лична карта се водим на адреса на родителите му.Въпроса ми е:
Как да опиша това че след развода желая да остана в настоящата квартира, а той да я напусне тъй като до колкото разбирам квартирата не е семейно жилище по смисъла на СК.

И последно:
Какво означава термина "СЕ ПОСТАВЯ В ДЯЛ"
Това е във връзка с двете коли придобити по време на брака, които ще разделим "една за теб, една за мен"Означава ли, че ако е записано така след развода тя е моя без допълнителна делба и ще мога да я прехвърля на мое име.

Знам, че това си е за адвокат и че "евтиното излиза скъпо", но отново моля да ме извините защото просто нямам избор, а трябва да се справя някакси.
Благодаря Ви предварително!

# 1
  • Мнения: 15 379
Помоли модератор да премести темата ти в "Семейни отношения". Там ще получиш адекватни отговори.

# 2
  • Мнения: 1 368
Не, че нещо, ама не й стигат "точките" за  въпроси там в "Семейни отношения"

# 3
  • Мнения: 6 375
Родители, отгреждащи сами децата си е мястото за питането.  Peace

# 4
  • Мнения: 2
Благодаря Ви мили дами за включването, все пак и това е помощ от Ваша страна.

# 5
  • Мнения: 4 594
Родители, отгреждащи сами децата си е мястото за питането.  Peace
ето http://www.bg-mamma.com/index.php?board=33.0

Общи условия

Активация на акаунт