Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 10
Здравейте,

Ние сме потърпевши родители - нашите деца вече години наред остават от външната страна на оградите на детските градини и ясли в Район Северен. Защото достатъчно като капацитет градини и ясли няма. Не и в нашия Район Северен на гр. Пловдив. Където проблемът е най-голям, най-наболял за разрешаване, най-проточен във времето от управляващите. Няма как да пътуваме с малките си деца до далечните квартали Тракия, Южен, Коматево или Прослав, където ни казват, че има свободни места.

Затова решихме, че отново е време да алармираме Общината и пловдивската общественост относно този сериозен неразрешен проблем.

Моля, прочетете нашето предложение към Община Пловдив тук: www.severen.hit.bg


Станахме инициатори на срещи с инж. Ралев, кмет на Район Северен и инж. Иван Тотев, кмет на гр. Пловдив. Информирахме медиите. И ще продължаваме да обикаляме кабинетите на Община Пловдив и общинските комисии към Общински съвет.

Защото искаме градини и ясли за децата ни!

Защото искаме добро бъдеще за нашите деца!

А Общината и Държавата са длъжни да се грижат за своите най-малки граждани - за европейското образование и възпитание на децата ни!

Защото ДЕЦАТА са бъдещето ни!

Пишете ни на е-мейл адрес za_decata@abv.bg - за да запознаем общинската администрация с Вашия проблем!

Заповядайте, присъединете се към нас, защото само заедно сме силни!

На нашия уеб сайт www.za-decata.hit.bg ежедневно публикуваме развитието на проблема и нашата активност за своевременното му ефективно разрешаване.

Ние сме Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА"

www.za-decata.hit.bg
www.severen.hit.bg

za_decata@abv.bg

Заповядайте, присъединете се към нас - имаме нужда от подкрепата на родители-доброволци - специалисти в различни професионални сфери: икономика, архитектура, строителство, право, журналистика.

Миналата година над 200 деца от Район Северен не можаха да тръгнат на градина, защото няма достатъчно голям сграден фонд на детските заведения - и докато тези деца все още чакат за ново място в списъка за чакащи, израстват сами с грижата на детегледачка или баба, но не и в интелектуално стимулиращата среда на социалната група на връстниците им.

Нашите предложения към Община Пловдив за реално постижимо повишаване капацитета на съществуващите детски заведения:

Яслени групи:
Детски ясли No. 1 "Мечо Пух" - с 2 яслени групи
ОДЗ "Славей" - с 1 яслена група
ОДЗ "Космонавт" - с 2 яслени групи

Детски градини:
ЦДГ "Дъга" - 1 група
ЦДГ "Комуна" - 3 групи - пустееща сграда!!!


Предлагаме на Община Пловдив да инвестира и в строеж на допълнителна сграда към най-красивата ни и желана детска градина "Дъга" - в нейно съседство чака празен общински терен! Така повече деца от Район Северен ще имат радостта да посещават най-красивата ни детска градина!

Общината е приготвила и два много хубави проекта за строеж на две нови детски градини с много хубаво разположение в Район Северен:

1. терен зад бившия "Кишинев" между ул. Кольо Фичето и бул. Цар Борис III Обединител No. 29-31

2. терен срещу входа на Пожарната зад Международния панаир - зад големия бизнес център, няма да назоваваме името, за да не правим реклама на строителната компания-собственик


Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 22:25 от AnMary

# 1
  • Мнения: 10
Заповядайте!

ПРОТЕСТИ ЗА ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ В ПЛОВДИВ

www.za-decata.hit.bg

Заповядайте! Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА" организира първата поредица от протести с искане Община Пловдив да увеличи капацитета на функциониращата база и да продължи да строи нови детски градини и ясли като адекватен отговор на силно повишената раждаемост вече няколко години.

Ще Ви очакваме! Заповядайте на 5, 6, 7 и 8 април 2012 г. от 12 ч. на копчетата пред Община Пловдив.

Моля, свалете файла от тук: http://za-decata.hit.bg/PROTEST.doc
принтирайте и раздайте в своя район.
Залепете го:
пред детската Ви градина или ясла;
на детската площадка, където играят Вашите деца;
в Детския център, който посещавате;
в детската консултация и при педиатъра Ви;
оставете в близките Ви детски магазини;
дайте на Вашите познати майки с деца;
дайте на всеки заинтересован!

Благодарим Ви! Само заедно сме силни!

www.za-decata.hit.bg

# 2
  • Мнения: 10
Заповядайте на ПРОТЕСТИТЕ ЗА ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ В ПЛОВДИВ

www.za-decata.hit.bg

Заповядайте! Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА" организира първата поредица от протести с искане Община Пловдив да увеличи капацитета на функциониращата база и да продължи да строи нови детски градини и ясли като адекватен отговор на силно повишената от години раждаемост.

Ще Ви очакваме! Заповядайте на 5, 6, 7 и 8 април 2012 г. от 12 ч. на копчетата пред Община Пловдив.

Ние сме потърпевши родители - нашите деца израстнаха БЕЗ градина, при баба или детегледачка! БЕЗОТГОВОРНОСТ и СРАМ за управляващите на гр. Пловдив! Сред нас има юристи, журналисти, икономисти, архитекти, учители, търговци – всички сме професионалисти в своята област, но ни обединява едно – всички сме потърпевши като родители, защото за нашите деца НЯМА МЯСТО в общинска детска градина или ясла!

Молим всички потърпевши майки и бащи да дойдат, по възможност заедно със своите деца, пред сградата на Община Пловдив, за да можем всички заедно да изразим възмущението си от грозния факт, че разрешаването на този наболял за обществото проблем се протака вече години наред!


Нека всички заедно да напомним на нашия нов кмет какво ни обеща: 7 милиона лева за нови детски градини!

Уважаеми инж. Тотев, очакваме от Вас да изпълните обещанието си и да ни докажете, че това не е поредната предизборна лъжа, пардон, реклама!

Уважаеми родители, очакваме Ви на 5, 6, 7 и 8 април 2012 г. от 12 ч. пред Община Пловдив, на копчетата!

Имаме какво да кажем на Общината!

Приканваме Ви към възпитан тон за конструктивен диалог с Община Пловдив!

Държим да подчертаем, че това е ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА без никакво участие на политически партии! Приканваме всички политически партии да се въздържат от опити за извличане на политически дивиденти от нашата ГРАЖДАНСКА АКТИВНОСТ!

Всички желаещи родители и заинтересовани граждани са добре дошли - на протестите и в тяхната организация!

Моля, свалете файла от тук: http://za-decata.hit.bg/PROTEST.doc , принтирайте и раздайте в своя район.
Залепете:
пред детската Ви градина или ясла;
пред детската Ви млечна кухня;
на детската площадка, където играят Вашите деца;
в Детския център, който посещавате;
в детската консултация и при педиатъра Ви;
оставете в близките Ви детски магазини;
дайте на Вашите познати майки с деца;
дайте на всеки заинтересован!

Благодарим Ви! Само заедно сме силни!

Изключително важно е да се съберем възможно най-много майки и бащи с децата ни пред Община Пловдив!

Крайно време е да се обединим! Нека не продължаваме да се спасяваме поединично - родителите да търсят връзки или други възможни начини да "вкарат" неприетото си дете в градина. Нека се обединим за КАУЗАТА - за нашите деца и за децата, които ще израстнат след тях. За ВСИЧКИ ДЕЦА на Пловдив!

Защото ДЕЦАТА са нашето бъдеще!

Нека заедно потърсим ПРАВАТА на НАШИТЕ ДЕЦА да посещават детска градина и ясла! Общината е ДЛЪЖНА да отдели средства за достатъчно ГРАДИНИ и ЯСЛИ за ВСИЧКИ ДЕЦА!

Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА" организира първата поредица от протести с искане Община Пловдив да отдели ФИНАНСИРАНЕ за осигуряване на достатъчен като капацитет сграден фонд за детски градини и ясли!

Защото ДЕЦАТА са нашето бъдеще! И Общината е длъжна да подкрепи родителите в осигуряването на европейско образование и възпитание на децата!

Добре дошли сте да се присъедините към нас!

Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА"

www.za-decata.hit.bg
www.severen.hit.bg
е-mail: za_decata@abv.bg
Skype: za_decata
Facebook.com/za_decata

Ще Ви очакваме на 5, 6, 7 и 8 април 2012 г. от 12 ч. на копчетата пред Община Пловдив.

Заповядайте!

# 3
  • Мнения: 10
Заповядайте! Поканили сме видни гости! Инж. Тотев, Председателя на Общински съвет, Омбудсмана на града, общински съветници, Кмета на Северен, телевизионни, радио и он-лайн медии.

Ще Ви очакваме! От четвъртък до неделя от 11 часа на копчетата пред Община Пловдив - 5, 6, 7 и 8 април. Заповядайте! Заедно сме силни!

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 01:40 от gr_iniciativa_za_decata

# 4
  • Мнения: 10
Здравейте, загрижени майки!

Вместо да се чудите как да подавате молби за общинска ясла и градина едва ли не още от родилното отделение, Ви предлагаме нещо много по-смислено и градивно! Заповядайте, присъединете си към майките и бащите от Северен - нека се подкрепим като родители и заедно да защитим правата на ДЕЦАТА ни да посещават общинска детска ясла и градина!

Искаме повече да няма дискриминирани деца, за които има място единствено в списъците за чакащи! Искаме строеж на нови сгради, осигуряване и основен ремонт на други подходящи сгради, реализиране на проекти за преустройства и престройки към вече функциониращите сгради! Целта е максимално повишаване капацитета на общинските градини и ясли, за да бъде осигурено място за всяко едно дете на Пловдив!

Няма да Ви запознавам отново със статистиката в Северен - положението е плачевно и за 25 години реално нищо не е направено. Само 40 % от децата имат шанса да посещават общинска градина, за яслите ситуацията е още по-грозна!

Майки, заповядайте на следващата сесия на Общински съвет - 26 април, четвъртък. Събираме се в 9 часа вътре в самата заседателна зала на ОбС на втория етаж. Заповядайте с ДЕЦАТА - в слинг или дори с детската количка. На разположение има и асансьор, в залата има достатъчно места за посетители. Разбира се, стига да има желаещи майки да потвърдят негодуванието си от дългогодишните проблеми с общинските градини и ясли в Пловдив и с физическо присъствие пред общинските съветници. Защото всеки може да мрънка по форумите, но на малко им стиска да се появят в реалния свят, където се отстояват права!

Заповядайте - каузата за ДЕЦАТА ни винаги си струва!

Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА"

www.za-decata.hit.bg
www.severen.hit.bg
za_decata@abv.bg
Skype: za_decata
Facebook.com/za_decata

Ако желаете да разменим и мобилни телефони за връзка, моля напишете ни е-мейл.

Ще Ви очакваме на 26 април, четвъртък от 9 часа в заседателната зала на Общински съвет на втория етаж - бившия Младежки дом срещу "Симфония", на ул. Авксентий Велешки 20.

Заповядайте, бъдете активни майки и бащи - гарант за добро бъдеще на ДЕЦАТА ни!

Да видим ще решат ли и кърмещите майки от Ла Лече Лига, начело с Бу, както и "Настоящите и бъдещите майки" да се присъединят към нас този път?...

# 5
  • Мнения: 10
Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА” е създадена от голяма група загрижени родители и граждански активисти с постоянен адрес  Пловдив, Район „Северен”. Нашата цел е ясна - искаме достатъчно сгради за общински ясли и градини за ВСИЧКИ ДЕЦА, живеещи в Район „Северен”. ГРАО-Северен ни даде официални данни, че децата от набор 2009 са 600 на брой, а капацитетът на всички осем общински градини на територията на „Северен” е едва за 275 деца. Елементарната калкулация показва, че 325 деца или 55% от НАШИТЕ ДЕЦА и тази година ще останат необхванати от крайно недостатъчните като брой сгради общински градини и дискриминирани спрямо своите връстници. И този абсурд се случва за седма година поред!

Децата ни тръгнаха ученици в първи клас, без да знаят какво е градина! За наше съжаление, до момента не срещаме разбиране и отговорно отношение от страна на Общински съвет, Община Пловдив и Кметство Северен в посока реално разрешаване на този мащабен и приоритетен за много деца и родители в „Северен” проблем. Затова ние, потърпевшите майки, сме принудени да предприемем нова серия от протести заедно с нашите ДЕЦА.

Намеренията ни са да блокираме с бебешки колички, детски колела и ДЕЦАТА НИ трафика по ключовите кръстовища и главните пътни артерии, свързващи „Северен” с останалата част от града. Целта ни е отново да привлечем вниманието на уважаемите управляващи в Община Пловдив и Общински съвет относно наложителността този ПРИОРИТЕТЕН за „Северен” ПРОБЛЕМ да бъде разрешен ПРИОРИТЕТНО! Искаме незабавен старт на нови общински градини и ясли и в нашия район! Защото ако това не се случи, болезненият дефицит на общински градини и ясли ще ни тормози и в близките 3-4 години, защото в „Северен” продължават да се раждат изключително много бебета! Децата от набор 2010 и набор 2011 също надвишават два пъти капацитета на общинските градини!

В съответствие със Закона за събранията, митингите и манифестациите, както и Наредба за осигуряване на обществения ред, Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА” уведомява с 48-часово предизвестие Кметство „Северен”, Община Пловдив, Общинска охрана, Общинска Полиция и Трето РПУ в „Северен” относно предстоящите протестни шествия на майки и ДЕЦА срещу липсата на достатъчно сгради за общински детски ясли и градини в Район „Северен”, на следните дати и локации:
25 април 2012 г., сряда, от 11 до 12,30 ч. - северната страна на моста на Герджика, блокиране на кръстовището на ул.„Победа”, ул.„Полк. Сава Муткуров” и ул.„Оборище”
25 април 2012 г., сряда, в 12,30 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по ул.„Победа” към бул.„България”, на кръстовището им ще завие надясно по бул.„България” и ще спре на кръстовището на бул.„България” и ул.„Васил Левски”
25 април 2012 г., сряда, от 13 до 14 ч. - блокиране на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
25 април 2012 г., сряда, от 16 до 19,30 ч. - блокиране на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
26 април 2012 г., четвъртък, от 9 до 14 ч. - посещение на сесията на Общински съвет Пловдив, ул.Авксентий Велешки” 20
26 април 2012 г., четвъртък, от 11 до 12,30 ч. - северната страна на моста на Герджика, блокиране на кръстовището на ул.„Победа”, ул.„Полк. Сава Муткуров” и ул.„Оборище”
26 април 2012 г., четвъртък, в 12,30 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по ул.„Победа” към бул.„България”, на кръстовището им ще завие надясно по бул.„България” и ще спре на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
26 април 2012 г., четвъртък, от 13 до 14 ч. - блокиране на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
26 април 2012 г., четвъртък, от 16 до 19,30 ч. - второто колело, блокиране на кръговото движение на бул.„Дунав” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
27 април 2012 г.,петък, от 10 до 11 ч. - колелото на Международен Панаир-Пловдив, блокиране на кръговото движение на бул.„България” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
27 април 2012 г., петък, в 11 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по бул.„България”, ще завие надясно по ул.„Победа” и ще спре на северната страна на моста на Герджика
27 април 2012 г., петък, от 11,30 до 12,30 ч. - блокиране на кръстовището на ул.„Победа”, ул.„Полк. Сава Муткуров” и ул.„Оборище”
27 април 2012 г., петък, в 12,30 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по ул.„Победа” към бул.„България”, на кръстовището ще завие надясно по бул.„България” и ще спре на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
27 април 2012 г., петък, от 13 до 14 ч. - блокиране на кръстовището на бул.„България” и ул.„Васил Левски”
27 април 2012 г., петък, от 16 до 17 ч. - второто колело, блокиране на кръговото движение на бул.„Дунав” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
27 април 2012 г., петък, в 17 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне от кръговото движение по бул.„Дунав” в посока Роял Сити Парк, ще завие наляво по ул.„Васил Левски” и ще спре на кръстовището на бул.„България” и ул.„Васил Левски”
27 април 2012 г., петък, от 17,30 до 19,30 ч. - блокиране на кръстовището на бул.„България” и ул.„Васил Левски”
28 април 2012 г., събота, в 10 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне от кръстовището на бул.„България” и бул.”Васил Априлов” в посока Международния Панаир, ще завие наляво по ул.„Васил Левски”, после надясно по бул.”Дунав” и на колелото ще тръгне по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
28 април 2012 г., събота, от 11 до 12 ч. - колелото на Международен Панаир-Пловдив, блокиране на кръговото движение на бул.„България” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
28 април 2012 г., събота, в 12 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по бул.„България” и ще спре на кръстовището на бул. „България” и бул.”Васил Априлов”
28 април 2012 г., събота, от 12,30 до 14 ч. - блокиране на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
28 април 2012 г., събота, от 16 до 17 ч. - второто колело, блокиране на кръговото движение на бул.„Дунав” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”
28 април 2012 г., събота, в 17 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне от кръговото движение по бул.„Дунав” в посока Роял Сити Парк, ще завие наляво по ул.„Васил Левски” и ще спре на кръстовището на бул. „България” и ул.„Васил Левски”
28 април 2012 г., събота, от 17,30 до 19,30 ч. - блокиране на кръстовището на бул.„България” и ул.„Васил Левски”
29 април 2012 г., неделя, от 10 до 19 ч. - блокиране на кръстовището на бул. „Дунав” и бул.”Васил Априлов”, до ЦДГ „Захарно петле”
Символично ще застанем и на пътя на Премиера Борисов в началото на неговата визита в Пловдив на 29 април, неделя. Ще го чакаме да влезе от магистралата от София на кръстовището на бул. „Дунав” и бул.”Васил Априлов”, до ЦДГ „Захарно петле”. Настояваме за кратка среща с нашия Министър-председател, по време на която да изложим дългогодишния, изключително болезнен за деца и родители, мащабен проблем с общинските ясли и градини в „Северен” и в целия Пловдив въобще. Разчитаме на възможността да се оплачем на Премиера от липсата на разбиране и управленска воля у местната власт реално да разреши проблема и да помолим за неговата любезна помощ. Вярваме, че сърцето на Премиера ще трепне за ДЕЦАТА ни!
Пари има, уважаеми инж. Тотев, но Вие ги инвестирате в разширяване и асфалтиране на булеварди, вместо в строеж на нови общински градини и ясли за ДЕЦАТА на Пловдив!

Отказваме повече да търпим безотговорното отношение на Община Пловдив и Общински съвет към съдбата на ДЕЦАТА в "Северен"!

Напомняме, че протестиращите майки живеят в „Северен” и за тях ще бъде по-удобно и възможно да присъстват на новата серия от предстоящи протести - този път протестни шествия, блокиращи главните кръстовища и булеварди в нашия район. Като организатори очакваме далеч по-висока посещаемост в сравнение с първите протести в отдалечения за работещите и кърмещите майки с бебета Район „Централен”, където се намират сградите на Община Пловдив и Общински съвет.

Вярваме, че властимащите няма да възпрепятстват протестните ни шествия за ПРАВАТА на ДЕЦАТА ни да посещават общинска ясла и градина. Разполагате с повече от 48 часа - достатъчно време, за да уведомите органите на реда и пловдивските медии за предстоящото блокиране на горепосочените пътни артерии в Район „Северен”. Предварително се извиняваме на всички пловдивчани и гости на нашия град, на които ще създадем известно неудобство поради стопирането на трафика, но вярваме, че те ще бъдат съпричастни към наболелия вече дълги години важен проблем с общинските градини и ясли на територията на „Северен”. Настояваме за незабавен старт на строеж на нови сгради и пристройки именно в нашия район, за предсрочно прекъсване на договорите за отдаване под наем на общински детски заведения и за реализирането на преустройства на функциониращия сграден фонд с цел повишаване на капацитета.

Ние от Гражданска  инициатива  „ЗА  ДЕЦАТА”, като съзнателни граждани и добросъвестни данъкоплатци, очакваме добро и отговорно отношение от нашата Община! ДЕЦАТА ни ЧАКАТ!

Обръщаме се с апел към всеки един пловдивчанин да се присъедини към протестните шествия на майките и децата в знак на подкрепа!

Защото ДЕЦАТА са нашето бъдеще!

# 6
  • Мнения: 58
Защо днес нямаше никой на обявеното място от 11 до 12:30?

# 7
  • Мнения: 10
Здравейте! Кметът издаде забрана, защото не му е изгодно да блокираме кръстовища и пътни артерии. Иначе като заплаха звучи добре.

Ето промененият график на мероприятията, така че протестите на майки и деца да са легитимни и законосъобразни:

26 април 2012 г., четвъртък, от 9 до 14 ч. - посещение на сесията на Общински съвет Пловдив, ул.Авксентий Велешки” 20
26 април 2012 г., четвъртък, от 14 до 20 ч. - детски празник-протест на  трите детски площадки до училище „Яворов“ на бул.„България” (срещу денонощната аптека Централфарм)
27 април 2012 г., петък, от 9 до 11 ч. - протест на трите детски площадки до училище „Яворов“ на бул.„България” (срещу денонощната аптека Централфарм)
27 април 2012 г., петък, в 11 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне по северния тротоар на бул.„България”, ще пресече кръстовището и ще продължи по тротоара на ул.„Победа” в посока северната страна на моста на Герджика
27 април 2012 г., петък, от 11,30 до 12,30 ч. - протест в градинката до кръстовището на ул.„Победа”, ул.„Полк. Сава Муткуров” и ул.„Оборище”
27 април 2012 г., петък, в 12,30 ч. протестното шествие на майки и деца ще тръгне обратно по тротоара на ул.„Победа” към бул.„България”, на кръстовището им ще завие надясно по северния тротоар на бул.„България” и ще спре на детската площадка на бул. „България” до СОУ „Яворов“
27 април 2012 г., петък, от 13 до 14 ч. - протест на детските площадки на бул. „България” до СОУ „Яворов“ (между ресторант „Unicato” и Lifeclub)
27 април 2012 г., петък, от 16 до 20 ч. - протест на детските площадки на бул. „България” до СОУ „Яворов“ (между ресторант „Unicato” и Lifeclub) и отрещната детска площадка на южния тротоар на бул. „България” (от южната страна на подлеза пред СОУ „Яворов“)
27 април 2012 г., петък, от 16 до 20 ч. - протест в парк „Рибница“ ДО второто колело на кръговото движение на бул.„Дунав” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”

28 април 2012 г., събота, от 8 до 14 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
28 април 2012 г., събота, от 16 до 20 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
28 април 2012 г., събота, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Рибница“
28 април 2012 г., събота, от 16 до 20 ч. - протест в парк „Рибница“
28 април 2012 г., събота, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Надежда“
28 април 2012 г.,събота, от 16 до 20 ч. - протест в парк „Надежда“
28 април 2012 г., събота, от 8 до 14 ч. - протест на детската площадка на бул.„Марица” (между Община Марица и Детската млечна кухня)
28 април 2012 г., събота, от 14 до 20 ч. - протест на детската площадка на бул.„Марица” (между Община Марица и Детската млечна кухня)

29 април 2012 г., неделя, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Рибница“
29 април 2012 г., неделя, от 16 до 20 ч. - протест в парк „Рибница“
29 април 2012 г., неделя, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Надежда“
29 април 2012 г., неделя, от 16 до 20 ч. - протест в парк „Надежда“
29 април 2012 г., неделя, от 8 до 14 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
29 април 2012 г., неделя, от 16 до 20 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
29 април 2012 г., неделя, от 8 до 14 ч. - протест на градинката до кръстовището на бул. „Дунав” и бул.”Васил Априлов”, до ЦДГ „Захарно петле”
29 април 2012 г., неделя, от 16 до 20 ч. - протест на градинката до кръстовището на бул. „Дунав” и бул.”Васил Априлов”, до ЦДГ „Захарно петле”

Настояваме за кратка среща на 29 април с нашия Министър-председател, по време на която да изложим дългогодишния, изключително болезнен за деца и родители, мащабен проблем с общинските ясли и градини в „Северен” и в целия Пловдив въобще. Разчитаме на възможността да се оплачем на Премиера от липсата на разбиране и управленска воля у местната власт реално да разреши проблема и да помолим за неговата любезна помощ. Със сигурност Премиерът Борисов ще иска да знае какво е отношението на новия кмет на Пловдив към протестиращите потърпевши майки - как инж. Тотев ни изпраща полицаи и общинска охрана, как ни обижда, че сме сектанти, но не се интересува от нашето висше образование и професионални постижения. Инж. Тотев, Вие може и да не се интересувате от мащабния болезнен проблем на ДЕЦАТА и родителите в Район „Северен“, но ние вярваме, че сърцето на Премиера ще трепне за ДЕЦАТА ни!
Пари има, уважаеми инж. Тотев, но Вие ги инвестирате в разширяване и асфалтиране на булеварди, вместо в строеж на нови общински градини и ясли за ДЕЦАТА на Пловдив в „Северен“!

30 април 2012 г., понеделник, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Надежда“
30 април 2012 г., понеделник, от 14 до 16 ч. - протест в парк „Надежда“
30 април 2012 г., понеделник, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Рибница“
30 април 2012 г., понеделник, от 14 до 16 ч. - протест в парк „Рибница“
30 април 2012 г., понеделник, от 8 до 14 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
30 април 2012 г., понеделник, от 14 до 16 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”

1 май 2012 г., вторник, от 8 до 14 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
1 май 2012 г., вторник, от 14 до 16 ч. - протест на детските площадки до училище „Яворов“ на бул.„България”
1 май 2012 г., вторник, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Рибница“
1 май 2012 г., вторник, от 14 до 16 ч. - протест в парк „Рибница“
1 май 2012 г., вторник, от 8 до 14 ч. - протест в парк „Надежда“
1 май 2012 г., вторник, от 14 до 16 ч. - протест в парк „Надежда“
1 май 2012 г., вторник, от 8 до 14 ч. - протест на детската площадка на бул.„Марица” (между Община Марица и Детската млечна кухня)
1 май 2012 г., вторник, от 14 до 16 ч. - протест на детската площадка на бул.„Марица” (между Община Марица и Детската млечна кухня)

В следобедните часове между 14 и 16 ч. музикалното озвучаване на нашите детски празници-протести ще бъде спряно, за да не се нарушава спокойствието на живущите в близост граждани.

За пореден път писмено публично каним инж. Тотев, арх. Илко Николов, г-н Георги Търновалийски, д-р Лилия Учкунова, г-н Славчо Атанасов, г-н Илко Илиев, г-жа Дани Каназирева, г-н Спас Гърневски и всички други уважаеми общински съветници, г-н Стефан Стоянов, г-жа Донка Щилянова, инж. Ралев, да са наши високопоставени гости и да присъстват на нашите мероприятия като официални представители на местната власт.

Отказваме повече да търпим безотговорното отношение на Община Пловдив и Общински съвет към съдбата на ДЕЦАТА в Северен!

Вярваме, че властимащите няма да възпрепятстват протестните ни шествия за ПРАВАТА на ДЕЦАТА ни да посещават общинска ясла и градина. Разполагате с повече от 48 часа - достатъчно време, за да уведомите органите на реда и пловдивските медии за предстоящите ни протестни шествия в Район „Северен”. Вярваме, че всички граждани ще бъдат съпричастни с потърпевшите майки и ДЕЦА по наболелия вече дълги години важен проблем с общинските градини и ясли на територията на „Северен”. Настояваме за незабавен старт на строеж на нови сгради и пристройки именно в нашия район, а не само в районите „Южен“ и „Тракия“ (където се обслужват политически интереси), за предсрочно прекъсване на договорите за отдаване под наем на общински детски заведения и за реализирането на преустройства на функциониращия сграден фонд с цел повишаване на капацитета.

Ние от Гражданска  инициатива  „ЗА  ДЕЦАТА”, като съзнателни граждани и добросъвестни данъкоплатци, очакваме добро и отговорно отношение от нашата Община! ДЕЦАТА ни ЧАКАТ НОВИ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ и ЯСЛИ ВЕЧЕ СЕДЕМ МЪЧИТЕЛНО ДЪЛГИ ГОДИНИ!

Обръщаме се с апел към всеки един пловдивчанин да се присъедини към протестните шествия на майките и децата в знак на подкрепа на КАУЗАТА за ДЕЦАТА!

Защото ДЕЦАТА са нашето бъдеще!


Ние сме Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА"

www.za-decata.hit.bg
www.severen.hit.bg

za_decata@abv.bg

Заповядайте, присъединете се към нас - ние сме родители-доброволци - специалисти в различни професионални сфери: икономика, право, журналистика, архитектура, строителство.

Миналата година над 300 деца от Район Северен не можаха да тръгнат на градина, защото няма достатъчно сгради! И докато нашите деца все още чакат за новооткрило се място в списъка за чакащи, децата ни все още израстват сами с грижата на детегледачка или баба, но не и в интелектуално стимулиращата среда на социалната група на връстниците им в градината и яслата.

И тази година ще се случи същото - даже над 320 деца няма да бъдат обхванати само в Кършияка. Този абсурд продължава вече седем години! Още колко ще продължаваме да търпим? Търпим да не зачитат правата ни на данъкоплатци, търпим да отнемат правата на ДЕЦАТА ни да посещават общинска детска градина и ясла. Крайно време е да ДЕЙСТВАМЕ!

Заповядайте, ще Ви очакваме!

Приготвих и примерни плакати за протестните шествия и празниците-протести.
Момичета, ако желаете, принтирайте си някой плакат - залепете го на детската количка или дайте плаката на Вашето дете да го държи.
www.za-decata.hit.bg/plakati_protesti/plakat1.docx
www.za-decata.hit.bg/plakati_protesti/plakat2.docx
www.za-decata.hit.bg/plakati_protesti/plakat4.docx

Ако желаете, изработете свой плакат със съдържание по Ваше осмотрение.  

Ще Ви чакам там с двете си деца, казвам се Христина Илиева, оставям и телефон за връзка:
0887 526940. В скайп можете да ме откриете с името: za_decata.
Имаме и Фейсбук страница - потърсете ни - Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА".

Отново стартираме събирането на подписи. По време на мероприятията всеки желаещ може да подпише нашата петиция в подкрепа на исканията ни за достатъчно сгради за общински ясли и градини. Ето и он-лайн версията й: www.peticiq.com/plovdiv . Новичка е, но подписите отново ще набъбнат. За съжаление изгубихме подписите от старата петиция от преди 3 години, защото сайтът й беше свален от интернет, но подписи се събират бързо. Трудно се пробива стената, наречена ОБЩИНА ПЛОВДИВ-ОБЩИНСКИ СЪВЕТ.

Но не забравяйте - заедно сме силни! Заповядайте!

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 22:01 от gr_iniciativa_za_decata

# 8
  • Мнения: 10
Отново моля модераторите на форума за съдействие!

Моля да преименувате темата със следното заглавие:
ПРОТЕСТИ за нови общински градини и ясли в Пловдив

Вече писах няколко пъти, моля Ви да смените името, защото бъдещите ни мероприятия ще се провеждат и в други райони, не само Северен.

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт